(SeaPRwire) –   HANGZHOU, China, Nov. 20, 2023 — Global Digital Trade Expo (GDTE) adalah satu-satunya pameran perdagangan digital peringkat kebangsaan di China yang bertemakan perdagangan digital. GDTE bertindak sebagai tingkap penting untuk menyampaikan teknologi baharu, produk baharu dan ekologi perdagangan digital global secara menyeluruh, platform pertukaran untuk membincangkan piawaian baharu, isu baharu, dan trend baharu perdagangan digital antarabangsa, dan platform terbuka untuk bersama-sama membina dan berkongsi pasaran baharu, peluang baharu dan pembangunan kerjasama ekonomi dan perdagangan era baharu.

GDTE pertama telah diadakan di Hangzhou pada 11-14 Disember 2022. 315 produk 286 syarikat diperkenalkan, dan 89 projek dari syarikat teratas dunia, pemimpin industri dan syarikat unicorn telah ditandatangani, mencapai perdagangan pelaburan hampir 150 bilion yuan. Semasa GDTE pertama, 26 forum peringkat tinggi termasuk Kumbahan Pangkalan Eksport Perkhidmatan Digital Negara dan Kumbahan Perdagangan Budaya Digital telah dianjurkan, dan beberapa hasil kajian penting telah dikeluarkan, yang telah menjadi rujukan utama untuk perdagangan digital global.

GDTE kedua akan diadakan di Pusat Antarabangsa Hangzhou pada 23-27 November 2023, meliputi kawasan 100,000 meter persegi. Pameran ini mempunyai satu pavilon komprehensif, dua pavilon khas dan empat pavilon industri digital. Pavilon komprehensif memberi tumpuan kepada pameran negara tetamu, organisasi antarabangsa, wilayah dan bandar tetamu, kawasan istimewa Hong Kong dan Makau serta Pavilon Zhejiang. Dua pavilon khas menampilkan Pavilon Trend Sempadan dan Pavilon Perdagangan E-Commerce Jalan Sutera, mempamerkan eksplorasi terkini, inovasi model, keputusan reformasi dan produk pelopor global terkini dalam perdagangan digital. Empat pavilon industri digital ialah pavilon teknologi digital, pavilon perkhidmatan digital, pavilon kandungan digital dan pavilon perjalanan pintar digital. Syarikat terkemuka antarabangsa, pelawat profesional antarabangsa dan pedagang akan dijemput. Pelbagai aktiviti seperti forum, persidangan pemadanan industri dan seminar profesional akan diadakan, menyatukan tokoh-tokoh domestik dan asing dari dalam dan luar negara, kementerian dan suruhanjaya kebangsaan antarabangsa, syarikat dan institusi antarabangsa, syarikat terkemuka dan sebagainya untuk mengkaji piawaian baharu, ekologi baharu, teknologi baharu, produk perdagangan digital global, membincangkan topik panas seperti peraturan ekonomi dan perdagangan maju, aliran data lintas sempadan, hakcipta digital, pembayaran lintas sempadan, dan tadbir urus keselamatan digital, dan berkongsi pasaran baharu, kerjasama baharu dan peluang pembangunan perdagangan digital global.

Maklumat Media:
E-mel:
Laman Web:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa (Hong Kong: HKChacha , BuzzHongKong ; Singapore: SingdaoPR , TodayinSG , AsiaFeatured ; Thailand: THNewson , ThailandLatest ; Indonesia: SEATribune , IndonesiaFolk ; Philippines: PHNewLook , EventPH , PHBizNews ; Malaysia: BeritaPagi , SEANewswire ; Vietnam: VNFeatured , SEANewsDesk ; Arab: DubaiLite , ArabicDir , HunaTimes ; Taiwan: TWZip , TaipeiCool ; Germany: NachMedia , dePresseNow )