(SeaPRwire) –   BEIJING, 14 Mei 2024 — Luokung Technology Corp. (NASDAQ: LKCO) (“Luokung” atau “Syarikat”), sebuah syarikat perkhidmatan data pintar ruang-masa terkemuka dan pembekal perkhidmatan lokasi berasaskan interaktif (“LBS”) dan peta tinggi peta (“HD Maps”) di China, hari ini mengumumkan bahawa pada 2 Mei 2024, Syarikat menerima notis daripada Pasaran Saham NASDAQ ( “Notis Nasdaq”), memaklumkan Syarikat bahawa ia tidak mematuhi keperluan untuk meneruskan senarai yang ditetapkan dalam Peraturan Pencantuman Senarai NASDAQ 5250 (c) (1) kerana ia tidak menyampaikan laporan tahunan 20-F untuk tahun berakhir 31 Disember 2023 (“Laporan Tahunan 2023”) tepat masa.

Menurut Peraturan Pencantuman Senarai NASDAQ, Syarikat mempunyai 60 hari kalendar daripada tarikh Notis Nasdaq, atau sehingga 1 Julai 2024, untuk menyampaikan rancangan untuk memulihkan pematuhan dengan Peraturan Pencantuman Senarai NASDAQ (“Rancangan Pematuhan”). Jika NASDAQ menerima Rancangan Pematuhan, NASDAQ boleh memberi Syarikat lanjutan sehingga 28 Oktober 2024 untuk memulihkan pematuhan.

Syarikat berniat untuk menyampaikan Laporan Tahunan 2023 atau Rancangan Pematuhan dalam tempoh 60 hari yang ditetapkan. Notis Nasdaq tidak memberi kesan segera ke atas senarai saham biasa Syarikat di Pasaran Modal Nasdaq.

MENGENAI LUOKUNG TECHNOLOGY CORP.

Luokung Technology Corp. adalah syarikat perkhidmatan data pintar ruang-masa terkemuka dan pembekal LBS dan Peta HD untuk pelbagai industri di China. Disokong oleh teknologi dan kepakaran eksklusifnya dalam Peta HD dan data pintar ruang-masa berbilang sumber, Luokung telah menubuhkan sistem digital kembar ruang-masa peringkat bandar dan industri dan secara aktif melayani industri termasuk pengangkutan pintar (pemanduan autonomi, lebuh raya pintar dan kerjasama kenderaan-jalan), pengurusan aset sumber semula jadi (perkhidmatan pemerhatian jarak jauh neutral karbon dan perlindungan alam sekitar), dan aplikasi industri LBS pintar (LBS Internet mudah alih, perjalanan pintar, logistik pintar, infrastruktur baru, bandar pintar, penyelamat kecemasan, dan lain-lain). Syarikat secara rutin memberikan maklumat penting di laman webnya: .

PENGAKUAN BERHATI-HATI MENGENAI PERNYATAAN PROSPEK

Kenyataan pers ini mengandungi beberapa pernyataan prospek. Pernyataan prospek termasuk, tetapi tidak terhad kepada, pernyataan mengenai jangkaan, harapan, kepercayaan, niat atau strategi kami atau pengurusan kami berkenaan masa depan dan pernyataan lain yang bukan pernyataan sejarah. Selain itu, sebarang pernyataan yang merujuk kepada ramalan, anggaran atau watak lain bagi peristiwa atau keadaan masa hadapan, termasuk sebarang anggapan asas, adalah pernyataan prospek. Perkataan “menjangkakan”, “percaya”, “berterusan”, “boleh”, “anggar”, “bertujuan”, “mungkin”, “perancang”, “mungkin”, “sepatutnya” dan ungkapan serupa mungkin mengenal pasti pernyataan prospek, tetapi ketiadaan perkataan-perkataan ini tidak bermakna bahawa pernyataan itu bukan prospek.

Pernyataan prospek dalam kenyataan akhbar ini berdasarkan pelbagai anggapan, kebanyakannya pula berdasarkan anggapan lanjut, termasuk tetapi tidak terhad kepada pemeriksaan dan analisis pengurusan terhadap undang-undang, peraturan dan data yang tersedia dari pihak ketiga yang wujud. Walaupun kami percaya bahawa anggapan ini munasabah ketika dibuat, kerana anggapan ini secara semula jadi mengandungi ketidakpastian dan kontinjensi yang besar yang sukar atau mustahil untuk meramal dan di luar kawalan kami, kami tidak dapat menjamin pernyataan di sini akan tepat. Oleh itu, anda dinasihatkan untuk tidak bergantung kepada sebarang pernyataan prospek.

HUBUNGAN:

Syarikat:
Encik Jian Zhang
Ketua Pegawai Kewangan
Tel: +86-10-6506-5217
Emel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.