• Program utama MDG1015 tetap berjalan untuk kelulusan CTA/IND pada separuh kedua 2024
 • Penumpuan portfolio untuk mempercepat kemajuan perpustakaan KRAS matang Medigene
 • Landasan tunai yang dilanjutkan ke suku pertama 2025. Mengkaji peluang pembiayaan untuk memanjangkan landasan tunai ke 2026 dan seterusnya

(SeaPRwire) –   Planegg/Martinsried, November 21, 2023. Medigene AG (Medigene atau “Syarikat”, FSE: MDG1, Piawai Utama), sebuah syarikat platform imunoonkologi memberi tumpuan kepada penemuan dan pembangunan imunoterapi sel T untuk tumor pepejal, hari ini mengumumkan kemaskini dan penumpuan portfolio serta pengalokasian sumber untuk menyokong pelaksanaan strategi korporat jangka panjangnya.

“Dalam tempoh 18 bulan lepas, Medigene telah memberi tumpuan kepada menumpukan projek dan mengoptimumkan pengalokasian sumber kami kepada kerja R & D dan program yang mencipta nilai paling tinggi untuk pesakit dan pemegang saham. Kemaskini ini mengesahkan kami kekal berada dalam landasan untuk permohonan IND/CTA untuk program utama kami MDG1015 dan membenarkan kami mempercepat perpustakaan KRAS muncul Medigene sementara memanjangkan landasan tunai ke suku pertama 2025,” kata Selwyn Ho, CEO Medigene.

“Kami akan terus mengoptimumkan pengalokasian sumber berdasarkan permintaan perniagaan. Sebagai syarikat bioteknologi kecil dalam persekitaran pasaran modal mencabar, kami memberi tumpuan kepada pengurusan kos yang cermat dan pengalokasian sumber yang membenarkan kami kekal komited kepada misi kami untuk menyampaikan terapi sel T pembaharuan terbaik dalam kelas untuk pesakit tumor pepejal.”

Kemaskini Korporat

 • Penumpuan Portfolio
  • Program utama Medigene iaitu MDG1015 kekal berada dalam landasan untuk kelulusan IND/CTA pada separuh kedua 2024. Selaras dengan komunikasi sebelumnya Syarikat, ujian fasa I klinikal akan bermula secepat mungkin selepas itu dan masih tertakluk kepada pembiayaan.
  • Pada 2024, Medigene akan memberi tumpuan kepada pembangunan dua program sasaran KRAS yang diumumkan sebelumnya. Dengan mengoptimumkan teknologi dan proses untuk pembangunan MDG2011 (menyasarkan KRAS G12V dengan HLA-A*11; pilihan utama dipilih pada suku ketiga 2023) dan MDG2021 (menyasarkan KRAS G12D-HLA-A*11; pilihan utama pada suku pertama 2024), Syarikat mengharapkan pembangunan dipercepat untuk program KRAS masa depan serta sasaran kanser lain.
  • Justeru, pilihan utama untuk program KRAS ketiga Syarikat iaitu MDG2012 telah dipindahkan ke 2025 (sebelumnya separuh kedua 2024).
  • Kemupayan Syarikat untuk memenuhi kewajipan kontrak dalam perkongsian tidak terjejas.
 • Kos & Landasan Tunai
  • Pengurangan kos yang telah dilaksanakan dan dirancang pada 2024 terutamanya berkaitan perbelanjaan luaran yang menurunkan yuran perunding dan profesional, serta memindahkan program ke 2025. Syarikat terus beroperasi dengan struktur kakitangan yang ringan.
  • Medigene kekal memberi tumpuan kepada peluang perkongsian, termasuk untuk sebahagian calon produk semasa, untuk memesatkan pembangunan berterusan mereka.
  • Syarikat telah memanjangkan landasan tunai projek ke suku pertama 2025 (tanpa termasuk potensi tonggak dari rakan kongsi) dan terus menilai semua pilihan pembiayaan yang sesuai untuk maju landasan tunainya ke 2026 dan seterusnya.

— akhir rilis akhbar —

Tentang Medigene

Medigene AG (FSE: MDG1) adalah syarikat platform imunoonkologi yang komited kepada pembangunan terapi sel T untuk menghapuskan kanser secara berkesan. Platform Akhir ke Akhirnya, dibina berdasarkan beberapa teknologi penjanaan dan pengoptimuman TCR serta peningkatan produk eksklusif dan eksklusif, membolehkan Medigene mencipta terapi sel T pembaharuan TCR (TCR-T) yang berbeza terbaik dalam kelas untuk beberapa indikasi tumor pepejal yang dioptimumkan untuk keselamatan, keberkesanan dan kemantapan. Untuk maklumat lanjut, sila lawati www.medigene.com

Rilis akhbar ini mengandungi pernyataan prospektif yang mewakili pendapat Medigene setakat tarikh rilis ini. Keputusan sebenar yang dicapai oleh Medigene mungkin berbeza secara signifikan daripada pernyataan prospektif yang dibuat di sini. Medigene tidak terikat untuk mengemaskini mana-mana pernyataan prospektif. Medigene® ialah tanda dagangan berdaftar Medigene AG. Tanda dagangan ini mungkin dimiliki atau dilesenkan hanya di lokasi tertentu sahaja.

Medigene

Pamela Keck
Nombor Telefon: +49 89 2000 3333 01
E-mel: investor@medigene.com

Sekiranya anda tidak lagi mahu menerima sebarang maklumat tentang Medigene, sila maklumkan kami melalui e-mel (investor@medigene.com). Kami akan menghapuskan alamat anda daripada senarai pengedaran kami.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )