• Direka untuk membantu menghapuskan risiko penyelesaian bagi transaksi aset digital OTC, perkhidmatan penyelesaian Cboe Digital memudahkan penjelasan dan penyelesaian melalui rumah penjelasan masa nyata yang dikawal selia AS Cboe Digital

CHICAGO, 14 Sept. 2023 – Cboe Digital dengan sukacitanya mengumumkan ia telah berjaya menyelesaikan perdagangan pertamanya daripada Nonco U.S., anak syarikat salah satu penyedia OTC terbesar di Amerika Latin, dan DV Chain, sebuah sekutu kumpulan perdagangan hak milik Chicago DV Trading dan penyedia perdagangan dan teknologi kripto kelas dunia, pada Perkhidmatan Penyelesaian Digital Cboe yang baru.


Cboe Digital (PRNewsfoto/Cboe Global Markets, Inc.)

Direka untuk membantu menghapuskan risiko penyelesaian bagi transaksi aset digital OTC, perkhidmatan penyelesaian Cboe Digital memudahkan penjelasan dan penyelesaian melalui rumah penjelasan masa nyata yang dikawal selia AS Cboe Digital. Penawaran ini boleh diakses melalui API piawai atau antara muka pengguna Perdagangan bersepadu Cboe Digital.

“Kami sangat gembira untuk mengumumkan bahawa Nonco dan DV Chain telah menyelesaikan perdagangan pertama mereka menggunakan perkhidmatan penyelesaian Cboe Digital. Perdagangan pertama kami, difasilitasi oleh perkhidmatan penyelesaian Cboe Digital, merupakan tonggak penting bagi Nonco kerana industri berkembang, matang dan mula memahami kepentingan risiko pihak lawan,” kata Jeff Howard, Pengarah Pengurusan di Nonco. “Nonco dibina dengan ini dalam fikiran. Kami memberi pelanggan pilihan untuk menyelesaikan perdagangan bagaimana dan di mana mereka mahu, mengurangkan risiko pihak lawan mereka. Ini adalah langkah penting ke hadapan bagi industri kerana penjelasan pusat dan risiko pihak lawan menjadi lebih penting daripada sebelum ini. Apabila industri berkembang, begitu juga Nonco.”

“Perkhidmatan penyelesaian Cboe Digital menyatukan penjelasan dan penyelesaian merentasi pelbagai laluan pelaksanaan yang memacu kecekapan modal dan operasi bagi firma yang memilih untuk menjelaskan dan menyelesaikan dengan Cboe Digital,” kata John Palmer, Presiden Cboe Digital. “Kami berbesar hati untuk menyediakan pasaran Nonco dengan penyelesaian yang cekap dan berkesan untuk penjelasan dan penyelesaian.”

“Pengalaman DV Chain dengan Cboe Digital sangat luar biasa. Melampaui kelancaran proses perdagangan OTC baru-baru ini, apa yang paling saya hargai tentang perdagangan di Cboe Digital adalah dengan memperkenalkan penjelasan, risiko pihak lawan dikurangkan melalui rumah penjelasan,” kata Dave Vizsolyi, Ketua Pedagang di DV Chain.

Mengenai Cboe Global Markets, Inc.

Cboe Global Markets (Cboe: CBOE), penyedia infrastruktur pasaran dan produk boleh dagang yang terkemuka, menyampaikan perdagangan, penjelasan dan penyelesaian pelaburan canggih kepada peserta pasaran di seluruh dunia. Syarikat komited untuk mengendalikan pasaran global yang dipercayai dan inklusif, menyediakan produk, teknologi dan data terkemuka yang membolehkan peserta menentukan masa depan kewangan yang mampan. Cboe menyediakan penyelesaian perdagangan dan produk dalam pelbagai kelas aset, termasuk ekuiti, derivatif, FX, dan aset digital, di seluruh Amerika Utara, Eropah dan Asia Pasifik. Untuk ketahui lebih lanjut, layari www.cboe.com.

Mengenai Cboe Digital

Cboe Digital menawarkan individu dan institusi satu platform inovatif tunggal untuk mengakses pasaran spot dan niaga hadapan kripto. Dengan menggabungkan alat profesional, teknologi canggih, pengawasan peraturan canggih, dan set produk yang pelbagai, Cboe Digital menawarkan aliran kerja yang mematuhi peraturan dan mesra modal kepada peserta pasaran digital. Disokong oleh beberapa firma perdagangan dan institusi kewangan terbesar di dunia, Cboe Digital membawa ketelusan dan kebolehpercayaan kepada kelas aset digital.

Niaga Hadapan Cboe Digital ditawarkan melalui Cboe Digital Exchange, LLC, sebuah DCM berdaftar CFTC dan Cboe Clear Digital, LLC, sebuah DCO berdaftar CFTC. CFTC tidak mempunyai bidang kuasa pengawasan peraturan ke atas produk mata wang maya termasuk perdagangan pasaran spot mata wang maya. Pasaran Spot Cboe Digital tidak dilesenkan, diluluskan atau didaftarkan dengan CFTC dan transaksi di Pasaran Spot Cboe Digital tidak tertakluk kepada peraturan, peraturan atau pengawasan peraturan CFTC. Pasaran Spot Cboe Digital tertakluk kepada keperluan pelesenan negeri tertentu dan beroperasi di NY menurut lesen Cboe Clear Digital untuk terlibat dalam aktiviti perniagaan mata wang maya oleh Jabatan Perkhidmatan Kewangan New York. Cboe Digital dan logo Cboe Digital adalah tanda dagangan Cboe Global Markets Group of companies. Untuk ketahui lebih lanjut, layari www.cboedigital.com.

Media Hubungan Cboe

Hubungan Pelabur Cboe

Angela Tu

Jessica Darmoni

Kenneth Hill, CFA

+1-646-856-8734

+1-312-756-8716

+1-312-786-7559

atu@cboe.com

jdarmoni@cboe.com

khill@cboe.com

CBOE-C
CBOE-OE
Cboe®, Cboe Global Markets®, dan Cboe Clear® adalah tanda dagangan berdaftar dan Cboe DigitalTM adalah tanda perkhidmatan Cboe Global Markets, Inc. dan anak-anak syarikatnya. Semua tanda dagangan dan tanda perkhidmatan lain adalah hak milik pemilik masing-masing.