(SeaPRwire) –   Singapore, 8 Mac 2024 — Titik-titik Tumpuan:

  • Neogen memperoleh lesen pemasaran dan pengedaran selama 3 tahun untuk teknologi X-SEPATM noco-noco dengan objektif akhir untuk mengeluarkan pemisah X-SEPATM di India.
  • Sinergi teknologi yang digabungkan mencampur teknologi pemisah revolusionari X-SEPATM noco-noco dengan elektrolit Neogen, akan menyediakan penyelesaian terpintar kepada lebih banyak pelanggan.
  • noco-noco (Nasdaq: NCNC), bertujuan untuk dengan cepat menembusi pasaran mobiliti elektrik dan penyimpanan tenaga yang sedang berkembang pesat di India dengan mengambil kesempatan daripada rangkaian pelanggan Neogen yang meluas dalam sektor pembuatan bateri India.

Singapura/India, 7 Mac 2024 – Pada Pameran Bateri Boleh Cas Semula Antarabangsa 2024 baru-baru ini di Tokyo, Neogen Ionics (India) Ltd, (“Neogen”), anak syarikat milik penuh syarikat tersenarai India Neogen Chemicals Ltd (NSE: NEOGEN), mempamerkan pelbagai penawaran produk untuk bateri boleh cas semula dan terutamanya, pemisah X-SEPATM yang merombak daripada noco-noco Inc., dalam pameran yang berjaya mendapat perhatian yang ketara dan minat yang banyak.

Lebih awal pada bulan Januari tahun ini, Neogen dan noco-noco Pte. Ltd., (“noco-noco”), anak syarikat milik penuh noco-noco Inc. (Nasdaq: NCNC), telah merasmikan memorandum persefahaman pemasaran dan pengedaran strategik. Perjanjian ini membuka jalan untuk pengenalan teknologi pemisah bateri revolusionari X-SEPATM noco-noco ke pasaran India, dengan matlamat akhir untuk Neogen mengeluarkan pemisah X-SEPATM di dalam negara.

Perikatan ini bertujuan memanfaatkan keupayaan prestasi luar biasa X-SEPATM untuk memacu pertumbuhan dalam ekosistem penyimpanan tenaga dan segmen mobiliti elektrik di India.

Gambar: noco-tech, Jepun dan Neogen Ionics, India, bekerjasama untuk mempamerkan X-SEPA(TM) noco-noco dan produk-produk Neogen yang lain di Battery Japan.

Dari kiri : Kawai San, Encik Metha, Cik Kadam dan Moriya San.

Mempercepatkan Penembusan Pasaran Merentasi Spektrum Aplikasi yang Luas

Selama tiga tahun akan datang, noco-noco akan bekerjasama dengan Neogen sebagai rakan strategik yang dipercayai untuk memasarkan dan mengedarkan produk dan teknologi X-SEPATM di India. Perkongsian ini bertujuan mempercepatkan penembusan pasaran dan menubuhkan kehadiran yang kukuh dalam pasaran penyimpanan tenaga dan pasaran mobiliti elektrik di India. Dengan mengambil kesempatan daripada rangkaian pelanggan Neogen yang meluas di kalangan pembuat sel dan bateri di seluruh negara, noco-noco berhasrat mempercepatkan penggunaan teknologi X-SEPATM merentasi India.

Perkongsian ini diatur secara strategik ketika pembuat bateri litium ion India merancang peluasan besar-besaran, menunjukkan peningkatan ketara dalam kapasiti pengeluaran. Industri meramalkan kadar pertumbuhan tahunan purata sebanyak 22.1% untuk pasaran bateri litium ion India, mencapai jumlah pendapatan dianggarkan melebihi AS$16 bilion menjelang 2031. Perkongsian ini meletakkan noco-noco sebagai pemain kunci dalam pasaran berkembang pesat ini, memupuk perkongsian jangka panjang dan menyumbang kepada rantaian nilai penyimpanan tenaga yang lestari.

Menggabungkan Teknologi untuk Penyelesaian Bateri Maju

Dimensi kedua kolaborasi ini melibatkan penggabungan teknologi X-SEPATM noco-noco dengan elektrolit eksklusif Neogen, meningkatkan prestasi bateri boleh cas semula.

Neogen, pemain utama dalam bahan kimia bateri di India, khusus dalam pengeluaran bahan litium ion bateri, dengan tumpuan kepada elektrolit dan garam litium.

Pengintegrasian elektrolit Neogen dengan teknologi pemisah revolusionari X-SEPATM noco-noco mencipta penyelesaian terpintar untuk bateri boleh cas semula yang lebih lama dan lebih boleh dipercayai, disesuaikan untuk memenuhi permintaan pasaran India yang pelbagai. Permintaan ini merangkumi perbezaan suhu ekstrem semasa musim dan keperluan untuk bateri berharga mampu dan tahan lama untuk pengangkutan rodadua dan rodathiga serta aplikasi penyimpanan tenaga yang meluas.

Pemisah X-SEPATM membolehkan bateri mencapai jangka hayat 3000 kitaran pada 60°C dan prestasi tinggi walaupun pada 0°C, dan tahan terhadap keganjilan pada 150°C selama satu jam, bersama-sama dengan elektrolit Neogen, kolaborasi ini bertujuan menjelajahi formula bateri baharu untuk mempercepatkan penggunaan dan penembusan pasaran X-SEPATM di seluruh India.

Kata Masataka Matsumura, CEO noco-noco,

“Berkolaborasi dengan Neogen, pemain utama dalam industri bahan bateri India, mewakili lebih daripada sekadar persekutuan perniagaan. Ia melambangkan perkongsian yang kukuh yang didedikasikan untuk mencetuskan penyelesaian teknologi, menangani keperluan mendesak untuk aplikasi bateri lestari di tengah-tengah permintaan penyimpanan tenaga yang meningkat daripada lebih daripada satu bilion orang. Kami sangat bersemangat tentang masa depan, kerana kami bekerja bersama untuk meningkatkan nilai korporat dan memacu inovasi.”

Menjejaki Perjalanan daripada Pameran ke Kolaborasi

Permulaan kolaborasi strategik ini boleh dikesan kembali ke acara di mana Neogen menganjurkan seminar industri utama yang menampilkan Dr. Kanamura, ahli teknologi terkenal yang memimpin penyelidikan dan pembangunan X-SEPATM di 3DOM di Jepun. Ini membawa ke Pameran Bateri India pada Oktober 2023 di mana Neogen mempamerkan teknologi X-SEPATM kepada minat yang ketara daripada pemain sel dan bateri tempatan.

Dr Kiyoshi Kanamura, seorang profesional yang dihormati dalam bidang penyelidikan elektrokimia bateri, merintis pembangunan pemisah 3DOM. Beliau kini ialah Profesor Emeritus, Fakulti Sains Persekitaran Bandar Tokyo Metropolitan University (“TMU”). Beliau pernah memegang jawatan Profesor Madya, Fakulti Kejuruteraan, Universiti Kyoto; Profesor Madya, TMU dan Profesor Kimia Terapan, Sekolah Siswazah Kejuruteraan, TMU. Beliau pernah berkhidmat sebagai Ahli Jawatankuasa Pemilihan Pertubuhan Pembangunan Teknologi Industri dan Tenaga Baru Jepun (NEDO), Jepun, dan telah menerbitkan banyak kertas saintifik.

Untuk pertanyaan media, sila emel:

Baca lebih lanjut mengenai noco-noco:
www.noco-noco.com

Mengenai noco-noco:
. (Nasdaq NCNC) adalah pembekal penyelesaian teknologi yang bekerja untuk mempercepatkan transformasi global ke ekonomi bebas karbon. Membina perniagaannya pada X-SEPATM — pemisah bateri revolusionari yang dibangunkan di Jepun dan direka untuk prestasi tahan lama dan panas tinggi — noco-noco menangani keperluan untuk penyelesaian penyimpanan tenaga bersih, mampu dan lestari.

Kenyataan Selamat:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Kenyataan media ini mengandungi penyataan terhadap masa depan dalam maksud Seksyen 27A Akta Sekuriti Amerika Syarikat 1933, seperti yang dipinda (“Akta Sekuriti”) dan Seksyen 21E Akta Pertukaran Sekuriti Amerika Syarikat 1934 (“Akta Pertukaran”) yang berdasarkan kepada kepercayaan dan anggapan serta maklumat yang kini tersedia kepada noco-noco. Dalam beberapa kes, anda boleh mengenal pasti penyataan terhadap masa depan melalui perkataan berikut: “mungkin,” “akan,” “boleh,” “hendak,” “harus,” “dijangka,” “percaya,” “menganggarkan,” “meramalkan,” “berpotensi,” “terus,” “sasaran” atau bentuk negatif atau jamak perkataan-perkataan ini, atau ungkapan lain yang meramalkan atau menunjukkan peristiwa atau prospek masa depan, walaupun bukan semua penyataan terhadap masa depan mengandungi perkataan-perkataan ini. Sebarang kenyataan yang merujuk kepada jangkaan, proyeksi, atau ciri-ciri lain karakterisasi peristiwa masa depan atau keadaan, pasaran di mana noco-noco beroperasi serta sebarang maklumat mengenai kemungkinan atau anggapan hasil operasi masa depan noco-noco, juga merupakan penyataan terhadap masa depan. Kenyataan-kenyataan ini melibatkan risiko, ketidakpastian, dan faktor-faktor lain yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar, tahap aktiviti, prestasi, atau pencapaian berbeza secara material daripada yang dinyatakan atau disangka oleh penyataan terhadap masa depan ini. Walaupun noco-noco percaya bahawa ia mempunyai asas yang munasabah untuk membuat ramalan, penyataan terhadap masa depan adalah tertakluk kepada banyak risiko dan ketidakpastian yang boleh menyebabkan keputusan sebenar dan hasil berbeza secara material daripada yang dinyatakan dalam penyataan terhadap masa depan. Oleh itu, anda tidak harus mengambil penyataan terhadap masa depan ini sebagai pengesahan tentang keputusan, keadaan atau prestasi masa depan noco-noco. Faktor-faktor yang boleh menyebabkan keputusan sebenar, prestasi, pencapaian atau hasil berbeza secara material termasuk, antara lain, risiko dan ketidakpastian yang dinyatakan dalam laporan tahunan noco-noco pada Borang 10-K untuk tahun berakhir 31 Disember 2023, dan laporan suku tahunan noco-noco pada Borang 10-Q, serta laporan semasa noco-noco pada Borang 8-K, yang difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat.