35 11 Automotive Green Tires Market worth $15.8 billion by 2028 - Exclusive Report by MarketsandMarketsTM

CHICAGO , Sept. 25, 2023 — Automotive Green Tires pasaran bersaiz diunjurkan untuk tumbuh daripada USD 11.5 bilion pada 2023 kepada USD 15.8 bilion menjelang 2028, pada CAGR 6.5% sepanjang tempoh ramalan, menurut laporan baru oleh MarketsandMarketsTM. Permintaan yang tinggi untuk tayar rintangan gulingan rendah adalah salah satu faktor utama yang mendorong pertumbuhan pasaran tayar hijau. Tayar rintangan gulingan rendah direka untuk mengurangkan jumlah tenaga yang diperlukan untuk tayar bergolek, yang boleh menyebabkan peningkatan kecekapan bahan api dan pengurangan pelepasan. Ini penting kepada ramai pengguna dan perniagaan yang ingin mengurangkan impak alam sekitar mereka.

MarketsandMarkets Logo

Muat turun PDF Brosur: https://www.marketsandmarkets.com/pdfdownloadNew.asp?id=100595227

Jelajahi Kandungan Terperinci pada “Automotive Green Tires Market“.

140 – Jadual
60 – Rajah
230 – Halaman

Automotive Green Tires Market Skop:

Laporan Liputan

Butiran

Saiz Pasaran

USD 15.8 bilion menjelang 2028

Kadar Pertumbuhan

6.5% CAGR

Pasaran Terbesar

Asia Pasifik

Dinamik Pasaran

Pemacu, Halangan, Peluang & Cabaran

Tempoh Ramalan

2023-2028

Unit Ramalan

Nilai (USD Bilion)

Laporan Liputan

Ramalan Pendapatan, Persaingan Landskap, Faktor Pertumbuhan, dan Trend

Segmen Diliputi

saluran jualan, aplikasi, saiz rim, jenis kenderaan, jenis pendorongan dan Wilayah

Geografi Diliputi

Asia Pasifik, Amerika Utara, Eropah, Amerika Selatan dan Timur Tengah & Afrika

Sorotan Laporan

Kemas kini maklumat kewangan / portfolio produk pemain

Peluang Pasaran Utama

Tayar penggantian hijau

Pemacu Pasaran Utama

Inisiatif kerajaan untuk persekitaran bersih dan hijau

Segmen 13-15′′ dijangka mempunyai peluang pertumbuhan yang signifikan dalam pasaran tayar hijau automotif global

Pasaran untuk segmen 13–15′′ inci dijangka didorong oleh peningkatan permintaan untuk ciri-ciri keselamatan maju dalam kenderaan. Tayar saiz rim 13-15′′ inci lebih digemari untuk kereta mini atau padat yang berpatutan. Bridgestone Corporation menawarkan tayar Ecopia EP 150 dengan saiz rim 13-15 inci. Asia Pasifik mempunyai permintaan tertinggi untuk kereta mini atau padat yang berpatutan kerana jalan yang lebih kecil, ruang letak kereta, keterjangkauan dan sebilangan besar pembeli kebanyakannya lebih suka kenderaan yang ekonomikal. Roda yang lebih kecil dapat membantu mengurangkan berat sesebuah kereta. Ini adalah kerana roda dan tayar itu sendiri menyumbang sebahagian besar berat dalam sesebuah kereta. Roda yang lebih kecil adalah lebih ringan daripada roda yang lebih besar, jadi mereka dapat membantu mengurangkan berat keseluruhan kenderaan. Selain itu, saiz rim roda yang lebih kecil lebih mudah dikendalikan di ruang sempit seperti jalan-jalan bandar. Walau bagaimanapun, kenderaan komersial ringan mempunyai permintaan yang besar untuk tayar dengan saiz rim 13–15′′. Oleh itu, faktor-faktor ini akan memacu pasaran selepas jualan untuk tayar saiz rim 13–15′′ semasa tempoh ramalan.

Segmen EV dijangka mempunyai kadar pertumbuhan yang tinggi dalam pasaran tayar hijau automotif global

Segmen kenderaan elektrik dijangka menjadi pemacu pertumbuhan utama untuk industri tayar hijau disebabkan peningkatan penggunaan kenderaan elektrik. Kenderaan elektrik cenderung mempunyai bateri yang lebih berat dan menjana lebih banyak tork, yang boleh memberi tekanan lebih kepada tayar. Beberapa pengeluar tayar telah membangunkan tayar hijau khusus untuk kenderaan elektrik. Nokian Tyres menawarkan Nokian Tyres Hakkapeliitta 10 EV yang direka dan dibangunkan dengan teknologi mesra alam. Ia menawarkan keselesaan maksimum dengan keselamatan mutlak untuk kenderaan elektrik dan hibrid. Di samping itu, pertumbuhan pasaran kenderaan elektrik juga mendorong permintaan untuk penyelesaian mampan dan mesra alam.

Jerman akan mempunyai bahagian pasaran yang besar dalam pasaran tayar hijau automotif di Eropah

Negara ini adalah salah satu hab pengeksport utama untuk pengeluar automotif, dan industri automotif negara ini terkenal dengan pembuatan kereta yang sangat baik. Ia juga merupakan pusat pembuatan kereta premium kerana R&D, tenaga kerja mahir, dan infrastrukturnya yang cemerlang yang akan memacu pasaran tayar hijau. Jerman adalah salah satu pasaran tayar hijau terbesar