(SeaPRwire) –   SINGAPURA, 12 April 2024 – JOYY Inc. (Nasdaq: YY) (“JOYY” atau “Syarikat”) mengumumkan bahawa ia memberitahu pemegang Nota Senior Berkonvertibel 1.375% yang jatuh tempo pada tahun 2026 (CUSIP No. 98426T AF3) (“Nota 2026”) bahawa mengikut Perjanjian bertarikh 24 Jun 2019 (“Perjanjian”) berhubung Nota 2026 antara Syarikat dan Citicorp International Limited, sebagai pemegang amanah, setiap pemegang mempunyai hak, mengikut pilihan pemegang tersebut, untuk memerlukan Syarikat membeli kembali dengan tunai pada 15 Jun 2024 kesemua atau sebahagian Nota 2026 pemegang tersebut yang merupakan gandaan berinteger ringgit AS$1,000 jumlah pokok (“Hak Pembelian Kembali”). Hak Pembelian Kembali menjadi boleh dilaksanakan pada pukul 9:00 pagi, Waktu Bandar New York, pada hari Jumaat, 10 Mei 2024 dan tamat pada pukul 5:00 petang, Waktu Bandar New York, pada hari Khamis, 13 Jun 2024.

Seperti yang diperlukan oleh peraturan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC), Syarikat akan memfailkan Penyata Tawaran Tender di Jadual TO hari ini. Selain itu, dokumen yang menyatakan terma, syarat dan prosedur untuk melaksanakan Hak Pembelian Kembali akan tersedia melalui Pusat Pendepositori Amanah dan ejen pembayaran, iaitu Citibank, N.A. Tiada pihak Syarikat, lembaga pengarahnya atau kakitangannya telah membuat atau sedang membuat sebarang representasi atau cadangan kepada mana-mana pemegang mengenai sama ada untuk melaksanakan atau menahan diri daripada melaksanakan Hak Pembelian Kembali.

Hak Pembelian Kembali memberi hak kepada setiap pemegang Nota 2026 untuk memerlukan Syarikat membeli kembali untuk tunai pada 15 Jun 2024 (“Tarikh Pembelian Kembali”), kesemua atau sebahagian Nota 2026 pemegang tersebut, atau mana-mana bahagiannya yang merupakan gandaan berinteger ringgit AS$1,000 jumlah pokok, pada harga pembelian kembali yang sama dengan 100% jumlah pokok Nota 2026 yang akan dibeli kembali, ditambah apa-apa faedah tertunggak dan belum dibayar sehingga, tetapi tidak termasuk, Tarikh Pembelian Kembali, tertakluk kepada terma dan syarat Perjanjian dan Nota 2026. Tarikh Pembelian Kembali merupakan tarikh pembayaran faedah di bawah terma Perjanjian dan Nota 2026. Oleh itu, pada 15 Jun 2024, iaitu tarikh pembayaran faedah, Syarikat akan membayar faedah tertunggak dan belum dibayar untuk semua Nota 2026 sehingga 14 Jun 2024, kepada semua pemegang yang merupakan pemegang rekod pada 1 Jun 2024, terlepas daripada sama ada Hak Pembelian Kembali dilaksanakan berhubung Nota 2026 tersebut.

Peluang bagi pemegang Nota 2026 untuk melaksanakan Hak Pembelian Kembali bermula pada pukul 9:00 pagi, Waktu Bandar New York, pada hari Jumaat, 10 Mei 2024, dan akan tamat pada pukul 5:00 petang, Waktu Bandar New York, pada hari Khamis, 13 Jun 2024. Untuk melaksanakan Hak Pembelian Kembali, pemegang perlu mengikuti prosedur penghantaran yang dinyatakan dalam Notis Hak Pembelian Kembali Syarikat (“Notis Hak Pembelian Kembali”) kepada pemegang, yang tersedia melalui Pusat Pendepositori Amanah dan Citibank, N.A. Pemegang boleh menarik balik mana-mana Nota 2026 yang sebelum ini ditenderkan mengikut terma Hak Pembelian Kembali pada bila-bila masa sebelum pukul 5:00 petang, Waktu Bandar New York, pada hari Khamis, 13 Jun 2024, yang merupakan hari perniagaan kedua secara langsung sebelum Tarikh Pembelian Kembali, atau sebagaimana dibenarkan oleh undang-undang berkenaan.

Risalah berita ini hanya untuk maklumat sahaja dan bukan tawaran untuk membeli, permintaan tawaran untuk membeli, atau permintaan tawaran untuk menjual Nota 2026 atau sekuriti Syarikat yang lain. Tawaran untuk membeli Nota 2026 hanya akan dibuat mengikut, dan Nota 2026 hanya boleh ditenderkan mengikut, Notis Hak Pembelian Kembali Syarikat bertarikh 12 April 2024 dan dokumen berkaitan.

Mengenai JOYY Inc.

JOYY merupakan syarikat teknologi global terkemuka dengan misi untuk memeriahkan hidup melalui teknologi. JOYY kini mengendalikan beberapa produk sosial, termasuk Bigo Live untuk penstriman langsung, Likee untuk video pendek, Hago untuk rangkaian sosial berbilang pemain, produk mesej segera, dan lain-lain. Syarikat telah mencipta komuniti pengguna yang sangat terlibat dan hidup bagi pengguna di seluruh dunia.

Hubungan Pelabur

JOYY Inc.
Jane Xie/Maggie Yan
Emel: joyy-ir@joyy.com

ICR, Inc.
Robin Yang
Emel: joyy@icrinc.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.