TORONTO, 8 Sept. 2023 /CNW/ – Hari ini Tucows (NASDAQ: TCX) (TSX: TC), sebuah syarikat global yang komited untuk memperbaiki internet, mengumumkan bahawa Lee Matheson, seorang Rakan Kongsi di Edgepoint Wealth Management, dan Gigi Sohn, peguam dan pembela pengguna ternama, telah dipilih ke lembaga pengarahnya.

Dengan rekod prestasi yang mengagumkan dalam industri kewangan, Lee Matheson membawa kepakaran yang sangat relevan dan substansial ke Lembaga Tucows. Matheson adalah seorang Rakan Kongsi di Edgepoint Wealth Management, salah seorang pemegang saham terbesar Tucows, dan telah terlibat rapat dengan Tucows sebagai pelabur. Beliau adalah pemegang sijil CFA dengan kemahiran analisis perniagaan yang terbukti dan pemahaman mendalam tentang sektor teknologi. Pengalaman pasaran modal dan kebijaksanaan perniagaan Matheson yang luas akan menjadikannya penambahan yang berharga kepada Lembaga Pengarah Tucows.

Gigi Sohn, seorang peguam dan pembela pengguna ternama, dikenali luas atas sumbangannya kepada undang-undang dan dasar telekomunikasi, media, dan teknologi. Dengan pengalaman luasnya dalam bidang perundangan, bekerja sebagai penasihat kepada Pengerusi FCC dari 2013 hingga 2016, dan kepimpinannya dalam organisasi dasar telekomunikasi dan teknologi, beliau telah memainkan peranan penting dalam membentuk dasar-dasar yang menggalakkan inovasi, hak digital, dan Internet yang bebas dan terbuka. Pengetahuan mendalam dan pengalamannya sebagai pembela pengguna menyebabkan Presiden Biden menamakannya untuk kerusi di FCC pada tahun 2021. Pengetahuan mendalam dan komitmen Sohn yang tidak goyah terhadap dasar telekomunikasi berorientasikan pengguna menjadikannya tambahan yang sangat baik kepada Lembaga Pengarah Tucows.

Tucows juga mengumumkan hari ini bahawa Brad Burnham, pengasas bersama Union Square Ventures, akan meletak jawatan dari lembaga pengarahnya. Brad telah berkhidmat dalam lembaga pengarah Tucows sejak Januari 2017, dan Tucows mengucapkan terima kasih kepada Encik Burnham atas bantuan, bimbingan dan khidmat dedikasinya sebagai Ahli Lembaga selama enam tahun yang lalu.

Perubahan kepada lembaga pengarah Tucows berkuat kuasa mulai 7 September 2023.

Untuk mendapatkan maklumat lanjut mengenai Tucows, operasi globalnya, atau berita pelabur, sila layari tucows.com.

Mengenai Tucows

Tucows membantu menyambungkan lebih ramai orang ke manfaat akses internet melalui teknologi perkhidmatan komunikasi, perkhidmatan domain, dan infrastruktur gentian optik internet. Ting (https://ting.com) menyampaikan akses Internet gentian tetap dengan sokongan pelanggan yang luar biasa. Wavelo (https://wavelo.com) adalah suite perisian telekomunikasi untuk penyedia perkhidmatan yang memudahkan pengurusan akses rangkaian mudah alih dan internet; peruntukan, pengebilan dan langganan; alat pembangun; dan banyak lagi. Tucows Domains (https://tucowsdomains.com) mengurus kira-kira 24 juta nama domain dan jutaan perkhidmatan nilai tambah melalui rangkaian penjual semula global lebih dari 35,000 hos web dan ISP. Hover (https://hover.com) memudahkan individu dan perniagaan kecil untuk menguruskan nama domain dan alamat e-mel mereka. Maklumat lanjut boleh didapati di laman web korporat Tucows (https://tucows.com).

Tucows, Ting, Wavelo, dan Hover adalah tanda dagangan berdaftar Tucows Inc. atau anak syarikatnya.

SUMBER Tucows Inc.