54 2 Announcing Ontra Atlas, Modern Entity Management Built for Private Equity

Ontra Atlas memperluas Sistem Operasi Undang-undang Ontra, platform berdaya AI yang mentransformasikan aliran kerja undang-undang penting secara digital

SAN FRANCISCO, 19 Sept. 2023 — Ontra, pemimpin dalam automasi kontrak dan kecerdasan, hari ini mengumumkan pelancaran Ontra Atlas, solusi pengurusan entiti yang direka khusus untuk firma pelaburan swasta. Ontra Atlas meringkaskan organisasi dan pengurusan entiti undang-undang dan aliran kerja yang berkaitan dengan operasi firma dan dana. Penyelesaian ini membolehkan pengguna untuk:


Ontra Corporate Logo (PRNewsfoto/Ontra)

  • Mengkonsolidasikan dan menyimpan data entiti dan dokumen yang berkaitan di satu lokasi
  • Menghasilkan carta struktur secara algoritma untuk memvisualisasikan pemilikan entiti dan hubungan dengan mudah
  • Menjejaki pengarah, pegawai, dan penandatangan yang diberi kuasa untuk memastikan tindakan korporat diselesaikan dengan kebenaran yang sesuai
  • Mengurus akses dalaman dan luaran kepada maklumat menggunakan peranan dan kebenaran berasaskan entiti

Firma ekuiti swasta menghabiskan masa dan sumber yang banyak untuk menguruskan data, carta organisasi, dan dokumen yang berkaitan dengan entiti undang-undang. Maklumat sering dikekalkan secara manual melalui labirin spreadsheet, carta struktur, e-mel, dan pengikat fizikal yang kompleks. Dalam tinjauan 100 firma PE yang dijalankan oleh Ontra, 78% responden melaporkan menggunakan alat tujuan umum seperti Microsoft Excel atau PowerPoint untuk melakukan tugas-tugas ini. Pendekatan yang terfragmentasi terhadap pengurusan entiti membuang masa dan wang. Lebih penting lagi, ketidakteraturan ini boleh mengakibatkan kelewatan transaksi, menyebabkan firma memberikan maklumat yang tidak tepat kepada pelabur, pengawal selia, dan pihak lawan, dan/atau menyebabkan tindakan korporat yang tidak diberi kuasa dengan betul.

“Bagi kebanyakan firma PE, pengurusan entiti adalah pautan lemah dalam strategi tadbir urus korporat mereka. Tanpa pemilikan yang jelas, tanpa proses yang ditakrifkan, dan tanpa alat khusus, firma mendedahkan diri mereka kepada risiko operasi dan peraturan yang signifikan,” kata Matt Crowley, Pengurus Umum Ontra Atlas. “Ontra bekerja dengan 9 daripada 10 firma PE teratas dalam PEI 300 dan 64 daripada 100 teratas. Ini memberi kami pandangan tentang kes penggunaan pengurusan entiti yang perlu ditangani oleh firma. Kami juga mempunyai perspektif unik tentang apa yang dilakukan firma terkemuka untuk unggul dalam bidang ini. Ontra Atlas menggabungkan teknologi terkini dengan amalan terbaik yang diuji industri. Kami menganggap pengurusan entiti yang kukuh sebagai asas kepada program tadbir urus korporat yang berkesan.”

Ontra Atlas adalah tambahan terbaru kepada Sistem Operasi Undang-undang Ontra, suite penyelesaian berdaya AI yang mentransformasikan proses undang-undang misi kritikal di seluruh kitaran dana. Komponen lain Sistem Operasi Undang-undang Ontra termasuk:

  • Automasi Kontrak–meringkaskan rundingan, pelaksanaan, dan pelaporan untuk kontrak rutin seperti NDA dan NRL
  • Wawasan–memudahkan pembentukan dana dan pematuhan kontrak dan surat sisi
  • Ontra Synapse–AI khusus industri yang mendorong proses undang-undang penting

“Ontra memainkan peranan penting dalam strategi transformasi digital untuk pasukan undang-undang kami,” kata Lindsay Rutishauser, Ketua Pegawai Pematuhan di Motive Partners. “Mereka telah menterjemahkan pemahaman yang mendalam tentang pasaran swasta ke dalam aplikasi yang secara khusus menangani keperluan undang-undang yang paling penting bagi kami. Ontra Atlas adalah contoh lain aplikasi yang akan membolehkan pasukan saya mencapai tahap produktiviti yang lebih tinggi sambil mengurangkan risiko. Kami sangat fokus untuk memastikan bahawa pasukan undang-undang kami menggunakan teknologi terbaik dalam kelas untuk memberikan sokongan undang-undang berkualiti tinggi kepada firma kami, dan mempunyai solusi pengurusan entiti yang kukuh membuat semua perbezaan.”

Untuk maklumat lanjut tentang bagaimana Ontra Atlas mentransformasikan cara ekuiti swasta mendekati pengurusan entiti, lawati www.ontra.ai/products/ontra-atlas/

Mengenai Ontra

Ontra adalah pemimpin global dalam automasi kontrak dan kecerdasan untuk firma pengurusan aset swasta. Sistem operasi undang-undang Ontra menggabungkan perisian berdaya AI dengan rangkaian peguam terlatih di seluruh dunia untuk mentransformasikan aliran kerja undang-undang berulang secara digital di seluruh kitaran dana. Ontra bekerja dengan bank pelaburan, ekuiti swasta dan firma modal teroka, dan pemberi pinjaman langsung terkemuka di dunia untuk mengurangkan masa, perbelanjaan, dan risiko yang berkaitan dengan pengurusan kontrak.

Ontra beribu pejabat di San Francisco, dengan operasi global di seluruh Amerika Utara, Eropah, dan Asia. Ketahui lebih lanjut di www.ontra.ai.

SUMBER Ontra