PALO ALTO, Calif., 8 September 2023 – Kodiak Sciences Inc. (Nasdaq: KOD), sebuah syarikat biofarmaseutikal yang komited untuk menyelidik, membangunkan dan mengkomersialkan terapeutik transformatif untuk merawat penyakit retina prevalens tinggi, hari ini mengumumkan bahawa pihak pengurusan akan membentangkan di Persidangan Kesihatan Global Tahunan Morgan Stanley ke-21 di New York, NY pada Rabu, 13 September 2023, pada 12:55 petang Waktu Timur.

Siaran langsung pembentangan akan tersedia di bahagian “Acara dan Pembentangan” laman web Kodiak di http://ir.kodiak.com/ dan akan kekal tersedia untuk tontonan semula untuk jangka masa terhad selepas acara tersebut.

Mengenai Kodiak Sciences Inc.

Kodiak (Nasdaq: KOD) adalah sebuah syarikat biofarmaseutikal yang komited untuk menyelidik, membangunkan dan mengkomersialkan terapeutik transformatif untuk merawat penyakit retina prevalens tinggi. Kami memberi tumpuan kepada membawa sains baru ke reka bentuk dan pembuatan ubat retina generasi seterusnya untuk mencegah dan merawat punca-punca utama kebutaan di seluruh dunia. Platform biopeptida antibodi kami, atau Platform ABC adalah teras kepada enjin penemuan Kodiak. Ubat investigasi pertama kami, tarcocimab tedromer, adalah antibodi biopeptida anti-VEGF novel yang diterokai untuk rawatan penyakit vaskular retina. Program klinikal kedua Kodiak, KSI-501, dibina daripada protein bispesifik pertama dalam kelasnya yang mensasarkan kedua-dua IL-6 (antibodi anti-IL-6) dan VEGF (perangkap VEGF), bertujuan untuk merawat kedua-dua penyakit retina yatim piatu dan prevalens tinggi. Kodiak berpusat di Palo Alto, CA. Untuk maklumat lanjut, sila layari www.kodiak.com.

KodiakĀ®, Kodiak SciencesĀ®, ABC, ABC Platform dan logo Kodiak adalah tanda dagangan berdaftar atau tanda dagangan Kodiak Sciences Inc. dalam pelbagai bidang kuasa global.

SUMBER Kodiak Sciences Inc.