17 Solar PV Combiner Box Market worth $ 377.6 million by 2033 - Exclusive Report by We Market Research

(SeaPRwire) –   CHICAGO, Nov. 14, 2023 — Menurut analisis terkini yang dijalankan oleh We Market Research, pasaran dijangka mencapai nilai $377 juta menjelang akhir 2033. Memandang ke masa depan, potensi pasaran kelihatan lebih menggalakkan lagi, dengan ramalan menunjukkan peningkatan mendadak kepada $132.4 juta pada 2023. Trajektori pertumbuhan yang hebat ini disokong oleh kadar pertumbuhan tahunan purata sebanyak 5.2% yang dijangka antara 2023 dan 2033.

We_Market_Research_Logo

Pengenalan semakin tinggi terhadap kelebihan alam sekitar tenaga suria, disertai penurunan harga modul suria dan komponen berkaitan.

Satu trend ketara sedang berkembang dalam sektor tenaga, dicirikan oleh pengenalan semakin tinggi terhadap manfaat alam sekitar yang berkaitan dengan tenaga suria, bersama-sama dengan penurunan ketara dalam kos komponen penting, terutamanya modul suria. Kesan gabungan ini sedang membentuk semula landskap tenaga dan memacu penggunaan kuasa suria secara global.

Buka Potensi Pertumbuhan dalam Industri Anda – Dapatkan Sampel Laporan Anda Sekarang!

Serentak, penurunan kos modul suria dan komponen berkaitan memainkan peranan penting dalam transformasi ini. Kemajuan teknologi, peningkatan kecekapan pengeluaran, dan skala ekonomi telah menyumbang kepada penurunan ketara harga panel suria. Ini menjadikan tenaga suria lebih mudah diakses kepada audiens lebih meluas, daripada pemilik rumah melabur dalam pemasangan bumbung hingga usahawan komersial menggunakan sistem suria berskala besar.

Solar PV Combiner Box Market Report Scope:

Report Attributes

Description

Market Size in 2022

USD 132.4 Million

Market Forecast in 2033

USD 377.6 Million

CAGR % 2023-2033

5.2 %

Base Year

2022

Historic Data

2016-2022

Forecast Period

2023-2033

Report USP

Production, Consumption, company share, company heatmap, company production capacity, growth factors and more

Segments Covered

Type, Component, Installation and Application

Regional Scope

North America, Europe, APAC, South America and Middle East and Africa

Country Scope

U.S.; Canada; U.K.; Germany; France; Italy; Spain; Benelux; Nordic Countries; Russia; China; India; Japan; South Korea; Australia; Indonesia; Thailand; Mexico; Brazil; Argentina; Saudi Arabia; UAE; Egypt; South Africa; Nigeria

Key Companies

Eaton, Schneider Electric, ABB, SMA Solar Technology, Fronius International, SolarEdge, XJ Group, Citel, MidNite, OutBack Power, Voltacon, Gave Electro, Wenzhou Kangyu Electric, BENY New Energy, KACO new energy, Weidmüller, Eco-Worthy, USFULL, GEYA, Phoenix Contact, nVent HOFFMAN, AIMS Power, Sunway Power, Renogy Solar, ETEK Electric, and RAND PV among others

Peningkatan kesedaran terhadap ciri-ciri alam sekitar tenaga suria berpunca daripada perubahan kolektif ke arah kelestarian dan kesadaran alam sekitar. dianggap bersih dan boleh diperbaharui, menghasilkan elektrik tanpa pelepasan merbahaya, faktor penting dalam perjuangan menentang perubahan iklim. Apabila kesedaran alam sekitar masyarakat semakin meningkat, begitu juga permintaan terhadap sumber tenaga yang lebih bersih, meningkatkan daya tarikan tenaga suria.

Gabungan kesadaran alam sekitar yang meningkat dan kos efektif telah tidak sahaja menjadikan tenaga suria pilihan popular tetapi juga pilihan ekonomi yang bijak. Akibatnya, tenaga suria secara progresif beralih daripada menjadi sumber tenaga alternatif kepada komponen utama, boleh diharap dan bersaing dalam campuran tenaga global. Peralihan ini membawa potensi untuk mengurangkan pelepasan gas rumah hijau secara ketara dan mempercepat kemajuan dunia ke arah masa depan tenaga yang lebih lestari dan hijau.

Sektor perumahan dijangka menguasai bahagian signifikan dalam industri kotak penggabung PV suria

Pasaran kotak penggabung PV suria kini mengalami trend ketara dengan sektor perumahan berada dalam kedudukan untuk menguasai bahagian besar pasaran ini. Peningkatan penggunaan di sektor perumahan ini disokong oleh beberapa faktor utama. Pertama dan terpenting, semakin ramai pemilik rumah yang menerima sistem fotovoltaik suria untuk memanfaatkan tenaga bersih dan boleh diperbaharui. Perubahan ini didorong oleh hasrat untuk mengurangkan bil elektrik, menyumbang kepada kelestarian, dan mendapat kemerdekaan tenaga.

Daya tarikan pemasangan suria perumahan semakin meningkat disebabkan pelbagai insentif, geran, dan program meter bersih yang ditawarkan oleh kerajaan dan utiliti. Manfaat kewangan ini menggalakkan pemilik rumah untuk melabur dalam sistem PV suria, menjadikan teknologi ini lebih mudah diakses secara kewangan.

Selain itu, kemajuan dalam teknologi suria telah menjadikan sistem fotovoltaik lebih cekap dan berpatutan, meningkatkan daya tarikannya kepada pengguna perumahan. Penurunan kos panel suria, inverter, dan komponen berkaitan telah mengurangkan penghalang untuk pemilik rumah.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow) 

Kesan sektor perumahan yang semakin berpengaruh terhadap pasaran