(SeaPRwire) –   Osaka protocol melebihi 20,000 pemegang di merata 7 rantai. Kultus Anjing Hitam Shiba semakin berkembang

Osaka, Jepun, 13 Mac 2024 — Apabila anda menghadiri sebuah konferens kripto, sentiasa ada seorang yang menceritakan bagaimana mereka pernah mempunyai sebuah mata wang dalam dompet mereka dan menjualnya dengan harga sen dan kemudian ia akan bernilai berbilion-bilion atau jutaan. Begitulah kes Shiba Inu di mana ia merupakan cerita berjalan di mana semua orang memegangnya dan menjualnya terlalu awal dan terlepas daripada kekayaan yang mengubah hidup. Shiba yang diasaskan oleh misteri Ryoshi merupakan eksperimen dalam pendesentralisan untuk melihat apa yang akan berlaku jika tiada individu atau kumpulan mengawal bekalan atau tanggungjawab untuk pertumbuhan. Dalam kes itu, pengasas Ryoshi, terkenal tidak mempunyai shiba sama sekali dan menggalakkan orang lain mengambil tanggungjawab seolah-olah mereka adalah pengasasnya sendiri. Keputusannya berbicara sendiri dengan Shiba Inu menjadi mata wang berbilion-bilion dolar. Cepat maju beberapa tahun dan kita mempunyai cerita serupa sedang membangun, dengan Protokol Osaka dan pengasasnya yang (juga) misteri bernama Mephisto.

Mephisto mahu meneruskan apa yang ditinggalkan oleh Ryoshi dan membina komuniti berdasarkan pendesentralisan tulen. Untuk mencapai ini, apabila seseorang baru menyertai komuniti, mereka dirujuk sebagai “dev” atau pembangun, yang biasanya merupakan istilah yang digunakan untuk pengasas projek atau pasukan. Beliau akan berkata perkara seperti “jika anda memiliki 1% bekalan, maka anda mempunyai 1% tanggungjawab untuk kejayaan projek”. Sikap memberdayakan ini berfungsi seperti dijangka dengan berterusan tentera ribuan “devs” membina Aset Osaka merentasi internet dan Globe baru-baru ini termasuk:

– Jambatan rentas rantai 7 yang membolehkan Osaka diperdagangkan pada Ethereum, Avalanche, BNB Smart Chain, Arbitrum, Polygon, Optimism dan Base
– Acara komuniti yang dianjurkan dan “serbuan”

Berikutnya di landasan adalah projek NFT Terdesentralisasi yang dirancang akan dilancarkan dalam tiga minggu akan datang.

Sikap bekerja bersama ini telah menyebabkan pertumbuhan pesat kapitalisasi pasaran Osaka melebihi 100 juta USD dan membawa kepada puluhan ribu pemegang di seluruh rantai. Yang paling mengkagumkan ialah pertumbuhan itu datang dari dompet pemegang kecil seperti yang Mephisto katakan “$50-500” devs yang membeli dan memegang “hingga bulan”. Inilah cara yang betul dan mampan untuk membesar sebuah mata wang, berbanding dengan pembelian paus besar yang cenderung hanya menggoyangkan harga dan tidak menyumbang kepada pertumbuhan mampan.

Osaka sangat popular di seluruh dunia dengan komuniti yang bersemangat di Poland, Brazil, Indonesia dan Turki selain komuniti berbahasa Inggeris yang sedang berkembang pesat. Saat ini, Osaka sedang dalam misi bulan dan mencari lebih banyak “devs” jika anda mahu menjadi sebahagian daripada sesuatu yang lebih besar daripada mana-mana individu dan mungkin membuat banyak wang dalam proses itu, maka sertailah kami.

Cara terbaik untuk berkaitan dengan Osak adalah pergi ke laman web komuniti di

atau membaca artikel pertama Mephisto

Penafian: Maklumat yang disediakan dalam siaran akhbar ini bukanlah satu jemputan pelaburan, atau bertujuan sebagai nasihat pelaburan, nasihat kewangan, atau nasihat perdagangan. Disyorkan kuat untuk mengamalkan usaha wajar (termasuk perundingan dengan penasihat kewangan profesional) sebelum melabur atau perdagangan sekuriti dan kripto.

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

HUBUNGI: Yuki Naoki
contact-at-osaka.win