• NIO menghantar 8,132 kenderaan pada bulan Februari 2024
  • NIO menghantar 18,187 kenderaan setahun sehingga Februari 2024
  • Penghantaran kumulatif kenderaan NIO mencapai 467,781 setakat 29 Februari 2024

(SeaPRwire) –   SHANGHAI, China, 1 Mac 2024 — NIO Inc. (NYSE: NIO; HKEX: 9866; SGX: NIO) (“NIO” atau “Syarikat”), sebuah syarikat pemula dan terkemuka dalam pasaran kenderaan elektrik pintar premium, hari ini mengumumkan keputusan penghantaran bulan Februari 2024.

NIO menghantar 8,132 kenderaan pada bulan Februari 2024. Penghantaran terdiri daripada 4,765 SUV pintar elektrik premium, dan 3,367 sedan pintar elektrik premium. Penghantaran kumulatif kenderaan NIO mencapai 467,781 setakat 29 Februari 2024.

Tentang NIO Inc.
NIO Inc. adalah sebuah syarikat pemula dan terkemuka dalam pasaran kenderaan elektrik pintar premium. Diasaskan pada November 2014, misi NIO adalah untuk mencipta gaya hidup yang menyeronokkan. NIO bertujuan untuk membina komuniti bermula dengan kenderaan elektrik pintar untuk berkongsi kegembiraan dan tumbuh bersama-sama dengan pengguna. NIO mereka, membangunkan, mengeluarkan bersama dan menjual kenderaan elektrik pintar premium, memacu inovasi dalam teknologi generasi seterusnya dalam bantuan dan pemanduan berbantuan serta digital, sistem penggerak dan bateri elektrik. NIO membezakan dirinya melalui kemajuan teknologi berterusan dan inovasi, seperti teknologi pertukaran bateri terkemuka industri, Bateri sebagai Perkhidmatan, atau BaaS, serta Pemanduan dan Bantuan Digital Berpaten NIO dan perkhidmatan langganannya.

Kenyataan Selamat
Kenyataan pers ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan “kenyataan prospektif” menurut “perlindungan selamat” di bawah Akta Reformasi Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui terminologi seperti “akan”, “dijangka”, “mengharapkan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan ungkapan serupa. NIO juga boleh membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan suku tahunan, laporan tahunan, kenyataan akhbar, edaran atau penerbitan lain di laman web Bursa Saham Hong Kong (SEHK) dan Bursa Saham Singapura (SGX-ST), kenyataan akhbar dan bahan bertulis lain serta pernyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk kenyataan mengenai keyakinan, rancangan dan jangkaan NIO, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif membabitkan risiko dan ketidakpastian yang memerlukan beberapa faktor untuk menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi NIO; pembangunan perniagaan, keadaan kewangan dan keputusan masa hadapan NIO; keupayaan NIO untuk membangunkan dan mengeluarkan kereta yang cukup kualiti dan menarik minat pelanggan mengikut jadual dan skala besar; keupayaannya untuk memastikan dan meluaskan kapasiti pengeluaran termasuk menubuhkan dan mengekalkan perkongsian dengan pihak ketiga; keupayaannya untuk menyediakan penyelesaian kuasa yang mudah dan menyeluruh kepada pelanggannya; kesahan, potensi pertumbuhan dan prospek BaaS dan ADaaS yang baru diperkenalkan; keupayaannya untuk memperbaiki teknologi atau membangunkan teknologi alternatif untuk memenuhi permintaan pasaran dan pembangunan industri; keupayaan NIO untuk memenuhi piawaian keselamatan berkaitan kenderaan bermotor yang ditetapkan; keupayaannya untuk menjamin bekalan bahan mentah atau komponen lain yang digunakan dalam kenderaannya; keupayaannya untuk menjamin tempahan dan jualan kenderaan yang mencukupi; keupayaannya untuk mengawal kos operasi; keupayaannya untuk membina jenama NIO; dan kondisi ekonomi dan perniagaan secara umum di seluruh dunia dan di China serta anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana perkara di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam laporan SEC NIO dan pengumuman dan penyiaran di laman web SEHK dan SGX-ST masing-masing. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan akhbar ini adalah setakat tarikh kenyataan akhbar ini, dan NIO tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: http://ir.nio.com

Hubungan Pelabur
ir@nio.com

Hubungan Media
global.press@nio.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.