(SeaPRwire) –   KUALA LUMPUR, 23 Januari 2024 — J-Long Group Limited (Nasdaq: JL) (“Syarikat”) atau “J-Long”, pengedar tersohor di Hong Kong untuk aksesori pakaian berkilauan dan bukan berkilauan hari ini mengumumkan penetapan penawaran awam permulaan (IPO) bagi 1,400,000 saham biasa pada harga penawaran awam $5.00 setiap saham biasa. Syarikat menjangkakan akan menerima hasil kasar keseluruhan sebanyak $7,000,000 daripada Penawaran, sebelum menolak potongan agen pengurusan dan perbelanjaan penawaran lain. Selain itu, Syarikat telah memberikan Penempatan hak pilihan selama 45 hari untuk membeli sehingga 210,000 saham biasa tambahan pada harga penawaran awam selepas penutupan Penawaran, kurang potongan agen pengurusan.

Saham biasa dijangka bermula dagangan di Pasaran Global Nasdaq pada 24 Januari 2024, dengan simbol “JL”. Penawaran dijangka ditutup pada 26 Januari 2024, tertakluk kepada syarat penutupan biasa.

Syarikat bercadang untuk menggunakan hasil bersih daripada Penawaran untuk pengambilalihan strategik dan pelaburan yang berpotensi dalam pengedar bahan pantulan dan pembekal lain, serta perniagaan huluan dan hiliran di sepanjang rantaian nilai industri. Selain itu, ia akan dialokasikan untuk memperkukuh keupayaan penyelidikan dan pembangunan untuk produk baharu, meningkatkan kapasiti gudang dan penyimpanan, serta membiayai modal kerja dan tujuan korporat am.

Eddid Securities USA Inc. (“Penempatan”) bertindak sebagai penempatan untuk Penawaran. K&L Gates bertindak sebagai peguam syarikat AS, manakala Ortoli Rosenstadt LLP bertindak sebagai peguam penempatan AS berhubung Penawaran.

Pendaftaran borang F-1 (Nombor Fail: 333-275077) berkaitan dengan sekuriti ini telah difailkan dengan, dan diisytiharkan berkuat kuasa oleh, Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat pada 29 Disember 2023. Penawaran dibuat hanya melalui prospektus. Setelah tersedia, salinan prospektus akhir berkaitan dengan Penawaran boleh diperolehi daripada: Eddid Securities USA Inc., melalui emel di . Prospektus akhir akan difailkan dengan SEC dan akan tersedia di laman web SEC yang terletak di .

Sebelum anda melabur, anda perlu membaca prospektus dan dokumen lain yang telah difailkan atau akan difailkan oleh Syarikat dengan SEC untuk maklumat lanjut mengenai Syarikat dan Penawaran. Kenyataan akhbar ini tidak akan membentuk tawaran untuk menjual atau rayuan untuk tawaran membeli, dan tidak akan ada jualan sekuriti ini di mana-mana negeri atau bidang kuasa undang-undang di mana tawaran, rayuan atau jualan itu akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelayakan di bawah undang-undang sekuriti mana-mana negeri atau bidang kuasa undang-undang tersebut.

Mengenai J-Long Group Limited

J-Long Group Limited ialah pengedar tersohor di Hong Kong untuk aksesori pakaian berkilauan dan bukan berkilauan termasuk, antara lain, pemindahan haba, kain, label kain dijalin dan trak, lencana jahitan, paip, tarikan zip dan tali. Syarikat mempunyai hampir 30 tahun pengalaman dalam industri pakaian dan telah melayani lebih 100 jenama antarabangsa di seluruh dunia, termasuk jenama pakaian luaran dan sukan, jenama seragam dan pakaian keselamatan kerja serta jenama fesyen. Syarikat mempunyai lebih 25 tahun hubungan kerja dengan konglomerat multinasional terkemuka AS yang tersenarai di Bursa Saham New York, yang juga merupakan pembekal utama bahan Syarikat. Syarikat telah menjadi pengedar berautoriti mereka untuk bahan pantulan 3MTM ScotchliteTM sejak 2000. Konglomerat multinasional terkemuka AS menjual bahan pantulan 3MTM ScotchliteTM mereka melalui pengedar serantau di seluruh dunia. Syarikat ialah rakan saluran jangka panjang dan salah sebuah penyahubah terkemuka bahan pantulan 3MTM ScotchliteTM, melayani pelbagai jenama global.

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini bersifat prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada cadangan Penawaran Syarikat. Kenyataan prospektif ini membabitkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berasaskan jangkaan masa depan Syarikat tentang peristiwa yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangan, keputusan operasi, strategi perniagaan dan keperluan kewangan, termasuk jangkaan bahawa Penawaran akan berjaya diselesaikan. Pelabur boleh mencari banyak (tetapi bukan semua) kenyataan ini dengan menggunakan perkataan seperti “anggaran”, “percaya”, “harap”, “menjangkakan”, “menganggarkan”, “merancang”, “akan”, “sepatutnya”, “boleh” atau ungkapan serupa dalam prospektus ini. Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas berlakunya atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali mungkin diperlukan oleh undang-undang. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada jangkaan yang diharapkan dan menggalakkan pelabur untuk memeriksa faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam pendaftaran dan penyataan lain Syarikat kepada SEC.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Maklumat Syarikat:
J-Long Group Limited
Edwin Wong, CEO dan Pengarah
+852 3693 2110

Hubungan Pelabur:
Metaverse Finance Limited
Katy Chan, Pengarah
+852 2498 3681

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.