(SeaPRwire) –   BERKELEY, Calif. dan MAINZ, Jerman, 12 Mac 2024 — Mainz Biomed N.V. (NASDAQ: MYNZ) (“Mainz Biomed” atau “Syarikat”), pemimpin dalam penyelesaian diagnostik genetik molekul untuk pengesanan awal kanser, bangga mengumumkan penyertaannya di Kongres UDH 2024 ke-39, yang akan berlangsung pada 16 dan 17 Mac di Fellbach, Jerman. Salah satu tumpuan utama topik tahun ini untuk acara ini, yang dianjurkan oleh Persatuan Perubatan Komplementari Jerman (Union Deutscher Heilpraktiker, Landesverband Baden-Württemberg), ialah usus dan kepentingannya dalam manifestasi penyakit.

Pameran Mainz Biomed di Kongres UDH menekankan komitmen Syarikat untuk menghubungkan penyelidikan saintifik terkini dengan spektrum luas amalan penjagaan kesihatan. Penyertaan Mainz Biomed mencerminkan penghormatan mendalam terhadap pelbagai metodologi dalam komuniti penjagaan kesihatan, menekankan komitmen untuk menyumbangkan penyelesaian inovatif berasaskan bukti seperti ColoAlert®.

ColoAlert®, produk utama Mainz Biomed, merupakan bukti misi Syarikat, menyediakan kit skrining kanser rektum (CRC) yang sangat tepat, mudah digunakan di rumah. Teknologi analisis tumor DNA canggihnya meningkatkan kadar pengesanan awal secara signifikan, faktor penting dalam pengurusan CRC yang berkesan. Dengan mempersembahkan ColoAlert® di Kongres UDH, Mainz Biomed menekankan peranan diagnostik molekul terkini dalam meningkatkan strategi penjagaan kesihatan yang menyeluruh, menunjukkan sinergi antara inovasi teknologi dan penjagaan berpusatkan pesakit.

Inisiatif ini adalah sebahagian daripada strategi Mainz Biomed yang lebih luas untuk menggalakkan kerjasama dan pertukaran maklumat di seluruh sektor kesihatan. Syarikat bertujuan untuk meningkatkan piawaian penjagaan dan memperjuangkan kesihatan dan kesejahteraan individu melalui penyelesaian berasaskan sains.

Untuk maklumat lanjut mengenai penyertaan Mainz Biomed di Kongres UDH dan untuk mengetahui penyelesaian diagnostik inovatif Syarikat, sila lawati laman web rasmi Mainz Biomed di mainzbiomed.com.

Sila ikuti kami untuk terus dikemaskini:

Mengenai ColoAlert®
ColoAlert®, produk utama Mainz Biomed, menyediakan ketepatan dan kekhususan yang tinggi dalam kit skrining kanser rektum (CRC) yang mudah digunakan di rumah. Ujian ini yang tidak invasif boleh menunjukkan tumor seperti yang ditentukan melalui analisis DNA tumor, menawarkan pengesanan lebih awal berbanding ujian darah dalam najis (FOBT). Berdasarkan teknologi PCR, ColoAlert® mengesan lebih banyak kes kanser rektum berbanding ujian najis lain dan membolehkan diagnosis lebih awal (Dollinger et al., 2018). Produk ini boleh didapati secara komersial di negara-negara EU terpilih melalui rangkaian makmal bebas terkemuka, program kesihatan korporat dan melalui jualan langsung. Untuk menerima kelulusan pemasaran di AS, ColoAlert® akan dinilai dalam ujian pendaftaran FDA ‘ReconAAsense’. Sekali diluluskan di AS, strategi komersial Syarikat adalah untuk menubuhkan pengedaran berskala melalui program kerjasama rakan dengan pembekal perkhidmatan makmal serantau dan kebangsaan di seluruh negara.

Mengenai Kanser Rektum
Kanser rektum (CRC) ialah kanser ketiga paling biasa di seluruh dunia, dengan lebih daripada 1.9 juta kes baru dilaporkan pada tahun 2020, menurut World Cancer Research Fund International. US Preventive Services Task Force mengesyorkan bahawa skrining dengan ujian DNA najis seperti ColoAlert® perlu dijalankan sekali setiap tiga tahun bermula pada usia 45 tahun. Setiap tahun di AS, 16.6 juta pemeriksaan kolonoskopi dilakukan. Walau bagaimanapun, kira-kira satu pertiga penduduk AS berusia 50-75 tahun tidak pernah disaring untuk kanser kolorektal. Celah skrining ini mewakili peluang pasaran keseluruhan sebanyak $4.0B+ di AS.

Mengenai Mainz Biomed N.V.
Mainz Biomed membangunkan penyelesaian diagnostik genetik molekul berskala pasaran untuk keadaan yang mengancam nyawa. Produk utama Syarikat ialah ColoAlert®, ujian diagnostik awal tepat, tidak invasif dan mudah digunakan berdasarkan pengesanan molekul-genetik berbilang secara masa nyata melalui reaksi rantai polimeras (PCR) dalam sampel najis untuk kanser rektum. ColoAlert® kini dipasarkan di seluruh Eropah. Syarikat sedang menjalankan kajian klinikal penting FDA untuk kelulusan peraturan AS. Portfolio calon produk Syarikat juga termasuk PancAlert, ujian skrining kanser pankreas awal tahap.

Untuk pertanyaan media

Di Eropah:
MC Services AG
Anne Hennecke/Caroline Bergmann
+49 211 529252 20

Di AS:
Blueprint Life Science Group
Hershel Berry
+1 415 505 3749

Untuk pertanyaan pelabur, sila hubungi

Pernyataan Prospektif
Beberapa kenyataan yang dibuat dalam kenyataan akhbar ini merupakan “pernyataan prospektif” dalam konteks “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Persendirian 1995. Pernyataan prospektif boleh dikenal pasti melalui penggunaan perkataan seperti “menjangka”, “percaya”, “anggar”, “ramal” dan ungkapan lain yang meramalkan atau menunjukkan peristiwa atau trend masa depan atau yang bukan pernyataan mengenai perkara sejarah. Pernyataan prospektif ini mencerminkan analisis maklumat semasa dan tertakluk kepada pelbagai risiko dan ketidakpastian. Oleh itu, kehati-hatian perlu diambil dalam bergantung kepada pernyataan prospektif. Berikutan maklumat yang diketahui dan tidak diketahui, keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada jangkaan atau ramalan Syarikat. Faktor-faktor berikut, antara lain, boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang digambarkan dalam pernyataan prospektif ini: (i) kegagalan untuk memenuhi sasaran pembangunan dan sasaran berkaitan; (ii) perubahan undang-undang atau peraturan yang berkenaan; (iii) kesan wabak COVID-19 terhadap Syarikat dan pasaran semasa atau yang ditujukan; dan (iv) risiko dan ketidakpastian lain yang dibincangkan dari semasa ke semasa dalam laporan dan penyataan awam lain kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) oleh Syarikat. Maklumat tambahan mengenai faktor-faktor yang mungkin mempengaruhi jangkaan dan ramalan Syarikat boleh didapati dalam penyataan awal kepada SEC, termasuk laporan tahunan Form 20-F yang diedarkan pada 7 April 2023. Penyataan SEC Syarikat boleh didapati secara awam di laman web SEC di www.sec.gov. Sebarang pernyataan prospektif yang dibuat oleh kami dalam kenyataan akhbar ini hanya berdasarkan maklumat yang sedang tersedia kepada Mainz Biomed dan hanya berlaku pada tarikh ia dibuat. Mainz Biomed tidak berkewajiban untuk mengemaskini secara awam mana-mana pernyataan prospektif, sama ada bertulis atau lisan, yang mungkin dibuat dari semasa ke semasa, sama ada akibat maklumat baru, perkembangan masa depan atau sebaliknya, kecuali diperlukan oleh undang-undang.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.