medical banner with doctor wearing goggles 1 2 Defence Therapeutics Key Platform Patent Accepted Broadly Covering Vaccine Technology

Vancouver, British Columbia–(November 7, 2023) – Defence Therapeutics Inc. (CSE:DTC) (FSE:DTC) (OTC Pink:DTCFF) (“Defence” or the “Company“), sebuah syarikat biofarmaceuitkal Kanada yang sedang membangunkan vaksin, terapi dan teknologi penghantaran dadah yang canggih terhadap kanser dan penyakit lain, gembira mengumumkan bahawa Pejabat Harta Intelek Kanada (CIPO) telah mengeluarkan Notis penerimaan bagi permohonan paten Kanada Defence no. 3,201,103.

Paten Kanada no. 3,201,103 (‘103 paten) secara meluas meliputi teknologi platform vaksin utama Defence yang meningkatkan imunogenisiti vaksin subunit protein, meningkatkan keberkesanannya dan mungkin mengurangkan dos antigen yang diperlukan untuk memicu tindak balas imun yang melindungi. Paten Kanada ini termasuk tuntutan harta intelek bahan yang secara langsung meliputi sebarang vaksin subunit protein yang menggunakan teknologi Defence, serta tuntutan yang meliputi pengeluaran dan penggunaannya untuk melawan kanser dan penyakit berjangkit. Paten AS terhadapnya no. 11,291,717 telah dikeluarkan beberapa bulan lalu.

“Fakta bahawa CIPO memutuskan untuk membenarkan paten ‘103 tanpa mengeluarkan sebarang laporan pemeriksaan, dan hanya sebulan selepas pemeriksaan substantif bermula, merupakan kesaksian kuat kepada sifat inovatif teknologi vaksin Defence, serta pengakuan oleh kerajaan Kanada terhadap kekuatan data saintifik Defence” kata Encik Sebastien Plouffe, CEO Defence Therapeutics.

Dengan sudah memperoleh perlindungan paten yang kukuh di dua pasaran vaksin utama – Amerika Syarikat dan Kanada – Defence bercadang untuk memanfaatkan paten-paten yang dikeluarkan di dua bidang kuasa ini untuk dengan segera memperoleh perlindungan paten meluas yang serupa di pasaran penting lain, seperti di Eropah dan Asia.

Pengeluarkan paten ‘103 memperkukuh portfolio paten domestik Defence dan selari dengan objektif Syarikat untuk memacu calon vaksin klinikalnya sendiri. Selain itu, ia mencipta peluang pelesenan dan kerjasama baharu, contohnya dengan pengeluar vaksin yang diluluskan yang mencari untuk meningkatkan keberkesanan dan memanjangkan tempoh paten produk mereka.

Menurut Precedence Research Predicts, saiz pasaran onkologi global dijangka bernilai sekitar AS$ 536.01 bilion menjelang 2029 daripada bernilai USD 286.04 bilion pada 2021 dan berkembang pada CAGR 8.2% daripada 2021 hingga 2030. Onkologi ialah cabang perubatan yang menangani pencegahan, diagnosis dan rawatan kanser. Kanser merupakan punca kematian utama di seluruh dunia, mengakibatkan hampir 10 juta kematian pada 2020, atau hampir satu daripada enam kematian. Kebimbangan meningkat tentang kanser dan pesakit merupakan salah satu faktor utama yang mendorong pasaran untuk pasaran onkologi.

https://www.biospace.com/article/oncology-market-size-to-worth-around-us-536-01-bn-by-2029/

Mengenai Defence:

Defence Therapeutics bekerja dalam syarikat bioteknologi awam untuk merekabentuk generasi vaksin dan produk ADC berikutnya menggunakan platform teknologi miliknya. Teras platform Defence ialah teknologi ACCUMTM, yang membolehkan penghantaran tepat antigen vaksin atau ADC dalam bentuk asal mereka ke sel sasaran. Akibatnya, keberkesanan dan kekuatan yang lebih tinggi boleh dicapai terhadap penyakit membinasakan seperti kanser dan penyakit berjangkit.

Untuk maklumat lanjut:

Sebastien Plouffe, Presiden, CEO dan Pengarah
P: (514) 947-2272
Splouffe@defencetherapeutics.com
www.defencetherapeutics.com

Kenyataan Berhati-hati Mengenai Maklumat “Masa Depan”

Pengeluaran ini termasuk beberapa kenyataan yang mungkin dianggap sebagai “maklumat masa depan”. Semua kenyataan dalam pengeluaran ini, selain kenyataan fakta sejarah, yang menangani peristiwa atau perkembangan yang Syarikat mengharapkan berlaku, adalah maklumat masa depan. Kenyataan masa depan adalah kenyataan yang bukan fakta sejarah dan secara amnya, tetapi tidak selalunya, dikenal pasti dengan perkataan “mengharapkan”, “merancang”, “menjangka”, “percaya”, “bertujuan”, “menganggarkan”, “projek”, “berpotensi” dan ungkapan serupa, atau bahawa peristiwa atau keadaan “akan”, “mungkin”, “boleh” atau “harus” berlaku. Walaupun Syarikat percaya jangkaan yang diekspresikan dalam kenyataan masa depan itu berasaskan anggapan munasabah, kenyataan sedemikian bukanlah jaminan prestasi masa depan dan keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dinyatakan dalam kenyataan masa depan. Faktor-faktor yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada yang dinyatakan termasuk tindakan pengawalseliaan, harga pasaran, dan kelangsungan pembiayaan dan modal umum, dan keadaan ekonomi, pasaran atau perniagaan umum. Pelabur diberi amaran bahawa sebarang kenyataan sedemikian bukanlah jaminan prestasi masa depan dan keputusan sebenar atau perkembangan mungkin berbeza secara material daripada yang dirancang dalam kenyataan masa depan. Kenyataan masa depan adalah berdasarkan kepada kepercayaan, anggaran dan pendapat pengurusan Syarikat pada tarikh kenyataan dibuat. Kecuali sejauh diperlukan oleh undang-undang saham yang berkenaan, Syarikat tidak mengambil obligasi untuk mengemas kini kenyataan masa depan dalam hal pemikiran, anggaran atau pendapat pengurusan berubah.

Sama ada CSE atau pengawal pasarannya, seperti yang ditakrifkan dalam dasar CSE, tidak menerima tanggungjawab bagi kecukupan atau ketepatan pengeluaran ini.

Pendedahan:

1) Penulis Artikel, atau ahli isi rumah atau keluarga penulis, tidak memiliki sekuriti mana-mana syarikat yang dinyatakan dalam Artikel ini. Penulis menentukan syarikat mana yang akan dimasukkan dalam artikel ini berdasarkan penyelidikan dan pemahaman sektor.

2) Artikel ini dikeluarkan atas nama dan disponsori oleh Defence Therapeutics Inc. Market Jar Media Inc. telah atau dijangka menerima daripada Agensi Pemasaran Digital Defence Therapeutics Inc. (Native Ads Inc.) sembilan puluh enam ribu lima ratus dolar AS untuk 30 hari (21 hari kerja).

3) Pernyataan dan pendapat diekspresikan adalah pendapat penulis dan bukan Market Jar Media Inc., pengarah atau pegawainya. Penulis sepenuhnya bertanggungjawab terhadap kesahihan pernyataan. Penulis tidak dibayar oleh Market Jar Media Inc. untuk Artikel ini. Market Jar Media Inc. tidak dibayar oleh penulis untuk menerbitkan atau menyindiketkan Artikel ini. Market Jar tidak secara bebas mengesahkan atau menyiasat semua maklumat sedemikian. Tiada pihak Market Jar atau mana-mana sekutunya menjamin ketepatan atau kelengkapan maklumat sedemikian. Maklumat yang diberikan di atas adalah untuk tujuan maklumat sahaja dan bukan pengesyoran untuk membeli atau menjual sekuriti. Market Jar Media Inc. memerlukan penulis sumbangan untuk mendedahkan sebarang pegangan saham dalam, atau hubungan ekonomi dengan, syarikat yang mereka tulis tentang. Market Jar Media Inc. bergantung kepada penulis untuk dengan tepat memberikan maklumat ini dan Market Jar Media Inc. tidak mempunyai cara untuk mengesahkan ketepatannya.

4) Artikel ini tidak menyediakan nasihat pelaburan. Semua pelaburan membawa risiko dan setiap pembaca digalakkan berunding dengan penasihat kewangan peribadinya. Sebarang tindakan pembaca sebagai akibat daripada maklumat yang dikemukakan di sini adalah tanggungjawabnya sendiri. Dengan membuka laman ini, setiap pembaca menerima dan bersetuju dengan terma penggunaan Market Jar Media Inc. terma penggunaan dan penafian undang-undang penuh seperti yang dinyatakan di sini