(SeaPRwire) –   SHAH ALAM, Malaysia, 3 Januari 2024 – NIO Inc. (NYSE: NIO; HKEX: 9866; SGX: NIO) (“NIO” atau “Syarikat”), sebuah syarikat perintis dan terkemuka dalam pasaran kenderaan elektrik pintar kelas atas, hari ini mengumumkan bahawa ia memberitahu pemegang Nota Konvertibel Seniornya yang tidak berfaedah 0.00% yang jatuh tempo pada tahun 2026 (CUSIP No. 62914VAE6) ( “Nota”) bahawa mengikut Indenture bertarikh 15 Januari 2021 (“Indenture”) berkenaan Nota antara Syarikat dan Deutsche Bank Trust Company Americas, sebagai pemegang amanah, setiap pemegang mempunyai hak, atas pilihan pemegang tersebut, untuk memerlukan Syarikat untuk membeli balik kesemua atau sebahagian Nota pemegang tersebut yang merupakan gandaan integral AS $ 1,000 jumlah prinsipal untuk tunai pada 1 Februari 2024 (“Hak Pembelian Balik”). Hak Pembelian Balik tamat pada 5:00 petang, waktu New York, Rabu, 31 Januari 2024.

Seperti yang diperlukan oleh peraturan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat ( “SEC”), Syarikat akan memfailkan Penyata Tawaran Balik di Jadual TO. Selain itu, dokumen yang menyatakan terma, syarat dan prosedur untuk mengamalkan Hak Pembelian Balik akan tersedia melalui Depository Trust Company dan ejen pembayaran, yang merupakan Deutsche Bank Trust Company Americas. Tiada Syarikat, lembaga pengarahnya atau kakitangannya telah membuat atau membuat apa-apa representasi atau pengesyoran kepada mana-mana pemegang mengenai sama ada untuk mengamalkan atau menahan diri daripada mengamalkan Hak Pembelian Balik.

Hak Pembelian Balik memberi setiap pemegang Nota hak untuk memerlukan Syarikat membeli balik kesemua atau sebahagian Nota pemegang itu yang merupakan gandaan integral AS $ 1,000 jumlah prinsipal. Harga pembelian balik untuk Nota tersebut akan sama dengan 100% jumlah prinsipal Nota yang akan dibeli balik, ditambah apa-apa faedah tambahan yang belum dibayar, jika ada, sehingga 1 Februari 2024, yang merupakan tarikh yang dinyatakan untuk pembelian balik dalam Indenture (“Tarikh Pembelian Balik”), tertakluk kepada terma dan syarat Indenture dan Nota. Menurut terma Indenture dan Nota, Syarikat akan membayar faedah tambahan, jika ada, atas pilihan tunggalnya sebagai penyelesaian tunggal berkaitan dengan kegagalan tertentu oleh Syarikat untuk mematuhi kewajipan pelaporannya. Kegagalan sedemikian tidak berlaku sehingga kini. Pada 2 Januari 2024, terdapat AS $ 301,448,000.00 jumlah prinsipal agregat Nota yang belum dilunaskan. Jika semua Nota yang belum dilunaskan diserahkan untuk pembelian balik melalui pengamalan Hak Pembelian Balik, jumlah tunai pembelian agregat akan menjadi AS $ 301,448,000.00.

Peluang bagi pemegang Nota untuk mengamalkan Hak Pembelian Balik bermula pada pukul 9:00 pagi, waktu New York hari ini, 3 Januari 2024, dan akan berakhir pada pukul 5:00 petang, waktu New York, Rabu, 31 Januari 2024. Untuk mengamalkan Hak Pembelian Balik, pemegang perlu mengikuti prosedur penghantaran yang dinyatakan dalam Notis Hak Pembelian Balik Syarikat (“Notis Hak Pembelian Balik”), yang tersedia melalui Depository Trust Company dan Deutsche Bank Trust Company Americas. Pemegang Nota boleh menarik balik mana-mana Nota yang sebelum ini diserahkan mengikut terma Hak Pembelian Balik pada bila-bila masa sebelum pukul 5:00 petang, waktu New York, Rabu, 31 Januari 2024, atau sebagaimana yang dibenarkan oleh undang-undang yang berkenaan.

Maklumbalas ini hanya untuk maklumat dan bukan tawaran untuk membeli, permintaan tawaran untuk membeli, atau permintaan tawaran untuk menjual Nota atau sekuriti lain Syarikat. Tawaran untuk membeli Nota hanya akan dibuat mengikut, dan Nota hanya boleh diserahkan mengikut, Notis Hak Pembelian Balik Syarikat bertarikh 3 Januari 2024 dan dokumen berkaitan.

Pemegang Nota hendaklah merujuk kepada Indenture untuk mendapatkan gambaran lengkap mengenai prosedur pembelian balik dan mengarahkan sebarang soalan mengenai mekanik pembelian balik kepada Pemegang Amanah dengan menghubungi Deutsche Bank Trust Company Americas. Pemegang Nota boleh meminta Notis Hak Pembelian Balik Syarikat dari ejen pembayaran, Deutsche Bank Trust Company Americas, c / o DB Services Americas Inc., di 5022 Gate Parkway Suite 200, MS JCK01-218, Jacksonville, FL 32256 (e-mel: db.reorg@db.com).

PEMEGANG NOTA DAN PIHAK BERKEPENTINGAN LAIN DIHENDAKKAN MEMBACA JADUAL TO SYARIKAT, NOTIS HAK PEMBELIAN BALIK DAN DOKUMEN BERKAITAN LAIN YANG DIKEMUKAKAN KEPADA SEC KERANA IA AKAN MENGANDUNGI MAKLUMAT PENTING MENGENAI NIO INC. DAN HAK PEMBELIAN BALIK.

Bahan yang difailkan dengan SEC akan tersedia secara elektronik tanpa caj di laman web SEC, http://www.sec.gov. Dokumen yang difailkan dengan SEC juga boleh diperolehi tanpa caj di laman web Syarikat, http://ir.nio.com.

Mengenai NIO Inc.

NIO Inc. adalah sebuah syarikat perintis dan terkemuka dalam pasaran kenderaan elektrik pintar kelas atas. Ditubuhkan pada November 2014, misi NIO adalah untuk membentuk gaya hidup yang gembira. NIO bertujuan untuk membina komuniti yang bermula dengan kenderaan elektrik pintar untuk berkongsi kegembiraan dan tumbuh bersama-sama dengan pengguna. NIO mereka, membangunkan, mengeluarkan bersama dan menjual kenderaan elektrik pintar kelas atas, memacu inovasi dalam teknologi terkini dalam pemanduan autonomi, teknologi digital, sistem kuasa elektrik dan bateri. NIO membezakan dirinya melalui kemajuan teknologi berterusan dan inovasi, seperti teknologi pertukaran bateri terkemuka industri, Bateri sebagai Perkhidmatan, atau BaaS, serta teknologi pemanduan autonomi dan Pemanduan Autonomi sebagai Perkhidmatan, atau ADaaS miliknya. Portfolio produk NIO terdiri daripada ES8, SUV pintar elektrik canggih enam tempat duduk, ES7 (atau EL7), SUV pintar elektrik saiz sederhana lima tempat duduk, ES6 (atau EL6), SUV pintar elektrik segi tiga lima tempat duduk, EC7, SUV pintar elektrik canggih lima tempat duduk, EC6, SUV pintar elektrik coupe lima tempat duduk, ET9, eksekutif pintar elektrik canggih, ET7, sedan pintar elektrik canggih, ET5, sedan pintar elektrik saiz sederhana, dan ET5T, pelancong pintar elektrik.

Untuk maklumat lanjut, sila lawati: http://ir.nio.com

Hubungan Pelabur
ir@nio.com

Hubungan Media
global.press@nio.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.