Ringkasan: Phoenix Capital Group, sebuah syarikat hak perolehan mineral minyak dan gas terkemuka, telah mengumumkan pembelian kira-kira 2,530 ekar bersih tanah di Mountrail County, North Dakota bernilai kira-kira $9 juta. Pembelian ini menambah kehadiran mereka yang berkembang di rantau ini.
DENVER, 6 Sept. 2023 — Phoenix Capital Group Holdings LLC, sebuah perusahaan milik keluarga yang mengkhususkan diri dalam perolehan hak mineral minyak dan gas serta kepentingan kerja bukan pengendali, dengan gembira mengumumkan pengambilalihan penting di North Dakota. Baru-baru ini syarikat itu telah menyelesaikan pembelian aset utama bernilai kira-kira $9 juta, dari pemimpin industri Minyak dan Gas XCL Resources, sekali gus memperkukuh kehadirannya yang semakin berkembang di rantau ini. Penutupan rasmi transaksi ini dijadualkan pada akhir Ogos.

Phoenix Capital Group mengumumkan pembelian ~2,530 ekar bersih tanah di Mountrail County, ND bernilai ~$9 juta.
Pengambilalihan strategik Phoenix Capital Group sebanyak kira-kira 2,530 ekar bersih/6,400 ekar kasar tanah yang dikendalikan di Mountrail County, North Dakota yang sangat diminati meliputi lima unit 1,280 ekar Kawasan dan Penjarakan Pengeboran (DSU) yang dikendalikan, dengan purata kepentingan kerja 40% dan kepentingan hasil bersih luar biasa 8/8ths sebanyak 81%. Setiap DSU menempatkan satu telaga mendatar tunggal, menyediakan Phoenix dengan pilihan pengeboran isi semula luar biasa dalam DSU yang menghasilkan kandungan minyak yang menakjubkan sebanyak 90%.
“Kami sangat gembira dapat menjamin aset yang sangat baik ini di Lembangan Williston, kawasan yang terus menawarkan peluang pembangunan yang kukuh,” ungkap David Scadden, Naib Presiden Kanan Operasi untuk Phoenix Operating, LLC. “Pengambilalihan strategik ini menandakan saat penting bagi syarikat kami ketika kami memperluas lagi ke pasaran North Dakota dan mengukuhkan inventori pengeboran kami.”
Sebagai anak syarikat milik penuh Phoenix Capital Group, Phoenix Operating, LLC baru-baru ini mengumumkan perluasan ambisiusnya ke North Dakota, melengkapi pasukan operasi dengan alat dan sumber yang diperlukan untuk menanam keupayaan pengeluaran minyak dan gasnya sendiri pada awal tahun ini. Dengan fokus khusus pada Lembangan Williston yang kaya dengan sumber, serta Lembangan Powder River dan Lembangan DJ, Phoenix Operating LLC komited untuk mendorong projek pembangunan minyak dan gas milik Amerika sambil mengutamakan kecekapan dan pengurusan alam sekitar.
Diketuai oleh pasukan kepimpinan berpengalaman, termasuk David Scadden sebagai Naib Presiden Kanan Operasi, Nick Daniele sebagai Naib Presiden Geologi, Mark Johnson sebagai Naib Presiden Hal Ehwal Peraturan, Brandon Allen sebagai Naib Presiden Kejuruteraan Reservoir, Adrian Reece sebagai Naib Presiden Penyiapan, Nathan Burget sebagai Naib Presiden Tanah, dan Christ Marshall sebagai Pengarah Pengurusan Operasi Lapangan – Phoenix Operating LLC komited untuk memberikan nilai berkekalan kepada pemilik tanah dan pelabur, sambil meminimumkan gangguan permukaan.
Phoenix Capital Group, sebagai perusahaan milik keluarga, memberi kepentingan yang besar dalam menjalin hubungan yang erat dengan klien dan mewujudkan peluang pelaburan yang berharga. Pengambilalihan aset utama ini di Mountrail County, North Dakota, sekali gus mengukuhkan objektif syarikat untuk mewujudkan kedudukan harta tanah strategik di rantau-rantau utama di seluruh Amerika Syarikat.
Mengenai Phoenix Capital Group
Ditubuhkan pada 2019, Phoenix Capital Group Holdings, LLC ialah perusahaan hak mineral minyak dan gas serta kepentingan kerja bukan pengendali terkemuka yang beribu pejabat di Denver, Colorado. Syarikat milik keluarga ini ialah organisasi berfokus teknologi dan berorientasikan pelanggan yang komited untuk membangunkan perkongsian dengan pelanggannya melalui pengambilalihan harta tanah dan peluang pelaburan. Dengan pasukan profesional berpengalaman yang pakar dalam pembangunan perisian, kejuruteraan, dan kewangan, Phoenix Capital Group membanggakan lebih 60 tahun pengalaman gabungan dalam sektor tenaga, dengan fokus pada penggunaan modal dan pengurusan aset.

SUMBER Phoenix Capital Group Holdings LLC