(SeaPRwire) –   BEIJING, China, April 04, 2024 — Niu Technologies (“NIU”, atau “Syarikat”) (NASDAQ: NIU), pembekal terkemuka di dunia penyelesaian mobiliti bandar pintar, hari ini memberikan keputusan jualan volum pertamanya untuk suku pertama 2024.

1Q 2024 1Q 2023 YoY%
Pasaran China 110,115 81,518 35%
Pasaran Antarabangsa 19,024 12,889 48%
Jumlah 129,139 94,407 37%

Pada suku pertama 2024, NIU menjual 129,139 unit, dengan 110,115 unit dijual di pasaran domestik dan 19,024 unit dijual di pasaran antarabangsa.

Di dalam negara, produk-produk baru kami telah mendapat sambutan yang besar sejak pelancarannya, secara kolektif menyumbang lebih 50% daripada jumlah jualan volum pada suku pertama. Terutamanya, model terkemuka kami NXT menyumbang 26% kepada jumlah jualan domestik. Model ini mengintegrasikan reka bentuk legenda model N1 kami dengan pemodenan dan teknologi terkini. Dalam tempoh dua minggu selepas pelancarannya, kami telah menerima lebih 10,000 tempahan pra, membuktikan sambutan pasaran yang kuat.

Di pasaran antarabangsa, pelbagai pakej produk kami dan kemajuan yang signifikan dalam pengembangan saluran runcit telah menghasilkan jualan volum sebanyak 19,024 unit. Produk kami dipamerkan dengan jelas di pasaran utama seperti Amerika Syarikat, Jerman, Perancis, Sepanyol, dan negara-negara EU yang lain, menggambarkan jangkauan global kami yang semakin meluas dalam pasaran motosikal elektrik global.

Kami mengharapkan untuk memulihkan momentum pertumbuhan pada tahun 2024, didorong oleh model-model baru dan saluran jualan yang semakin meluas. Keyakinan kami yang tidak goyah untuk menuntut kembali pertumbuhan menggambarkan komitmen kami terhadap kepimpinan industri.

Jumlah jualan volum yang diumumkan di atas adalah berdasarkan penghantaran daripada kemudahan pembuatan kami, yang mungkin sedikit berbeza daripada jumlah jualan volum yang diukur daripada sudut pandangan perakaunan dan pelaporan kewangan. Jumlah jualan volum NIU hanya mewakili satu ukuran prestasi kewangan syarikat dan tidak seharusnya bergantung ke atas penunjuk suku kewangan, yang bergantung kepada pelbagai faktor, termasuk hasil daripada aksesori, bekalan ganti dan perkhidmatan, kos penjualan, perbelanjaan operasi dan sebagainya.

Mengenai NIU

Sebagai pembekal terkemuka di dunia bagi penyelesaian mobiliti bandar pintar, NIU mereka bentuk, membuat dan menjual motosikal elektrik berprestasi tinggi, skuter, basikal dan skuter kick. NIU mempunyai portfolio produk yang pelbagai yang memenuhi pelbagai keperluan pengguna kami dan menangani pelbagai senario perjalanan bandar. Kini, kami menawarkan dua siri model, yang merangkumi pelbagai jenis kenderaan. Ini termasuk (i) siri skuter dan motosikal elektrik kami, termasuk NQi, MQi, UQi, siri F, dan lain-lain, dan (ii) siri mobiliti mikro kami, termasuk siri skuter kick, KQi, dan siri basikal elektrik, BQi. NIU telah menggunakan model jualan runcit omnichannel, mengintegrasikan saluran dalam talian dan luar talian, untuk menjual produk dan memberikan perkhidmatan. Untuk maklumat lanjut, sila lawati www.niu.com.

Kenyataan Selamat

Kenyataan media ini mengandungi kenyataan yang mungkin merupakan kenyataan prospektif di bawah “perlindungan selamat” di bawah Seksyen 27A Akta Pembaikan dan Penalti Sivil Persekutuan Amerika Syarikat 1995. Kenyataan prospektif ini boleh dikenal pasti melalui istilah seperti “akan”, “dijangka”, “meramalkan”, “bertujuan”, “berhasrat”, “merancang”, “percaya”, “menganggarkan” dan ungkapan serupa. Di antara lain-lain, pandangan perniagaan dan petikan pengurusan dalam pengumuman ini, serta rancangan strategik dan operasi NIU, mengandungi kenyataan prospektif. NIU juga mungkin membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis dalam laporan suku tahunan dan tahunan kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat, dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam kenyataan akhbar dan bahan-bahan bertulis lain, dan dalam pernyataan lisan yang dibuat oleh pengarah, pegawai atau kakitangannya kepada pihak ketiga. Penyataan yang bukan merupakan fakta sejarah, termasuk penyataan mengenai keyakinan, rancangan dan jangkaan NIU, adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif melibatkan risiko dan ketidakpastian. Sebilangan faktor berpotensi menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan prospektif, termasuk tetapi tidak terhad kepada faktor-faktor berikut: strategi NIU; pembangunan perniagaan, kewangan dan keputusan operasi masa depan NIU; keupayaan NIU untuk mengekalkan dan meningkatkan jenama “NIU”; keupayaannya untuk berinovasi dan dengan berjaya melancarkan produk dan perkhidmatan baru; keupayaannya untuk mengekalkan dan meluaskan rangkaian pengedaran luar talian; keupayaannya untuk memenuhi piawaian keselamatan yang ditetapkan berkaitan skuter elektrik; keupayaannya untuk menyediakan bekalan komponen dan bahan mentah yang digunakan dalam skuter elektrik; keupayaannya untuk mengeluarkan, melancarkan dan menjual skuter elektrik pintar yang memenuhi harapan pelanggan; keupayaannya untuk memperkukuh kerjasama dengan rakan kongsi operasi; keupayaannya untuk mengawal kos yang berkaitan dengan operasinya; kondisi ekonomi dan perniagaan secara umum di China dan seluruh dunia; dan anggapan yang mendasari atau berkaitan dengan mana-mana perkara di atas. Maklumat lanjut mengenai risiko dan ketidakpastian ini termasuk dalam laporan NIU kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa. Semua maklumat yang dinyatakan dalam kenyataan akhbar ini adalah pada tarikh kenyataan akhbar ini, dan NIU tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini mana-mana kenyataan prospektif, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkuat kuasa.

Untuk pertanyaan daripada para pelabur dan media, sila hubungi:

Niu Technologies
E-mail:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.