25 3 Intracom Telecom's flagship WiBAS G5 dual-BS Selected by EOLO SpA for the Expansion of its Ultra-Fast Network across Italy

Produk ini membolehkan internet Kelajuan Gigabit ke setiap rumah

ATHENS, Greece, 14 Sept. 2023 – Intracom Telecom, vendor sistem dan penyelesaian telekomunikasi global, hari ini mengumumkan bahawa EOLO SpA, sebuah operator telekomunikasi Itali yang memberi tumpuan kepada jalur lebar ultra di kawasan subbandar dan luar bandar, telah memilih peranti stesen pangkalan ganda WiBASTM G5 untuk perluasan rangkaian tanpa wayar 28 GHz kelajuan ultra di seluruh Itali.

EOLO telah menganugerahkan kontrak perluasan berjuta-juta kepada Intracom Telecom berikutan ujian panjang peranti di makmal dan lapangan. Pempasangan WiBASTM G5 dual-BS adalah sebahagian daripada pelaburan besar-besaran EOLO dalam rangkaian yang berkembang pesat di seluruh Itali, bertujuan untuk kekal di puncak penyedia perkhidmatan FWA Itali, dengan portfolio perkhidmatan jalur lebar ultra kepada pelanggan kediaman dan SME. Perlu diingatkan bahawa EOLO telah menggunakan platform WiBASTM sejak 2017 bagi membantu kejayaannya dalam menyediakan sambungan Internet jalur lebar ultra berkualiti tinggi kepada para pelanggannya.

WiBASTM G5 dual-BS beroperasi dengan stesen terminal Intracom Telecom yang sudah dipasang dan dikendalikan oleh EOLO. Berkat ciri-ciri perkakasan dan perisian inovatif yang unik, ia mempunyai dua kali ganda kapasiti dari segi pelanggan dan tiga kali ganda throughput berbanding peranti generasi sebelumnya.

Platform WiBAS G5 dual-BS Intracom Telecom boleh dimanfaatkan oleh operator untuk membina perkhidmatan gigabit melalui naik taraf perisian dan mencapai kelajuan muat turun setara dengan 5G. Peranti ini mengandungi teknologi novel untuk kategori peranti ini, seperti MU-MIMO. Proses peruntukan peranti dilakukan melaluni uniMSTM SON Gateway, platform perisian yang mempercepatkan pengaktifan perkhidmatan dengan menemui terminal secara automatik dan segera menyediakan profil langganan.

Mengenai kerjasama antara Eolo dan Intracom Telecom, Guido Garrone, co-CEO Bahagian Rangkaian, EOLO, berkata: “Membina rangkaian yang boleh dipercayai dan berorientasikan masa depan memerlukan ketegasan dan perancangan teliti yang telah dijalankan bersama oleh EOLO dan Intracom Telecom sepanjang 6 tahun kerjasama kami. Dengan rangkaian FWA mmWave, EOLO melayani kediaman, perniagaan dan pelanggan borong. Misi EOLO sentiasa untuk menjamin akses ke rangkaian ultra cepat, berprestasi tinggi dan tangguh kepada semua keluarga dan perniagaan Itali, mencapai kawasan paling terpencil di negara ini, mewujudkan nilai untuk wilayah di mana ia beroperasi. Intracom Telecom menunjukkan fleksibiliti dan komitmen dalam menyokong kami dalam perjalanan kami. Berkat kepakaran teknologinya, jurutera Intracom Telecom telah meningkatkan produk mereka dengan ciri-ciri baru yang memungkinkan peningkatan berterusan tawaran kami.”

Kartlos Edilashvili, CEO Sementara Intracom Telecom, berkata: “Kami berbangga kerana sekali lagi dipercayai oleh EOLO dan menyokong mereka untuk menjadi penyedia akses tetap teratas di Itali serta rujukan global untuk tawaran konektiviti mereka kepada pelanggan kediaman dan perniagaan. Sejak 2017, kami telah bekerjasama dengan EOLO untuk menangani keperluan rangkaian masa depan mereka dengan membangunkan penyelesaian inovatif yang mempercepatkan pengembangan rangkaian dan pertumbuhan mereka. Kami berharap dapat melaksanakan perluasan baru ini dan menghubungkan nama jenama kami, sebagai rakan teknologi utama, dengan kejayaan EOLO.”

Intracom Telecom telah mengumpul kepakaran selama 20 tahun dalam menyediakan penyelesaian akses tanpa wayar inovatif, setelah berjaya membangunkan dan melaksanakan sistem Titik ke Multipoint dengan beberapa operator di Eropah, Asia Tenggara dan Afrika, memenuhi permintaan akses jalur lebar yang semakin meningkat perkhidmatan.

Mengenai EOLO SpA Itali
EOLO adalah operator telekomunikasi kebangsaan, pemimpin dalam bidang tanpa wayar jalur lebar ultra (FWA) untuk pasaran kediaman dan perniagaan. Ia menjamin akses berkualiti kepada Ultra Broadband dengan fokus pada kawasan yang dicirikan oleh jurang digital. Ia adalah Syarikat Manfaat dan syarikat telekomunikasi Itali pertama yang memperoleh pensijilan B Corp. Ia meliputi lebih daripada 6,900,700 perbandaran berkat lebih daripada 4,100 BTS (pengulang radio). Ia menyambung 1.6 juta orang dan 116,000 perniagaan, pentadbiran awam dan profesional. EOLO bergantung pada rangkaian lebih daripada 17,000 pekerja, pemasang teknikal dan rakan perniagaan di wilayah itu.

Maklumat lanjut mengenai perkhidmatan EOLO tersedia di www.eolo.it.

Mengenai Intracom Telecom
Intracom Telecom adalah vendor sistem dan penyelesaian telekomunikasi global yang beroperasi selama 45 tahun di pasaran. Intracom Telecom berinovasi dalam bidang small-cell backhaul, transmisi tanpa wayar dan akses jalur lebar tanpa wayar dan telah berjaya melaksanakan sistem radio paket titik ke titik dan titik ke banyak titik di seluruh dunia. Selain itu, syarikat ini menawarkan portfolio yang kompetitif daripada penyelesaian perisian telco yang menjana pendapatan dan rangkaian lengkap perkhidmatan ICT, memberi tumpuan kepada analitik data besar, rangkaian konvergen dan pengkomputeran awan untuk operator dan awan swasta, awam dan kerajaan. Syarikat ini melabur secara signifikan dalam R&D membangunkan produk dan penyelesaian bersepadu canggih yang memastikan kepuasan pelanggan. Lebih daripada 100 pelanggan di lebih daripada 70 negara memilih Intracom Telecom untuk teknologi terkini. Untuk maklumat lanjut, layari www.intracom-telecom.com