(SeaPRwire) –   Edisi terhad NFT kolaborasi dilancarkan pada 24 Jan. di pasaran NFT PlayMining, dengan acara sambungan dirancang untuk permainan pertempuran kad JobTribes di atas PlayMining

SINGAPURA, 24 Jan. 2024 — Pte. Ltd. (DEA), syarikat global GameFi berpusat di Singapura dan pemilik platform permainan, telah mengumumkan pelancaran koleksi NFT terhad untuk permainan perolehan dan bermain (P&E) pertempuran kad Job Tribes dalam kolaborasi dengan siri manga dan anime popular Devilman. Pengumuman itu datang ketika harga dan pasaran modal DEAPcoin ($DEP) PlayMining sedang naik 115% dan 166% masing-masing daripada di mana mereka berdiri ketika pasaran pemulihan GameFi bermula tiga bulan lalu.

PlayMining_Devilman_Collab

Jumlah terhad enam NFT kolaborasi Devilman berbeza akan tersedia untuk dibeli daripada pasaran dari 24 Jan. pada 14:00 hingga 31 Jan. pada 10:59 (UTC+8). NFT edisi terhad kolaborasi akan menampilkan seni lukisan watak-watak daripada siri Devilman di seluruh tiga kad Epik dan tiga kad Legendary. Selepas jualan berakhir, jumlah terhad kad masih akan tersedia untuk dimenangi melalui cabutan rawak dengan menggunakan DEAPcoin untuk membeli tiket “Rekrut Premium” dalam permainan Job Tribes. Rekrut Premium akan tersedia dari 31 Jan. pada 16:00 hingga 14 Feb. pada 10:59 (UTC+8), atau sementara bekalan masih ada. Sebagai insentif khas, satu-satunya NFT Legendary kolaborasi “Amukan Api Devilman” akan dimenangi sebagai hadiah bonus kepada pemain yang menarik NFT Rekrut Premium terakhir.

Untuk memperingati kolaborasi Devilman, JobTribes akan menampilkan acara dalam permainan bertajuk “Serangan Devilman!” dari 31 Jan. pada 16:00 hingga 14 Feb. pada 10:59 (UTC+8). Acara sambungan itu akan melihat pemain bersaing untuk memenangi anting-anting Devilman dalam bentuk NFT kolaborasi Legendary. Item permainan lain juga akan tersedia untuk dimenangi.

Devilman adalah siri manga dan anime yang terkenal yang telah mempunyai pelbagai iterasi sejak ia mula dilancarkan pada 1972. Lebih 50 juta salinan manga telah terjual di seluruh dunia, menempatkannya sebagai siri manga terjual terbaik ke-60 di seluruh dunia.

Maklumat Jualan
NFT Legendary:

  • 3 jenis, setiap terhad kepada 10 keping (jumlah keseluruhan 30 keping)
  • Harga jualan segera: 360,000 DEAPcoin
  • Satu NFT Legendary bonus secara eksklusif tersedia melalui “Rekrut Premium”

NFT Epik:

  • 3 jenis, setiap terhad kepada 10 keping (jumlah keseluruhan 30 keping)
  • Harga jualan segera: 60,000 DEAPcoin

$DEP: Mendominasi Pasaran Pemulihan GameFi Selama Tiga Bulan

Akhir Oktober 2023 menyaksikan lonjakan besar dalam harga token GameFi banyak, dan prestasi pasaran berterusan dalam pemulihan GameFi sehingga tahun baru. $DEP PlayMining adalah salah satu token GameFi berprofil tinggi yang prestasinya paling kuat di pasaran hari ini, melampaui Immutable ($IMX), Oasys ($OAS), Guild of Guardians ($GOG) dan Axie Infinity ($AXS) dalam terma keuntungan satu bulan dan tiga bulan dalam kedua-dua harga token dan pasaran modal.

$DEP adalah token eksklusif yang digunakan untuk membeli NFT di pasaran PlayMining, dan boleh diperoleh sebagai ganjaran untuk bermain permainan GameFi PlayMining. Dengan harga pasaran $DEP yang meningkat, NFT PlayMining juga meningkat dalam nilai intrinsik.

$DEP disenaraikan di Tokenize Xchange baru-baru ini di mana ia dapat diperdagangkan dengan USD dan SGD, dan juga boleh diperdagangkan di bursa mata wang kripto popular lain termasuk OKX, Uniswap, Gate.io, Bitrue dan Bitmart.

Mengagumkan Model Perniagaan Baru: #MenggamekanKerja Merentasi Semua Industri

Pemulihan kuat $DEP segera mengikuti pengumuman rasmi oleh PlayMining tentang beberapa perkongsian berprofil tinggi di mana PlayMining sedang bersama-sama membangunkan model perniagaan baru yang dipanggil “MenggamekanKerja”. Inisiatif itu akan melihat permainan P&E baru dibangunkan untuk platform GameFi PlayMining yang menggamifikasikan tugas-tugas kerja untuk syarikat-syarikat nyata.

“Terdapat kekurangan buruh yang serius merentasi banyak industri di seluruh dunia pada hari ini, tetapi banyak daripada pekerjaan ini menampilkan tugas-tugas kerja yang boleh dilaksanakan secara jarak jauh. Kami boleh membantu mengurangkan kekurangan buruh dengan menggamifikasikan sebahagian daripada tugas-tugas kerja ini dalam permainan PlayMining, di mana pemain diberi insentif dengan token $DEP sebagai pertukaran untuk ‘melakukan kerja’ sebagai misi dalam permainan,” kata pengasas bersama dan ketua pegawai eksekutif DEA .

Penyelesaian kekurangan buruh PlayMining menangani masalah yang serius – empat daripada lima syarikat mengalami kekurangan bakat di seluruh dunia, menurut laporan 2023 ManpowerGroup. Selain itu, peratusan syarikat yang mengalami kekurangan buruh yang signifikan berada dalam industri berat – ruang yang PlayMining secara khusus menangani dengan beberapa perkongsian terkini mereka.

Contohnya, projek ujian akan dilancarkan di Jepun pada musim bunga ini untuk , syarikat kuasa elektrik terbesar keempat di dunia. TEPCO menghadapi kesukaran menggaji cukup pemeriksa tiang kuasa untuk mengekalkan infrastruktur kuasa berusia mereka di sekitar Jepun. Tetapi segera, pemain PlayMining akan mampu memenuhi permintaan ini – permainan baru akan menghantar pasukan pemain ke komuniti tempatan mereka untuk mengambil gambar tiang kuasa, dengan pasukan pemenang memperoleh ganjaran $DEP.

Satu kolaborasi ‘menggamifikasikan kerja’ lain yang sedang berjalan ialah – permainan yang akan membenarkan pemain mengawal robot pemprosesan sisa nyata secara jarak jauh di kemudahan pemprosesan sisa Jepun, dengan itu mengurangkan kekurangan buruh dalam ruang itu. Selain itu, , pengendali telekomunikasi terbesar kedua di Jepun, membuka syarikat itu kepada kolaborasi perniagaan melalui rangkaian mereka. Projek baru yang didedahkan dalam pengumuman Oktober PlayMining termasuk inisiatif merentasi pelbagai industri, daripada pencegahan bencana, pemulihan tempatan dan pengurangan CO2 kepada projek kebajikan sosial menyasarkan kualiti hidup warga emas, kebajikan haiwan, pekerjaan untuk orang kurang upaya dan warisan.

Katalog permainan P&E platform PlayMining termasuk: JobTribes, Menya Dragon Ramen, Cookin’ Burger, Lucky Farmer, Graffiti Racer, SOUL Fusers dan Rogue Roll Ruler’s. Platform itu juga mempunyai dua pasaran NFT, projek metaverse bersepadu manga dan aplikasi video streaming “Watch-and-Earn”. Dan segera, ia akan menampilkan bilangan permainan “menggamifikasikan kerja” yang semakin meningkat!

Syarikat dan individu yang berminat untuk membincangkan peluang kerjasama dengan PlayMining boleh menggunakan alamat emel berikut untuk berhubung dengan pasukan pembangunan perniagaan PlayMining:

Tentang Digital Entertainment Asset

(DEA) ialah syarikat hiburan global Web3 berpusat di Singapura yang ditubuhkan pada Ogos 2018. DEA ialah pembangun permainan Play-to-Earn (P2E) – juga dirujuk sebagai permainan Play-and-Earn (P&E). DEA juga mengendalikan platform gamefi PlayMining, pasaran NFT dan projek ‘Verse’ metaverse serta DEAPcoin ($DEP) – token P&E pertama yang diluluskan oleh Lembaga Perkhidmatan Kewangan (FSA) Jepun. Pasukan itu diketuai oleh dua ketua pegawai eksekutif bersama – Naohito Yoshida dan Kozo Yamada – yang bersama-sama membawa dekad pengalaman mengasaskan syarikat berjaya (dengan 3 IPO), mencipta permainan video hit, menghasilkan rancangan video WebTV dan mempamerkan pemahaman mendalam tentang permainan NFT.

Tentang PlayMining

adalah platform GameFi dan metaverse yang memberdayakan pencipta yang sebaliknya akan mendapat manfaat sangat sedikit dalam industri penciptaan IP tradisional. Platform PlayMining adalah model perniagaan baru untuk penciptaan kandungan, menampilkan Pasaran NFT ditenagai oleh DEAPcoin PlayMining ($DEP), dipasangkan dengan platform permainan NFT dan Metaverse. Menampilkan kedua-dua permainan dalaman dan projek pihak ketiga dengan token asli yang membolehkan pencipta menangkap banyak nilai yang dicipta, platform PlayMining mempunyai 2.7 juta pengguna dan katalog tajuk P&E termasuk Job Tribes, Cookin’ Burger, Menya Dragon Ramen, Graffiti Racer, Lucky Farmer, Rogue Roll Ruler’s dan SOUL Fusers, serta projek metaverse Fujiwara Kamui Verse.

Tentang JobTribes

JobTribes adalah permainan pertempuran kad bertema pelbagai pekerjaan, menampilkan watak-watak yang mewakili pelbagai pekerjaan. NFT boleh digunakan sebagai kad pertempuran kuat yang secara signifikan mempengaruhi hasil pertempuran. Cerita permainan dikendalikan oleh Shin Kibayashi, salah satu daripada enam pencipta teratas di Jepun yang dipilih oleh Netflix, menawarkan pandangan dunia besar.

Saluran Rasmi

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.