South Korea-Based Luxury Second-hand Platform, EPIC Corporation with $17 million annual revenue, gears up for global app launch

(SeaPRwire) –   SEOUL, Korea Selatan, 13 Mac 2024 — Epic Corporation kendalikan Epic One, platform perdagangan barangan terpakai mewah yang berpangkalan di Korea Selatan. Syarikat ini mencatat pendapatan tahunan sebanyak $17 juta dolar (19 bilion KRW) tahun lalu dan berjaya mengumpul dana sebanyak $3 juta (3.5 bilion KRW).

Aplikasi ini membolehkan pengguna untuk menjual produk mereka dengan mudah hanya dengan memuat naik lima foto serta mendapat sebut harga segera. Selain itu, ia memudahkan transaksi barangan terpakai dengan menghubungkan penjual dengan pembeli melalui konsainan. Platform ini memanfaatkan sistem penetapan harga berasaskan AI, memastikan transaksi yang pantas dengan kadar penutupan yang jauh lebih tinggi berbanding tapak perdagangan barangan terpakai yang lain.

Dengan strategi inovatifnya, Epic Corporation telah mengalami pertumbuhan pesat dalam tempoh hanya satu tahun setengah sejak penubuhannya, meletakkan dirinya sebagai pengubah permainan dalam industri perdagangan barangan terpakai mewah Asia. Hampir separuh daripada jumlah keseluruhan dagangan Epic datang daripada pasaran antarabangsa, menunjukkan kehadiran dan permintaan yang kuat di luar negara.

Walaupun pasar raya barangan terpakai konvensional seperti Carousell popular di Asia Tenggara, masih ada jurang dalam pasaran yang khusus untuk perdagangan produk mewah. Epic Corporation mengkhususkan diri dalam perdagangan barangan terpakai seperti perabot mewah, jam tangan mewah dan beg, menyediakan sistem logistik yang selamat dengan pengesahan produk tulen dan insurans. Dengan Epic, tidak perlu ada pertemuan langsung antara pembeli dan penjual atau kesulitan berunding harga.

Pengguna telah cepat mengagumi kemudahan Epic, menyatakan bahawa mereka boleh membeli atau menjual jam tangan mewah yang bernilai lebih $15,000 tanpa perlu membuat satu panggilan telefon atau sembang. Tindak balas positif yang pantas daripada pengguna ini menonjolkan kebaharuan dan kemudahan penggunaan platform tersebut.

Menuju masa depan, CEO Epic Corporation Sarah Kim berkata, “Kami sedang bersiap sedia untuk melonjak menjadi platform gaya hidup mewah nombor satu di Asia.” Syarikat ini sedang bersiap sedia untuk melancarkan aplikasinya di pasaran baharu dengan potensi pertumbuhan yang besar dan perbelanjaan tinggi ke atas barangan mewah, termasuk Singapura, Hong Kong dan Timur Tengah.

Hubungi:
Jinwook Park
jake.park@epiccorp.io
+82-10-9241-1235

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.