Kohl's

Syarikat Kohl’s Corporation (NYSE:KSS) secara strategik menjalinkan perkongsian untuk mendorong trajektori pertumbuhannya. Pengecer kedai jabatan khusus ini memanfaatkan keupayaan omni-saluran yang kukuh, sementara fokusnya untuk meningkatkan pengalaman pelanggan memberikan hasil positif. Walau bagaimanapun, Kohl’s tidak terlepas daripada cabaran yang ditimbulkan oleh landskap ekonomi inflasi. Mari kita terokai aspek-aspek ini dengan lebih terperinci.

Kekuatan dalam Kolaborasi

Kohl’s telah menubuhkan perkongsian yang kukuh dengan Sephora, membawa era Baharu Kecantikan Anggun di Kohl’s. Kolaborasi ini amat berhasil, dengan Sephora Kohl’s melampaui jangkaan, menyumbang kepada peningkatan jualan kecantikan sebanyak 90%, seperti yang ditekankan dalam panggilan pendapatan baru-baru ini. Pada suku kedua tahun fiskal 2023, hampir 200 kedai Sephora telah dibuka, dan angka ini dijangka meningkat kepada lebih 900 buah kedai menjelang penutupan 2023. Selain itu, syarikat merancang untuk memperluaskan tapak kedai Sephora berskala kecil dalam beberapa tahun akan datang.

Keupayaan Omni-Saluran Memacu Pertumbuhan

Kohl’s tidak hanya komited untuk mengembangkan kehadiran kedai fizikalnya tetapi juga mempercepatkan pengembangan perniagaan digitalnya. Syarikat itu akan membuka tujuh kedai baru, termasuk satu lokasi semula, pada tahun 2023. Sebagai respons kepada keperluan pelanggan yang berubah, Kohl’s telah proaktif dalam meningkatkan usaha pemasaran digital dan memperbaiki laman webnya.

Usaha untuk meningkatkan trafik mudah alih telah membawa kepada peningkatan penggunaan aplikasi Kohl, yang telah menjadi pendorong penting jualan dalam talian. Syarikat juga melabur dalam memperluaskan pusat pemenuhan e-dagang dan mengukuhkan pilihan pengambilan di kedai untuk meningkatkan tawaran dalam talian.

Kemajuan Inisiatif Pertumbuhan

Kohl’s sedang membuat kemajuan mantap menuju keutamaan utamanya untuk 2023, yang merangkumi meningkatkan pengalaman pelanggan, menyederhanakan strategi nilainya, mengurus inventori dan perbelanjaan dengan cekap, dan memperkukuh kunci kira-kiranya. Pengurusan secara aktif memacu pertumbuhan dalam pelbagai segmen, termasuk hadiah, Sephora, pembelian impuls, dekorasi rumah, dan pembangunan kedai baru untuk meningkatkan pengalaman pelanggan keseluruhan. Kohl’s melihat peluang yang banyak untuk meningkatkan tawaran terasnya dalam pakaian dan kasut.

KSS kekal komited untuk mempromosikan pertumbuhan melalui program kesetiaan, yang merangkumi Kohl’s Cash, Kohl’s Rewards, dan kad kredit jenama sendiri. Pada suku kedua tahun fiskal 2023, syarikat melancarkan kad kredit gabungan dengan Capital One, memenuhi keperluan pelanggan terpilih. Selanjutnya, Kohl’s memberi tumpuan kepada usaha pengurusan kos, dengan fokus untuk mengurangkan nisbah perbelanjaan pemasaran dan menggabungkan teknologi canggih ke dalam operasinya untuk meningkatkan produktiviti.

Cabaran Kos

Pada suku kedua fiskal, Kohl’s menghadapi beberapa halangan kos, dengan margin kasarnya menyusut 61 mata asas (bps) tahun ke tahun kepada 39%. Penurunan ini sebahagian besarnya disebabkan oleh peningkatan kos produk dan penyusutan. Perbelanjaan SG&A juga meningkat sebanyak 1.6% kepada $1,304 juta, didorong oleh tekanan upah, peningkatan perbelanjaan berkaitan kedai untuk pembukaan Sephora, dan pelaburan dalam pengalaman kedai. Untuk suku ketiga fiskal yang akan datang, pengurusan menjangkakan peningkatan hampir 3% tahun ke tahun dalam perbelanjaan SG&A, sebahagian besarnya disebabkan oleh pelaburan tambahan berkaitan kedai dan pembukaan 45 kedai kecil Sephora. Walau bagaimanapun, inisiatif pertumbuhan syarikat dijangka memberikan sedikit kelegaan.

Prestasi saham KSS menyaksikan penurunan 6% dalam tempoh enam bulan yang lalu, ketinggalan di belakang penurunan industri sebanyak 17.4%.