E-sukan dan tenaga pintar dijangka muncul sebagai bidang panas baharu untuk pemerolehan global
HONG KONG, 6 Sept. 2023 — Global Sources mengumumkan bahawa Pameran Global Sources Hong Kong akan datang akan berlangsung dari 11 hingga 30 Oktober 2023 di Asia World-Expo di Hong Kong. Acara tersebut telah dinaik taraf dan dipertingkatkan untuk menyelaraskan dengan trend pemerolehan global semasa dan dinamik pasaran.

Pameran tersebut akan mengetengahkan industri yang berkembang pesat seperti e-sukan, tenaga pintar, produk keselamatan dan sukan, serta menggabungkan pelbagai ciri trending, termasuk teknologi, mesra alam, kelestarian, AIoT, dan warna yang sedang trend. Pameran tersebut mengumpulkan kira-kira 5,000 pembekal berkualiti tinggi dari Asia, mempamerkan 9,000 booth yang mempamerkan lebih 300,000 produk dan periferal inovatif, menunjukkan julat komprehensif aplikasi dan pelaksanaan konsep teknologi dan reka bentuk terkini. Ia dijangka menarik lebih 100,000 pembeli profesional dari seluruh dunia.

Fasa 1 (11-14 Oktober)Global Sources Elektronik PenggunaPameran ini mengumpulkan pembekal OEM dan ODM berkualiti tinggi dari China dan bahagian lain Asia untuk memenuhi keperluan pemerolehan pembeli global yang mencari elektronik pengguna, periferal komputer, e-sukan, elektronik kereta, elektronik luar, peralatan audio-visual, dan komponen elektronik. Pameran ini dibina untuk menjadi destinasi nombor satu pembeli untuk menemukan elektronik dan reka bentuk trend terkini.

Global Sources Komponen ElektronikPameran ini mempamerkan pelbagai komponen elektronik, bateri separa siap dan peralatan kuasa, penyambung, dan penyelesaian aplikasi produk, seperti peralatan elektronik, peralatan komunikasi, komputer, elektronik pengguna, rumah pintar, kawalan industri, dan elektronik auto.

Fasa 2 (18-21 Oktober)Global Sources Elektronik Mudah AlihPameran ini memberi tumpuan kepada penjenamaan, teknologi pintar dan reka bentuk inovatif yang merangkumi peranti mudah alih, pemakaian pintar, AR/VR, produk pengecasan, aksesori mudah alih, peralatan penyimpanan tenaga, produk solar, dan pengecas kenderaan elektronik. Global Sources Elektronik Mudah Alih adalah platform cekap yang menghubungkan pengilang, jenama, dan firma reka bentuk dengan pembeli berkualiti dari seluruh dunia.

Global Sources Rumah Pintar, Keselamatan & PeralatanMemberi tumpuan kepada teknologi pintar dan reka bentuk inovatif dalam rumah pintar, keselamatan, dan peralatan, pameran ini mempamerkan pelbagai produk rumah pintar, peranti keselamatan dan peralatan rumah dari pengilang, penyedia penyelesaian, dan firma reka bentuk berkualiti, menawarkan penyelesaian rumah pintar keseluruhan untuk penyepaduan sistem, peniaga bahan binaan, pengedar, syarikat reka bentuk perumahan, dan penjual dalam talian.

Global Sources Rumah dan DapurDestinasi pemerolehan satu henti untuk produk rumah dan dapur berorientasikan reka bentuk dan mesra alam, termasuk dekorasi, pembersihan rumah dan produk penyimpanan, peralatan dapur dan peralatan makan, semuanya direka untuk gaya hidup berkualiti tinggi.

Global Sources Gaya HidupPameran ini memberi tumpuan kepada produk buatan tangan berkualiti tinggi yang menggunakan pembuatan dan teknologi mampan, termasuk koleksi besar reka bentuk dan gadget terkini dalam kategori sukan dan rekreasi, hadiah teknologi, produk haiwan kesayangan, dan produk penjagaan kesihatan dan diri.

Fasa 3 (27-30 Oktober)Global Sources FesyenBerpindah dari fasa 2 ke fasa 3, pameran ini mempamerkan pelbagai pilihan produk fesyen dari China dan bahagian lain Asia, termasuk pakaian, beg fesyen dan aksesori. Pameran ini menonjolkan reka bentuk terkini dalam pakaian sukan, rekreasi dan kesihatan, mencerminkan gaya hidup yang dinamik pengguna muda.

Ekstravaganza e-sukan menonjolkan trend baru munculMemandangkan e-sukan terus mendapat sambutan dalam industri hiburan global, ia telah mencetuskan pertumbuhan pesat dalam industri dan teknologi perkakasan yang berkaitan. Global Sources mengiktiraf trend ini dan secara strategik memperkenalkan dewan permainan dan e-sukan khusus semasa Pameran Elektronik Pengguna. Terletak di Dewan 2, ia mempamerkan rangkaian komprehensif konsol dan aksesori permainan, peralatan e-sukan, peralatan permainan VR, produk hiburan rumah, dan banyak lagi. Jenama periferal e-sukan terkenal seperti DashFlash, RedGragon, MARVO, dan DAREU akan mempamerkan portfolio produk terkini mereka.

Selari dengan paparan produk permainan dan e-sukan yang luas, pameran ini akan menampilkan zon khusus dan aktiviti di tempat seperti pelancaran produk e-sukan, zon pengalaman imersif, zon pertempuran, zon permainan mudah alih, dan bilik e-sukan. Zon khusus berasaskan senario ini direka untuk mewujudkan suasana e-sukan yang bersemangat dan meningkatkan pengalaman pemerolehan imersif untuk pembeli.

Permintaan pemerolehan yang meningkat menunjukkan masa depan yang menjanjikan untuk tenaga pintarPasaran tenaga pintar memegang janji yang besar untuk masa depan, memandangkan sumber tenaga fosil tradisional menghadapi cabaran kelestarian dan permintaan tenaga global terus meningkat. Menurut data pembeli terkini dari Global Sources, bilangan pembeli aktif yang mendaftar dan mendapatkan produk berkaitan tenaga pintar melebihi 453,007.

Global Sources telah bertindak balas terhadap permintaan pasaran ini dengan memperkenalkan dewan tenaga pintar dalam pameran Elektronik Mudah Alih untuk mengumpulkan produk elektronik dalam bidang yang berkaitan, termasuk produk penyimpanan tenaga mudah alih dan rumah, produk solar, penyongsang, pengecas kenderaan elektronik, dan produk tenaga bersih lain dengan tumpuan pada senario aplikasi dan penyelesaian terkini. Jenama terkenal seperti HAME, ORICO, AUKEY, dan Newsmy, akan mempamerkan reka bentuk terkini mereka. Pameran ini akan menggunakan kaedah digital baharu untuk sepenuhnya menunjukkan produk-produk tersebut, mewujudkan platform cekap bagi pembekal dan pembeli berkualiti tinggi di seluruh dunia untuk berkomunikasi dan membina hubungan perniagaan.

Mengumpulkan sumber berkualiti tinggi untuk memacu kemakmuran perdaganganJohn Kao, Naib Presiden Pameran Hong Kong dan Pameran Luar Negara dari Global Sources, mempunyai jangkaan penuh untuk pameran Oktober yang akan datang. Beliau menekankan kejayaan besar pameran Hong Kong April, yang menampilkan dua fasa berturut-turut dalam 10 dewan pameran yang merangkumi jumlah kawasan 70,000 meter persegi. Pameran Elektronik Pengguna menyaksikan bilangan booth pecah rekod, menandakan pencapaian yang signifikan, yang memuaskan hati dan memberi inspirasi.

John berkata sebagai tindak balas terhadap trend pemerolehan global semasa dan landskap pasaran, pameran Hong Kong Oktober telah dirancang dengan beberapa naik taraf. Ini termasuk pengenalan zon khusus yang mencerminkan trend arus perdana dan pemindahan Pameran Fesyen ke fasa ketiga. Matlamatnya adalah untuk meningkatkan pengalaman pemerolehan pembeli melalui perkhidmatan yang lebih profesional dan khusus, sekaligus memudahkan kerjasama perniagaan dan perkongsian.

“Mengumpulkan sumber berkualiti tinggi adalah penting untuk perkembangan perdagangan,” tambah John. “Dengan perspektif global, perkhidmatan profesional, dan semangat inovasi berterusan, Global Sources memperkenalkan pengalaman pemerolehan baharu untuk pameran, yang merangkumi aktiviti e-sukan, paparan ekosistem tenaga pintar, zon pengalaman produk keselamatan, dan perarakan pakaian sukan. Penambahan ini direka untuk memberikan perkhidmatan yang lebih mudah, cekap dan profesional kepada pembeli global.

“Kami menantikan musim pemerolehan emas pada bulan Oktober, dan Global Sources komited untuk bekerjasama dengan rakan kongsi kami untuk memacu kemakmuran perdagangan,” katanya.

Tahun ini, Global Sources akan mengekalkan kerjasama dengan Lembaga Pelancongan Hong Kong dan persatuan industri lain untuk menjalankan kempen promosi untuk pameran. Di samping itu, pelbagai perkhidmatan digital, termasuk GlobalSources.com, aplikasi Global Sources, dan pameran dalam talian/maya, sudah bersedia untuk menawarkan pengalaman perdagangan unggul kepada pembeli dan pembekal global semasa dan selepas pameran.

Mengenai Global SourcesGlobal Sources ialah platform pemerolehan B2B yang diiktiraf di peringkat antarabangsa yang telah memacu perdagangan global selama lebih 50 tahun. Syarikat ini menghubungkan pembeli dan pembekal sahih di seluruh dunia dengan penyelesaian dan risikan pasaran yang dipercayai melalui pameran perdagangan, platform digital, dan majalah. Global Sources merintis laman E-dagang B2B rentas sempadan pertama di dunia GlobalSources.com pada tahun 1995.