(SeaPRwire) –   SEOUL, KOREA, 10 Jun 2024 — Hippocrat (HPO), sebuah projek blok rantai dalam sektor penjagaan kesihatan, sedang bekerjasama dengan SALUS CARE Corp., sebuah syarikat yang menyediakan perkhidmatan prognosis untuk 1.4 juta pekerja yang menjalani pemeriksaan kesihatan korporat tahunan di Korea.

Kerjasama ini, yang pada awalnya diumumkan pada bulan Mac, bertujuan untuk memastikan pengurusan data penilaian kesihatan yang selamat untuk individu.

Sebagai lanjutan daripada perkongsian ini, Hippocrat telah berjaya melaksanakan teknologi pengesahan identiti terdesentralisasi proprietarinya, yang dikenali sebagai HPO DID, ke dalam sistem SALUS CARE Corp.

Sistem pengurusan persetujuan data peribadi Hippocrat, yang menggunakan teknologi DID mereka, memanfaatkan blok rantai untuk mencegah penggunaan dan kebocoran data peribadi tanpa kebenaran pengguna.

Platform pengurusan kesihatan SALUS CARE Corp. ‘Vitaport’ kini menawarkan lebih daripada 20 penyelesaian prognosis kepada penerima pemeriksaan kesihatan. Dengan integrasi teknologi DID Hippocrat, lebih daripada 1.4 juta individu yang menerima keputusan pemeriksaan kesihatan kini akan dapat menyimpan dan menguruskan data kesihatan mereka dengan selamat.

Kedua-dua syarikat berkongsi matlamat bersama untuk mengembangkan penggunaan data kesihatan untuk meningkatkan kesejahteraan penerima pemeriksaan kesihatan. Mereka merancang untuk terus bekerjasama dengan pelbagai institusi perubatan dan penyelidikan, serta syarikat farmaseutikal, untuk mempromosikan penyelesaian penjagaan kesihatan peribadi.

Hippocrat menyatakan, “Kerjasama ini akan membawa kepada jumlah DID yang paling banyak dihasilkan sejak pengenalan teknologi blok rantai dalam sektor penjagaan kesihatan. Kami bermatlamat untuk membina ekosistem data kesihatan global melalui perkongsian tambahan dengan institusi antarabangsa, bukan sahaja di Korea.”

Terutama, projek Hippocrat menggunakan infrastruktur Solana, yang merupakan projek blok rantai kelima terbesar di dunia, dengan kapitalisasi pasaran kira-kira 77 bilion USD.

Pautan sosial

Telegram:

Instagram:

X:

LinkedIn:

Discord:

Medium:

Github:

Hubungi media

Jenama: Hippocrat Labs

Hubungi: Hyunsub Choi

E-mel: hs@hippocrat.io

Laman web: hippocrat.io

SUMBER: Hippocrat Labs

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.