26 Aircraft Electrical System Market to Reach $30.67 Billion, Globally, by 2032 at 6.2% CAGR: Allied Market Research

(SeaPRwire) –   Pertumbuhan pasaran sistem elektrik pesawat udara global dipacu oleh faktor-faktor seperti peningkatan permintaan untuk perjalanan udara, peningkatan dalam pembangunan pesawat elektrik dan hibrid, dan peningkatan dalam penyepaduan sistem avionik maju.

WILMINGTON, Del., Nov. 16, 2023 — Allied Market Research menerbitkan laporan, bertajuk, “By Component (Battery, Generator, Electric Bus, and Others), System (Power Generation, Power Distribution, Power Conversion, and Energy Storage), and End Use (Commercial, and Defense): Global Opportunity Analysis and Industry Forecast, 2023–2032′′.

Allied Market Research Logo

Menurut laporan itu, saiz industri sistem elektrik pesawat udara global menjana $16.87 billion pada 2022 dan dijangka menjana $30.67 billion menjelang 2032, menyaksikan CAGR sebanyak 6.2% dari 2023 hingga 2032.

Muat Turun Halaman Sampel

Penentu utama pertumbuhan

Pertumbuhan pasaran sistem elektrik pesawat udara global dipacu oleh faktor-faktor seperti peningkatan permintaan untuk perjalanan udara, peningkatan dalam pembangunan pesawat elektrik dan hibrid, dan peningkatan dalam penyepaduan sistem avionik maju. Walau bagaimanapun, pelaburan awal dan kos pembangunan tinggi serta batasan dalam teknologi berkaitan bateri pesawat menyekat pertumbuhan pasaran. Sebaliknya, peningkatan permintaan untuk sistem elektrik ringan, dan peningkatan permintaan untuk pemodenan dan penambahbaikan pesawat dijangka menawarkan peluang untuk perkembangan pasaran sistem elektrik pesawat udara semasa tempoh ramalan.

Laporan Kandungan & Butiran:

Laporan Kandungan

Butiran

Tempoh Ramalan

2023–2032

Tahun Asas

2022

Saiz Pasaran pada 2022

$16.87 billion

Saiz Pasaran pada 2032

$30.67 billion

CAGR

6.2 %

Bil. Muka Surat dalam Laporan

323

Segmen yang Diliputi

Komponen, Sistem, Penggunaan Akhir, dan Wilayah.

Pemacu

Peningkatan permintaan untuk perjalanan udara

Peningkatan dalam pembangunan pesawat elektrik dan hibrid

Peningkatan dalam penyepaduan sistem avionik maju

Peluang

Pelaburan awal dan kos pembangunan tinggi

Batasan dalam teknologi berkaitan bateri pesawat

Sekatan

Peningkatan permintaan untuk sistem elektrik ringan

Peningkatan permintaan untuk pemodenan dan penambahbaikan pesawat

Kesan Skenario Perang Rusia-Ukraine

  • Pada 24 Februari 2022, Rusia memulakan serangan ke atas Ukraine, menandakan peningkatan ketara dalam Perang Rusia-Ukraine yang bermula pada 2014. Terdapat risiko gangguan dalam pengeluaran dan bekalan komponen sistem pesawat penting untuk pengeluar utama komponen elektrik utama yang terletak di kawasan konflik atau bergantung kuat kepada pembekal serantau, Konflik ini mungkin membawa cabaran dalam pengangkutan dan logistik komponen-komponen ini, menyebabkan kelewatan dan perbelanjaan yang lebih tinggi.
  • Walau bagaimanapun, negara yang terlibat dalam konflik atau berdekatan mungkin mempercepatkan pemodenan armada tentera udara mereka, menyebabkan permintaan yang lebih tinggi untuk teknologi pesawat terkini, termasuk sistem elektrik maju. Selain itu, keperluan untuk mendapatkan kelebihan teknologi dalam peperangan boleh mendorong inovasi dalam sistem pesawat, termasuk sistem elektrik.

Segmen penjana akan mengekalkan kedudukannya sebagai pemimpin sepanjang tempoh ramalan.

Berdasarkan komponen, segmen penjana memegang bahagian pasaran tertinggi pada 2022, mewakili lebih satu pertiga hasil pasaran sistem elektrik pesawat udara global, dan dijangka mengekalkan kedudukannya sebagai pemimpin sepanjang tempoh ramalan, kerana permintaan elektrik meningkat, yang memerlukan penjana yang lebih kukuh dan berupaya untuk bekalan kuasa yang stabil dan mencukupi. Selain itu, segmen bateri diramalkan akan mencatat kadar pertumbuhan kompaun (CAGR) tertinggi sebanyak 7.4% dari 2023 hingga 2032, disebabkan peningkatan permintaan untuk teknologi bateri maju untuk pembangunan dan penerimaan pesawat elektrik dan hibrid.

Titik Penting Laporan:

  • Kajian ini meliputi lebih 15 negara, dengan analisis segmen terperinci setiap negara berdasarkan nilai yang diramalkan ($ juta) untuk tempoh 2023-2032.
  • Kajian kami menggabungkan data berkualiti tinggi, pendapat profesional dan analisis analitikal, bersama perspektif bebas yang berwibawa. Metodologi penyelidikan dirancang untuk menyajikan pandangan global yang menyeluruh, membantu pemangku kepentingan membuat keputusan yang terinformasi dengan baik untuk merealisasikan matlamat pertumbuhan yang paling ambisius mereka.
  • Untuk meningkatkan pemahaman kami tentang dinamik pasaran, kami menjalankan kajian mendalam terhadap lebih 3,700 bahan sastera produk, laporan tahunan, kenyataan industri dan bahan berkaitan utama daripada peserta industri.

Peroleh Produk Kompetitif

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)