(SeaPRwire) –   TAINAN, Taiwan, 12 Jun 2024 — Himax Technologies, Inc. (Nasdaq: HIMX) (“Himax” atau “Syarikat”), pembekal utama dan pengilang tanpa kilang pemandu paparan dan produk semikonduktor lain, hari ini mengumumkan bahawa Syarikat akan mengadakan Mesyuarat Agung Tahunan (“AGM”) di Taiwan pada 14 Ogos 2024.

Maklumat lanjut mengenai Mesyuarat Agung Tahunan adalah seperti berikut:

MASA dan TARIKH: TAIWAN 9:30 pagi, 14 Ogos 2024
   
LOKASI: HIMAX FAB 2 – KOTA TAINAN, TAIWAN
   

Pemegang saham akan mengundi untuk mengesahkan Akaun dan Laporan Kewangan 2023 yang Diaudit Syarikat, melantik semula Encik Yuan-Chuan Horng sebagai Pengarah Bebas Syarikat dan menjalankan urusan lain yang dikemukakan kepada AGM 2024. Salinan Penyata Proksi Syarikat telah difailkan dengan SEC.

Selain itu, salinan Laporan Tahunan Himax Technologies 2023 telah dimuat naik ke laman web Himax untuk dimuat turun. Laporan Tahunan boleh diakses melalui pautan berikut:

Untuk maklumat tambahan dan susunan perjalanan, sila hubungi wakil Syarikat atau hubungan pelabur yang disenaraikan di bawah.

Hubungi Syarikat:
Karen Tiao, Hubungan Pelabur
Tel: +886-2-2370-3999
Emel:
Di Amerika Syarikat:
Mark Schwalenberg, Pengarah
Tel: +1-312-261-6430
Emel: 
   

Mengenai Himax Technologies, Inc.

Himax Technologies, Inc. (NASDAQ: HIMX) ialah penyedia penyelesaian semikonduktor tanpa kilang global terkemuka yang khusus dalam teknologi pemprosesan imej paparan. IC pemandu paparan dan pengawal masa Syarikat telah diterima pakai secara besar-besaran di seluruh pelbagai industri di seluruh dunia termasuk TV, monitor PC, komputer riba, telefon bimbit, tablet, automotif, peranti ePaper dan paparan perindustrian, antara lain. Sebagai peneraju pasaran global dalam teknologi paparan automotif, Syarikat menawarkan penyelesaian IC automotif yang inovatif dan komprehensif, termasuk IC pemandu tradisional, Integrasi Pemandu Sentuh dan Paparan dalam sel lanjutan (TDDI), pengawal masa pencahayaan tempatan (Local Dimming Tcon), Integrasi Pemandu Sentuh dan Paparan Besar (LTDI) dan teknologi paparan OLED. Himax juga merupakan perintis dalam bidang teknologi visual-AI dan optik tinyML. Teknologi Pengesanan AI Kuasa Ultra Rendah WiseEyeTM Syarikat yang menggabungkan pemproses AI kuasa ultra rendah proprietari Himax, sensor imej CMOS sentiasa aktif, dan algoritma AI berasaskan CNN telah digunakan secara meluas dalam aplikasi elektronik pengguna dan berkaitan AIoT. Teknologi optik Himax, seperti optik tahap wafer difraktif, mikropaparan LCoS dan penyelesaian penginderaan 3D, adalah penting untuk memudahkan teknologi AR/VR/metaverse yang muncul. Selain itu, Himax mereka bentuk dan menyediakan pengawal sentuh, IC OLED, IC LED, IC EPD, IC pengurusan kuasa, dan sensor imej CMOS untuk pelbagai liputan aplikasi paparan. Ditubuhkan pada tahun 2001 dan beribu pejabat di Tainan, Taiwan, Himax kini menggajikan sekitar 2,200 orang dari tiga pejabat berpusat di Taiwan di Tainan, Hsinchu dan Taipei dan pejabat negara di China, Korea, Jepun, Jerman, dan AS. Himax mempunyai 2,772 paten yang diberikan dan 398 paten yang sedang menunggu kelulusan di seluruh dunia setakat 31 Mac 2024.

Penyataan Pandangan Masa Hadapan

Faktor-faktor yang boleh menyebabkan peristiwa atau keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang diterangkan dalam panggilan persidangan ini termasuk, tetapi tidak terhad kepada, kesan pandemik Covid-19 terhadap perniagaan Syarikat; keadaan perniagaan dan ekonomi am dan keadaan industri semikonduktor; penerimaan pasaran dan daya saing produk pemandu dan bukan pemandu yang dibangunkan oleh Syarikat; permintaan untuk produk aplikasi penggunaan akhir; pergantungan pada sekumpulan kecil pelanggan utama; ketidakpastian kejayaan berterusan dalam inovasi teknologi; keupayaan kami untuk membangunkan dan melindungi harta intelek kami; tekanan harga termasuk penurunan harga jualan purata; perubahan dalam corak pesanan pelanggan; perubahan dalam kadar cukai efektif tahun penuh yang dianggarkan; kekurangan bekalan komponen utama; perubahan dalam undang-undang dan peraturan alam sekitar; perubahan dalam lesen eksport yang dikawal oleh Peraturan Pentadbiran Eksport (EAR); turun naik kadar tukaran mata wang; kelulusan pengawalseliaan untuk pelaburan lanjut dalam anak syarikat kami; keupayaan kami untuk mengutip akaun belum terima dan menguruskan inventori dan risiko lain yang diterangkan dari semasa ke semasa dalam pemfailan SEC Syarikat, termasuk risiko yang dikenal pasti dalam bahagian yang bertajuk “Faktor Risiko” dalam Borang 20-Fnya untuk tahun yang berakhir pada 31 Disember 2023 yang difailkan dengan SEC, seperti yang mungkin dipinda.

Hubungi Syarikat:

Eric Li, Ketua Pegawai IR/PR
Himax Technologies, Inc.
Tel: +886-6-505-0880
Faks: +886-2-2314-0877
Emel:

Karen Tiao, Hubungan Pelabur
Himax Technologies, Inc.
Tel: +886-2-2370-3999
Faks: +886-2-2314-0877
Emel:

Mark Schwalenberg, Pengarah
Hubungan Pelabur – Wakil Amerika Syarikat
MZ North America
Tel: +1-312-261-6430
Emel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.