(SeaPRwire) –   Houston, Texas dan Tuebingen, Jerman, 17 Januari 2024 – (NASDAQ: IMTX, “Immatics”), syarikat biofarmaseutikal klinikal dalam fasa penemuan dan pembangunan imunoterapi kanser yang mengalihkan sel T, mengumumkan hari ini penetapan harga untuk penawaran awam 15,925,000 saham biasa pada harga penawaran awam $11.00 setiap saham. Hasil kasar daripada penawaran, sebelum menolak potongan agensi dan perbelanjaan penawaran, dijangka berjumlah kira-kira $175 juta. Penawaran dijangka ditutup pada 22 Januari 2024, tertakluk kepada syarat-syarat penutupan biasa. Selain itu, Immatics telah memberikan hak kepada agensi untuk membeli sehingga 2,388,750 saham tambahan pada harga penawaran awam, kurang potongan agensi.

Jefferies, BofA Securities dan Leerink Partners bertindak sebagai pengurus buku utama bersama untuk penawaran ini.

Satu pendaftaran berhubung dengan sekuriti telah difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (the “SEC”) dan telah diisytiharkan berkuatkuasa pada 9 Ogos 2021. Penawaran ini hanya dibuat melalui prospektus tambahan dan prospektus pengiring. Apabila tersedia, salinan prospektus tambahan dan prospektus pengiring akhir berhubung penawaran boleh diperolehi secara percuma daripada

  • Jefferies LLC, Perhatian: Bahagian Prospektus Ekuiti, 520 Madison Avenue, 2nd Floor, New York, NY 10022, telefon: (877) 821-7388, e-mel: Prospectus_Department@Jefferies.com;
  • BofA Securities, Perhatian: Bahagian Prospektus, NC1-022-02-25, 201 North Tryon Street, Charlotte, NC 28255-0001, telefon: (800) 294-1322, e-mel: dg.prospectus_requests@bofa.com;
  • Leerink Partners LLC, Perhatian: Bahagian Sindiket, 53 State Street, 40th Floor, Boston, MA 02109, telefon: (800) 808-7525, ext. 6105, e-mel: syndicate@leerink.com.

Kenyataan akhbar ini tidak boleh dianggap sebagai tawaran untuk menjual atau rayuan untuk membeli sekuriti ini, dan tidak boleh ada jualan sekuriti ini di mana-mana negeri atau bidang kuasa undang-undang di mana tawaran, rayuan atau jualan tersebut akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelulusan di bawah undang-undang sekuriti mana-mana negeri atau bidang kuasa tersebut.

– HABIS –

Mengenai Immatics
Immatics menggabungkan penemuan sasaran sebenar untuk imunoterapi kanser dengan pembangunan reseptor sel T yang betul dengan matlamat membolehkan tindak balas sel T yang mantap dan khusus terhadap sasaran ini. Pengetahuan mendalam ini merupakan asas bagi portfolio Terapi Sel Pengambilan dan Bispesifik TCR kami serta perkongsian kami dengan pemimpin global dalam industri farmaseutikal. Kami komited untuk menyerahkan kuasa sel T dan membuka laluan baru bagi pesakit dalam perjuangan mereka menentang kanser.

Pernyataan Masa Depan
Beberapa kenyataan dalam kenyataan akhbar ini boleh dianggap sebagai pernyataan masa depan, termasuk kenyataan berhubung penawaran sekuriti. Pernyataan masa depan ini tertakluk kepada risiko, ketidakpastian, dan faktor lain yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dinyatakan atau disangka oleh pernyataan masa depan tersebut. Ramalan ini berdasarkan anggaran dan anggapan yang, walaupun dianggap munasabah oleh Immatics dan pengurusannya, secara semula jadinya tidak pasti. Risiko dan ketidakpastian baru mungkin timbul dari masa ke semasa, dan tidak mungkin meramalkan semua risiko dan ketidakpastian. Faktor yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada jangkaan semasa termasuk, tetapi tidak terhad kepada, pelbagai faktor di luar kawalan pengurusan termasuk keadaan ekonomi am dan risiko, ketidakpastian dan faktor lain yang dinyatakan dalam penyataan yang difailkan dengan SEC. Tiada sebarang kenyataan dalam kenyataan akhbar ini harus dianggap sebagai perwakilan oleh mana-mana pihak bahawa pernyataan masa depan yang dinyatakan di sini akan dicapai atau bahawa mana-mana hasil yang dirancang daripada pernyataan masa depan tersebut akan dicapai. Anda tidak harus menaruh kepercayaan berlebihan terhadap pernyataan masa depan, yang hanya berkuatkuasa pada tarikh dibuat. Immatics tidak mempunyai kewajipan untuk mengemaskini pernyataan masa depan tersebut.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Media
Trophic Communications
Telefon: +49 171 3512733

Hubungan Pelabur
Sabrina Schecher, Ph.D.
Pengarah Utama Hubungan Pelabur
Telefon: +49 89 262002433

Lampiran

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.