(SeaPRwire) –   TAINAN, Taiwan, 7 Mac 2024 — Himax Technologies, Inc. (Nasdaq: HIMX) (“Himax” atau “Syarikat”), pembekal dan pengeluar fabless terkemuka bagi pemandu paparan dan produk semikonduktor lain, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat akan menghadiri Persidangan Teknologi Maklumat dan Komunikasi Asia Pasifik BofA Securities 2024 pada 19 – 21 Mac 2024 di Grand Hyatt Taipei.

Pengurusan Syarikat akan menganjurkan pertemuan satu lawan satu atau kumpulan secara dalam talian dengan pelabur berminat semasa persidangan. Penyertaan dalam persidangan adalah atas jemputan sahaja dan pendaftaran adalah wajib. Untuk maklumat lanjut mengenai persidangan atau untuk menjadualkan pertemuan satu lawan satu atau kumpulan, sila hubungi wakil BofA atau penyelaras persidangan di: .

Mengenai Himax Technologies, Inc.
Himax Technologies, Inc. (NASDAQ: HIMX) adalah pembekal semikonduktor global terkemuka yang komited kepada teknologi pemprosesan imej paparan. Pemandu IC dan pengawal masa paparan Syarikat telah diambil secara besar-besaran dalam pelbagai industri di seluruh dunia termasuk TV, monitor PC, laptop, telefon bimbit, tablet, automotif, peranti ePaper, paparan perindustrian, dan lain-lain. Sebagai pemimpin pasaran global dalam teknologi paparan automotif, Syarikat menawarkan penyelesaian IC automotif inovatif dan menyeluruh, termasuk pemandu IC tradisional, TDDI Sentuh dan Integrasi Pemandu Paparan Lanjutan, pengawal masa pengawasan lokal (Tcon Pengawasan Lokal), LTDI Sentuh dan Integrasi Pemandu Paparan Besar, dan teknologi paparan AMOLED. Himax juga merupakan perintis dalam bidang visual-AI dan teknologi optik berkaitan dengan tinyML. Teknologi Penderiaan Pintar WiseEyeTM Syarikat yang menggabungkan pemproses AI ultrabawah daya milik Himax, sensor imej CMOS sentiasa aktif, dan algoritma AI berasaskan CNN telah diterapkan secara meluas dalam aplikasi elektronik pengguna dan AIoT. Sementara teknologi optik Himax, seperti optik wafer peringkat difraksi, mikropaparan LCoS dan penyelesaian pengesanan 3D, adalah penting untuk memudahkan teknologi AR/VR/metaverse yang muncul. Selain itu, Himax mereka dan menyediakan pengawal sentuh, IC AMOLED, pemandu LED, pemandu EPD, litar pengurusan kuasa, dan sensor imej CMOS untuk pelbagai liputan aplikasi paparan. Diasaskan pada tahun 2001 dan beribu pejabat di Tainan, Taiwan, Himax kini mempunyai kira-kira 2,200 pekerja dari tiga pejabat Taiwan di Tainan, Hsinchu dan Taipei serta pejabat negara di China, Korea, Jepun, Jerman dan AS. Himax mempunyai 2,788 paten diberikan dan 400 paten sedang menunggu kelulusan di seluruh dunia setakat 31 Disember 2023.

Kenyataan Prospektif
Faktor-faktor yang boleh menyebabkan peristiwa atau keputusan sebenar berbeza secara material termasuk tetapi tidak terhad kepada kesan wabak Covid-19 terhadap perniagaan Syarikat; keadaan am perniagaan dan ekonomi dan keadaan industri semikonduktor; penerimaan pasaran dan daya saing produk pemandu dan bukan pemandu yang dibangunkan oleh Syarikat; permintaan untuk aplikasi produk penggunaan akhir; bergantung kepada kumpulan pelanggan utama yang kecil; ketidakpastian kejayaan berterusan dalam inovasi teknologi; keupayaan kami untuk membangunkan dan melindungi harta intelek kami; tekanan penetapan harga termasuk penurunan purata harga jualan; perubahan corak pesanan pelanggan; perubahan anggaran kadar cukai tahunan penuh; kekurangan bekalan komponen utama; perubahan undang-undang dan peraturan alam sekitar; perubahan lesen eksport yang dikawal oleh Peraturan Pentadbiran Eksport (EAR); fluktuasi kadar pertukaran; kelulusan peraturan untuk pelaburan lanjutan dalam anak syarikat kami; keupayaan kami untuk mengumpul akaun piutang dan menguruskan stok dan risiko-risiko lain yang dinyatakan dari semasa ke semasa dalam penyata SEC Syarikat, termasuk risiko-risiko yang dikenal pasti dalam bahagian bertajuk “Faktor-Faktor Risiko” dalam Borang 20-F bagi tahun berakhir 31 Disember 2022 yang difailkan dengan SEC, seperti yang mungkin dipinda.

Hubungan Syarikat:

Eric Li, Ketua Pegawai IR/PR
Himax Technologies, Inc.
Tel: +886-6-505-0880
Fax: +886-2-2314-0877
Email:

Karen Tiao, Hubungan Pelabur
Himax Technologies, Inc.
Tel: +886-2-2370-3999
Fax: +886-2-2314-0877
Email:

Mark Schwalenberg, Pengarah
Hubungan Pelabur – Wakil AS
MZ North America
Tel: +1-312-261-6430
Email:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.