NEW YORK, 13 Sept. 2023 — Saiz pasaran susu kelapa dalam pembungkusan dijangka berkembang sebanyak USD 942.7 juta dari 2022 hingga 2027, menurut Technavio. Selain itu, momentum pertumbuhan pasaran akan berkembang pada CAGR 12% sepanjang tempoh ramalan. Permintaan yang kukuh untuk susu berasaskan tumbuhan secara ketara memacu pasaran susu kelapa dalam pembungkusan. Walau bagaimanapun, faktor-faktor seperti harga yang tinggi dan kesedaran yang terhad tentang susu kelapa mungkin menghalang pertumbuhan pasaran. Technavio menyediakan ringkasan laporan yang komprehensif yang menerangkan saiz pasaran dan ramalan bersama dengan metodologi penyelidikan. Laporan sampel PERCUMA dalam format PDF


Technavio telah mengumumkan laporan penyelidikan pasaran terkini bertajuk Pasaran Susu Kelapa Dalam Pembungkusan Global 2023-2027

Permintaan yang kukuh untuk susu berasaskan tumbuhan adalah faktor utama yang memacu pertumbuhan pasaran susu kelapa dalam pembungkusan global. Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, permintaan untuk susu berasaskan tumbuhan seperti susu kelapa telah meningkat dengan pesat. Orang ramai mencari alternatif kepada susu tradisional kerana mereka semakin sedar tentang diet mereka dan kesan alam sekitar penternakan haiwan. Selanjutnya, susu kelapa seringkali rendah lemak tepu dan kolesterol, menjadikannya pilihan yang menarik bagi mereka yang ingin mengurangkan pengambilan produk haiwan yang mengandungi lemak tinggi. Oleh sebab semua kelebihan tersebut, permintaan untuk susu kelapa semakin meningkat, yang dijangka merangsang pertumbuhan susu kelapa dalam pembungkusan sepanjang tempoh ramalan.

Kunci Segmen Analisis

Pasaran dibahagikan kepada produk (Konvensional dan Organik), saluran pengedaran (Pasar raya dan hiperpasar, Kedai serbaneka, Runcit dalam talian, dan Lain-lain), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, Asia Pasifik, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika).

  • Pertumbuhan dalam bahagian pasaran konvensional akan signifikan sepanjang tempoh ramalan. Susu kelapa konvensional dibuat dengan penanaman tradisional yang menggunakan racun perosak untuk mengelakkan serangan perosak. Susu kelapa dibuat dengan mengeluarkan isi kelapa dan merendam isi kelapa untuk jangka masa tertentu bagi memecahkan kelapa dan membuat krim kelapa, yang timbul di bahagian atas kelapa. Juga, susu kelapa boleh dijual segar di rak tenusu. Oleh kerana susu kelapa konvensional memerlukan bahan mentah konvensional termasuk kelapa konvensional, produk akhir susu kelapa adalah munasabah, yang akan menjadi pendorong utama segmen konvensional sepanjang tempoh ramalan.

Untuk mengetahui perincian dan titik utama tambahan pada pelbagai segmen pasaran dan kesannya pada tahun-tahun akan datang, Lihat Laporan PDF Sampel PERCUMA.

Analisis Pasaran Geografi

  • Amerika Utara menyumbang 31% daripada pasaran global sepanjang tempoh ramalan.

Pandangan Syarikat

Pasaran susu kelapa dalam pembungkusan adalah terpecah, dan syarikat-syarikat melaksanakan strategi pertumbuhan organik dan tidak organik untuk bersaing dalam pasaran. Laporan menganalisis persaingan pasaran dan menawarkan maklumat tentang beberapa syarikat pasaran, termasuk Ahya Coco Organic Food Manufacturing Corp., Campbell Soup Co., Celebes Coconut Corp., Cocomi Bio Organic, Coconut Palm Group Ltd., Dabur India Ltd., Danone SA, Edward and Sons Trading Co., Goya Foods Inc., Heng Guan Food Industrial Pte Ltd., McCormick and Co. Inc., Merit Food Products Co. Ltd., Nestle SA, PureHarvest, Thai Agri Foods Public Co. Ltd., Thai Coconut Public Co. Ltd., The Coconut Co. UK Ltd., The Vita Coco Co. Inc., Theppadungporn Coconut Co. Ltd., dan Istore Direct Trading Pvt. Ltd.

Lihat Laporan PDF Sampel PERCUMA untuk mengetahui perincian dan tawaran produk syarikat-syarikat.

Trend

Peningkatan veganisme adalah trend baru yang membentuk pertumbuhan pasaran susu kelapa dalam pembungkusan global.

Laporan Berkaitan:

Bahagian pasaran Air Kelapa di AS dijangka tumbuh sebanyak USD 2.46 bilion sepanjang 2022-2026, mempercepatkan CAGR 22.27% sepanjang tempoh ramalan. Laporan ini secara meluas merangkumi segmen pasaran air kelapa mengikut perisa (air kelapa berperisa dan air kelapa tulen) dan produk (air kelapa manis dan air kelapa tidak manis). Peningkatan kesedaran di kalangan pengguna tentang pelbagai manfaat kesihatan air kelapa adalah salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran air kelapa global di AS.

Bahagian pasaran minyak kelapa dara dijangka meningkat sebanyak USD 816.95 juta dari 2021 hingga 2026, dan momentum pertumbuhan pasaran akan mempercepatkan CAGR 9.14%. Laporan ini secara meluas merangkumi segmen pasaran minyak kelapa dara mengikut aplikasi (organik dan konvensional) dan geografi (Asia Pasifik, Eropah, Amerika Utara, Timur Tengah dan Afrika, dan Amerika Selatan). Meningkatnya kepentingan jenama label persendirian adalah salah satu pendorong utama yang memberi kesan kepada pertumbuhan pasaran minyak kelapa dara.

ToC:

Ringkasan Eksekutif

Lanskap Pasaran

Penyelarasan Pasaran

Saiz Pasaran Sejarah

Lima Daya Analisis

Segmen Pasaran mengikut Produk

Segmen Pasaran mengikut Saluran Pengedaran

Lanskap Pelanggan

Lanskap Geografi

Pemacu, Cabaran, & Trend

Lanskap Syarikat

Analisis Syarikat

Lampiran

Mengenai Technavio

Technavio ialah syarikat penyelidikan teknologi global yang terkemuka