• Unit yang dikendalikan mencapai 6,746 unit, dengan Pendapatan Tahunan Berulang (ARR) melebihi $2.7 juta (SGD 3.6 juta), dan aliran pendapatan SaaS tambahan.

(SeaPRwire) –   Singapura, 08 Februari 2024 — Ohmyhome Ltd. (NASDAQ: OMH, “Ohmyhome”), platform teknologi hartanah satu pengurusan menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan hartanah menyeluruh untuk membeli, menjual, menyewa dan memperbaharui rumah, serta perkhidmatan pengurusan hartanah untuk kondominium di Singapura, dengan sukacitanya mengumumkan perkembangan dan tonggak penting berikutan pengambilalihannya terhadap Simply Sakal Pte. Ltd.

Simply Sakal Pte. Ltd. kini dinamakan semula sebagai Ohmyhome Property Management, memperkukuh lagi jenama satu pengurusan Ohmyhome.

Transaksi strategik ini tidak sahaja memperluaskan tawaran perkhidmatan Ohmyhome untuk merangkumi aliran pendapatan berulang tidak berkitar, malah juga meletakkan kedudukan kukuh dalam sektor pengurusan hartanah kondominium di Singapura dengan hampir 6,800 unit dikendalikan dan ARR mencapai $2.7 juta (SGD 3.6 juta) pada 31 Disember 2023. Kondominium-kondominium tersebar di pelbagai kawasan di Singapura dengan saiz antara 10 hingga lebih 700 unit setiap projek.

Perniagaan pengurusan hartanah secara sejarahnya telah membangunkan perniagaannya pada kadar pertumbuhan tahunan berkompaun (CAGR) 57%, mencapai hasil $2.0 juta (SGD 2.6 juta) pada 2022 dengan 4,648 unit dikendalikan.

Integrasi dan Sinergi Potensi

Perkhidmatan Ohmyhome kini sepenuhnya terpadu dan boleh diakses dalam Aplikasi Simple, aplikasi pemilik hartanah dan penduduk unit yang dikendalikan oleh Ohmyhome Property Management. Selain daripada aliran pendapatan pengurusan hartanah kepada Ohmyhome sebagai entiti gabungan, terdapat juga sinergi potensi yang besar timbul daripada pelanggan yang menetap di unit-unit kondominium.

Aplikasi Simple dengan Perkhidmatan Ohmyhome Terpadu

Secara sejarah, Ohmyhome terutamanya aktif dalam pasaran jualan semula HDB (Lembaga Pembangunan Perumahan) di mana nilai hartanah berada antara $0.3 hingga 0.8 juta, dengan purata pendapatan setiap urus niaga pada kadar sekitar $4,000. Integrasi membolehkan Ohmyhome dengan cepat memasuki pasaran kondominium swasta di mana nilai hartanah di Singapura biasanya berada antara $1 hingga 2.5 juta dan pendapatan setiap urus niaga yang akan 2 hingga 5 kali lebih tinggi berada antara $10,000 hingga $25,000. Ini akan menghasilkan kos pengambilan pelanggan yang lebih rendah berbanding ejen lain kerana Ohmyhome kini dilihat dalam kehidupan seharian penduduk komuniti kondominium tertutup. Kontrak pembaikan untuk pembaikan kondominium swasta ($40,000 – 80,000) juga biasanya lebih tinggi berbanding flat HDB ($20,000 – 50,000).

Kenneth Chong, CEO Ohmyhome Property Management (Kiri) dengan Race Wong dan Rhonda Wong, Pengasas Bersama Ohmyhome (Kanan)

Berikutan pengambilalihan, Ohmyhome Property Management telah berpindah pejabat untuk disatukan dengan ibu pejabat Ohmyhome di 11 Lor 3 Toa Payoh, Jackson Square Block B #04-17, Pusat Inovasi Proptech, Singapura 319579. Ini mencipta sinergi kos melalui penyatuan ruang pejabat serta fungsi belakang tabir, yang menyusun operasi dan meningkatkan kecekapan di seluruh kedua-dua syarikat.

Aliran Pendapatan Baru dan Integrasi IoT

Untuk mendefinisikan semula pengurusan hartanah, Ohmyhome Property Management juga memperkenalkan Sistem Pengurusan Kenderaan untuk kondominium sebagai sumber pendapatan Perisian sebagai Perkhidmatan (SaaS) baru pada suku keempat 2023 melalui integrasi Penyelesaian Internet of Things (IoT). Kami percaya perkhidmatan baru ini, memberi tumpuan kepada pengurusan kenderaan penduduk dan pengunjung secara langganan, mewakili lonjakan ke hadapan dalam meningkatkan keselamatan hartanah dan kecekapan.

Ilustrasi Sistem Pengurusan Kenderaan Ohmyhome Property Management

Penyelesaian IoT menjelaskan proses masuk dan keluar kenderaan, membolehkan kenderaan berdaftar masuk dan keluar estet dengan bebas tanpa keperluan kakitangan keselamatan manusia. Kami percaya ini menawarkan pengalaman moden, selamat dan lancar bagi kedua-dua penduduk dan pengurus hartanah, dan membawa kepada penjimatan bagi Korporasi Tajuk Strata Pengurusan (MCSTs), dan memperkukuhkan lagi Ohmyhome Property Management sebagai pemimpin industri dalam membawa teknologi kepada pengurusan hartanah, di mana industri kebanyakannya berasaskan kertas dan tenaga kerja intensif.

Aplikasi Super Hartanah dan Pertumbuhan yang Dijangka

Fasa selepas pengambilalihan ini menandakan permulaan zaman baharu untuk Ohmyhome, selanjutnya melonjakkan pertumbuhan syarikat gabungan untuk menjadi Aplikasi Super Hartanah. Dengan portfolio perkhidmatan dan pelanggan gabungan, kami percaya Syarikat bersedia untuk memberikan nilai dan perkhidmatan kepada pelanggannya, dan lengkungan pertumbuhan tambahan daripada asas pelanggan pemilik rumah dan peminta rumah yang semakin meluas.

Rhonda Wong, CEO dan Pengasas Bersama Ohmyhome, berkata “Kami amat gembira tentang peluang di hadapan kami dengan integrasi berjaya sayap pengurusan hartanah baru kami yang diketuai oleh pasukan pakar berpengalaman dan berdedikasi.”

Mengenai Ohmyhome

Ohmyhome adalah platform teknologi hartanah satu pengurusan di Singapura yang menyediakan penyelesaian dan perkhidmatan hartanah menyeluruh untuk membeli, menjual, menyewa dan memperbaharui rumah, serta perkhidmatan pengurusan hartanah untuk kondominium di Singapura. Sejak pelancarannya pada 2016, Ohmyhome telah mengendalikan lebih 14,500 hartanah, dan mempunyai lebih 5,800 unit dikendalikan pada 30 Jun 2023. Ia juga platform urus niaga hartanah berkadar tertinggi, dengan lebih 8,000 ulasan tulen, dan purata kadar 4.9 daripada 5 bintang.

Ohmyhome komited untuk membawa kelajuan, kesenangan dan kebolehpercayaan kepada perkhidmatan berkaitan hartanah dan menjadi penyelesaian hartanah paling dipercayai dan menyeluruh untuk semua orang.

Untuk maklumat lanjut, lawati:

Kenyataan Pelabuhan Selamat

Kenyataan ini mengandungi kenyataan prospektif. Selain itu, dari masa ke semasa, kami atau wakil kami mungkin membuat kenyataan prospektif secara lisan atau bertulis. Kami menyandarkan kenyataan prospektif ini kepada jangkaan dan ramalan kami mengenai peristiwa akan datang, yang kami terbitkan daripada maklumat yang kini tersedia kepada kami. Kenyataan prospektif sedemikian berkaitan peristiwa akan datang atau prestasi kami, termasuk:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.