15 2 Numinus Takes Actions to Accelerate its Path to Profitability by Focusing on Positive Cash Flow Generating Operations
  • Syarikat itu menghentikan aktiviti operasi di Numinus Bioscience – makmal penyelidikan tanpa hasil pendapatan, dan menyatukan operasi klinik di beberapa wilayah untuk meningkatkan prestasi syarikat dan memperbaiki pengalaman pelanggan secara keseluruhan.
  • Secara kolektif, aktiviti-aktiviti ini dijangka menjimatkan hampir C$1 juta perbelanjaan tunai tahunan, yang akan memperbaiki margin syarikat dan menyokong laluan keuntungan.

VANCOUVER, BC, 18 Sept. 2023 /CNW/ – Numinus Wellness Inc. (“Numinus” atau “Syarikat”) (TSX: NUMI) (OTCQX: NUMIF), sebuah syarikat penjagaan kesihatan mental yang memajukan rawatan inovatif dan terapi psikedelik berbantu yang selamat dan berasaskan bukti hari ini mengumumkan fokus kepada perniagaan penjana aliran tunai positif, dengan beberapa tindakan diambil untuk mengurangkan perbelanjaan tunai. Tindakan ini termasuk menghentikan aktiviti operasi di Numinus Bioscience, makmal penyelidikan tanpa hasil pendapatannya, menyatukan dua klinik kesejahteraan ke lokasi berdekatan untuk memperbaiki margin dan aliran tunai, dan tidak memperbaharui pajakan dua klinik penyelidikan di Kanada.

“Saya ingin mengucapkan terima kasih kepada semua kakitangan Numinus Bioscience yang telah memberi sumbangan besar bukan sahaja kepada Numinus, tetapi juga kepada perkembangan awal dan terkini dalam industri kami,” kata Payton Nyquvest, Pengasas dan Ketua Pegawai Eksekutif. “Kesan mereka tidak ternilai; walau bagaimanapun, fokus kami untuk membina perniagaan mampan, positif aliran tunai adalah sangat penting untuk kejayaan jangka panjang kami dan membuktikan ketahanan dan potensi pertumbuhan model operasi kami.”

Semua operasi di Numinus Bioscience dan fungsi sokongan akan dilucutkan dalam beberapa minggu dengan tertib; walau bagaimanapun, syarikat akan kekal sebagai entiti undang-undang di bawah Numinus Wellness Inc., memastikan semua harta intelek, paten dan lesen peraturan untuk Numinus akan dikekalkan oleh Syarikat. Sharan Sidhu, Naib Presiden, Penyelidikan Saintifik dan Inovasi, akan kekal di Numinus, dan akan terus memberi panduan berharga mengenai percubaan klinikal dan aktiviti peraturan.

Lokasi klinik kesejahteraan Numinus di Peoria (di Greater Phoenix), yang tidak menghasilkan aliran tunai positif, sedang digabungkan ke lokasi klinik Numinus berdekatan di Phoenix di 2400 West Dunlap Avenue – strategi di mana Numinus menjangkakan dapat mengekalkan semua klien dan kebanyakan pengamal, sambil mengurangkan perbelanjaan tunai dengan memperbaiki penggunaan ruang klinik. Numinus juga telah memindahkan kliniknya di Orem, Utah, ke American Fork. Selain itu, Numinus tidak akan memperbaharui pajakan lokasi klinik penyelidihan di Montreal dan Vancouver, Kanada. Akhirnya, perubahan ini dijangka dapat meningkatkan tahap perkhidmatan dan pengalaman pelanggan di seluruh klinik yang tinggal. Berikutan perubahan ini, Numinus akan mengendalikan 11 lokasi klinik kesejahteraan dan tiga tapak penyelidikan klinikal yang dikendalikan oleh Cedar Clinical Research.

Secara kolektif, aktiviti-aktiviti ini dijangka mengurangkan perbelanjaan tunai Syarikat sebanyak C$1 juta setahun, dengan sedikit kesan kepada operasi penjanaan pendapatan. Numinus percaya tindakan ini akan meningkatkan margin syarikat dengan bermakna dan membantu Syarikat mempercepatkan laluannya ke aliran tunai positif dan keuntungan.

Perihal Numinus

Numinus Wellness Inc. (TSX: NUMI) membantu orang untuk sembuh dan sihat melalui pembangunan dan penyampaian penjagaan kesihatan mental yang inovatif dan akses kepada terapi psikedelik berbantu yang selamat dan berasaskan bukti. Model Numinus – termasuk pengeluaran psikedelik, penyelidikan dan penjagaan klinik – berada di barisan hadapan transformasi yang bertujuan untuk menyembuhkan dan bukan menguruskan simptom untuk kemurungan, keresahan, trauma, kesakitan dan penyalahgunaan bahan. Di Numinus, kami memimpin integrasi terapi psikedelik berbantu ke dalam amalan klinikal arus perdana dan membina asas untuk masyarakat yang lebih sihat.

Ketahui lebih lanjut di www.numinus.com dan ikuti kami di LinkedIn, Facebook, Twitter, dan Instagram.

Kenyataan prospektif Kenyataan dan maklumat lain yang terkandung dalam siaran akhbar ini mengenai peristiwa masa depan yang dijangka merupakan kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif kerap, tetapi tidak semestinya, dikenal pasti dengan penggunaan perkataan seperti “mencari”, “menjangkakan”, “percaya”, “merancang”, “menganggarkan”, “mengharapkan” dan “berhasrat” dan kenyataan bahawa suatu peristiwa “mungkin”, “akan”, “sepatutnya”, “boleh” atau “mungkin” berlaku atau ungkapan prospektif lain. Kenyataan prospektif tertakluk kepada risiko dan ketidakpastian serta faktor lain yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza dengan ketara daripada yang terkandung dalam kenyataan prospektif, termasuk kesan langkah-langkah pengurangan kos ke atas perniagaan dan kedudukan kewangan Numinus; perubahan kadar pembakaran tunai, perbelanjaan, program atau keutamaan korporat, atau perbelanjaan tidak dijangka yang mempengaruhi landasan atau laluan ke aliran tunai positif atau keuntungan, dan risiko lain yang dinyatakan dalam borang maklumat tahunan bertarikh 12 Disember 2022 dan boleh didapati di SEDAR di www.sedar.com. Kenyataan prospektif adalah berdasarkan anggaran dan pendapat pengurusan pada tarikh kenyataan dibuat. Numinus tidak mengambil apa-apa kewajipan untuk mengemas kini kenyataan prospektif walaupun jika keadaan atau anggaran atau pendapat pengurusan berubah kecuali seperti yang dikehendaki oleh undang-undang yang berkenaan. Para pelabur tidak boleh bergantung secara tidak wajar kepada kenyataan prospektif.

SUMBER Numinus Wellness Inc.