TAIAN, China, Sept. 16, 2023 — Pada pertengahan September, Pejabat Informasi Kerajaan Perbandaran Tai’an di China mengatur media asing dari Cyprus, Italy, Korea Selatan, Filipina dan negara-negara lain untuk melawat Gunung Taishan. Gunung Taishan adalah tumpuan pelancongan utama di China, dengan reputasi sebagai “yang pertama daripada lima gunung” dan “gunung terbaik di dunia”. Setakat ini tahun ini, ia telah menarik ramai pelancong dari dalam dan luar negara.

Baru-baru ini, Tai’an mengadakan Festival Mendaki Gunung Antarabangsa Gunung Taishan ke-37, di mana penganjur mengadakan siri aktiviti seperti aktiviti pertukaran pelancongan budaya Sino asing, acara sukan perayaan mendaki gunung, dan lain-lain. Dilaporkan bahawa sejak Festival Mendaki Gunung Antarabangsa Gunung Taishan diadakan 36 tahun yang lalu, Tai’an telah mengambil gunung sebagai medium untuk mencari kerjasama dan memperluaskan keterbukaan, menarik ramai pelancong dari dalam dan luar negara, yang secara berkesan telah mempromosikan perkembangan industri pelancongan Tai’an.

Memasuki Gunung Taishan, anda boleh lihat bahawa ia mempunyai sumber pelancongan yang kaya, termasuk lanskap semula jadi, warisan budaya, adat istiadat rakyat, dan lain-lain, yang boleh memberi pelancong pengalaman pelancongan berkualiti tinggi. Gunung Taishan telah menjadi salah satu destinasi pelancongan yang paling menarik di China kerana sejarah dan budaya yang mendalam, pemandangan semula jadi yang hebat, dan kemudahan pelancongan serta perkhidmatan yang sempurna.

Kuil Dai di kaki Gunung Taishan dibina pada zaman Dinasti Han, dengan jumlah keluasan 100,000 meter persegi. Ia adalah kompleks bangunan kuno terbesar yang masih wujud di Gunung Taishan. Di Daimiao, anda boleh lihat bahawa susun atur seni bina jelas dibahagikan, dengan peringkat utama dan sekunder yang teratur, dan khidmat serta purba. Setiap bangunan ikonik menarik ramai pelancong untuk berhenti dan kagum, mengambil gambar sebagai cenderamata.

Pada masa ini, Tai’an juga telah menjalankan aktiviti untuk mengoptimumkan dan memperbaiki persekitaran pelancongan, melaksanakan pembetulan dan penambahbaikan format perkhidmatan perniagaan, tingkah laku perkhidmatan perniagaan, persekitaran pelancongan, dan kesedaran perkhidmatan gunung keseluruhan, secara menyeluruh memperbaiki kualiti perkhidmatan, membolehkan pelancong mempunyai masa yang selesa dan tenang di Tai’an.