Kuala Lumpur, 15 Mei 2024 – Raytech Holding Limited (“Syarikat” atau “RAY”), sebuah syarikat berpangkalan di Hong Kong yang khusus mereka bentuk, sumber dan borong peralatan kesihatan peribadi untuk pemilik jenama antarabangsa, hari ini mengumumkan penetapan penawaran awam permulaan (the “Penawaran”) sebanyak 1,500,000 saham biasa (the “Saham Biasa”) pada harga penawaran awam $4 setiap saham untuk jumlah hasil kasar sebanyak $6,000,000, sebelum menolak potongan pengendali dan perbelanjaan penawaran lain. Saham Biasa telah diluluskan untuk senarai di Pasaran Modal Nasdaq dan memulakan perdagangan hari ini, di bawah tanda “RAY”.

(SeaPRwire) –  

Syarikat telah memberi kuasa kepada pengendali untuk memilih dalam tempoh 45 hari dari tarikh penutupan Penawaran, untuk membeli sehingga 225,000 Saham Biasa tambahan pada harga penawaran awal, kurang potongan pengendali, untuk meliputi alokasi berlebihan, jika ada.

Dijangka Penawaran akan ditutup pada 17 Mei 2024, tertakluk kepada pemenuhan syarat-syarat penutupan yang biasa.

Penawaran ini diadakan atas dasar komitmen penuh. Revere Securities, LLC, bertindak sebagai wakil pengendali, R.F. Lafferty & Co., Inc. bertindak sebagai pengendali buku bersama, dan Dominari Securities LLC bertindak sebagai pengendali sokongan untuk Penawaran. (the “Underwriters”) untuk Penawaran. Robinson & Cole LLP bertindak sebagai peguam syarikat AS, dan Hunter Taubman Fischer & Li LLC bertindak sebagai peguam pengendali AS, berhubung Penawaran.

Syarikat bercadang untuk menggunakan hasil daripada Penawaran ini untuk 1) promosi jenama dan pemasaran (25%); 2) perekrutan kakitangan berbakat (25%); 3) pelaburan strategik dan pengambilalihan (25%); dan 4) modal kerja am (25%).

Satu pendaftaran bentuk F-1 (Fail No. 333-275197) berhubung Penawaran, sebagaimana diubah suai, telah difailkan dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (the “SEC”) dan diisytiharkan sah oleh SEC pada 13 Mei 2024. Penawaran ini hanya dibuat melalui prospektus sahaja. Salinan prospektus akhir berhubung Penawaran boleh diperolehi, apabila tersedia, daripada Revere Securities LLC melalui emel atau melalui pos biasa ke Revere Securities LLC, 560 Lexington Avenue 16Fl, NY, NY 10022. Selain itu, salinan prospektus akhir juga boleh diperolehi melalui laman web SEC di .

Sebelum anda melabur, anda perlu membaca prospektus dan dokumen lain syarikat telah atau akan fail dengan SEC untuk maklumat lanjut mengenai Syarikat dan Penawaran. Kenyataan akhbar ini tidak boleh dianggap sebagai tawaran untuk menjual atau solicitation tawaran membeli sekuriti yang dinyatakan di sini, dan tiada jualan sekuriti ini akan dibuat di mana-mana negeri atau bidang kuasa di mana tawaran, solicitation, atau jualan itu akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau kelulusan di bawah undang-undang sekuriti negeri atau bidang kuasa tersebut.

Mengenai Raytech Holding Limited
Raytech Holding Limited adalah sebuah syarikat berpangkalan di Hong Kong dengan pengalaman lebih 10 tahun dalam industri peralatan kesihatan peribadi. Melalui anak syarikat beroperasi di Hong Kong, ia mendapatkan dan borong pelbagai jenis peralatan kesihatan peribadi daripada penjagaan rambut, alat, trimmer, penggulung bulu mata, penjagaan leher, sehingga penjagaan kuku dan badan serta muka. Ia menyediakan penyelesaian reka bentuk produk, pemprosesan pengeluaran, dan pengeluaran bersepadu untuk pemilik jenama antarabangsa. Untuk maklumat lanjut sila lawati: ; .

Kenyataan Prospektif
Kenyataan akhbar ini mengandungi kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif merangkumi kenyataan-kenyataan selain daripada pernyataan-pernyataan berkenaan sejarah. Apabila Syarikat menggunakan perkataan seperti “mungkin”, “akan”, “bertujuan”, “strategi”, “acara masa depan” atau prestasi, dan asas-asas lain selain daripada fakta-fakta sejarah, ia membuat kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini termasuklah tanpa had penyataan Syarikat mengenai jangkaan perdagangan Saham Biasanya di Pasaran Modal Nasdaq dan penutupan Penawaran. Kenyataan prospektif tidak menjamin prestasi masa depan dan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang mungkin menyebabkan keputusan sebenar Syarikat berbeza daripada jangkaan dibincangkan dalam kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk tetapi tidak terhad kepada ketidakpastian berhubung keadaan pasaran dan penyelesaian penawaran awam pada terma-terma yang dijangka atau langsung, dan faktor-faktor lain yang dibincangkan dalam bahagian “Faktor Risiko” pendaftaran yang difailkan dengan SEC. Untuk sebab-sebab ini, di kalangan yang lain, pelabur dinasihatkan untuk tidak menaruh kepercayaan yang berlebihan terhadap sebarang kenyataan prospektif dalam kenyataan akhbar ini. Faktor-faktor tambahan dibincangkan dalam failan Syarikat dengan SEC, yang boleh dirujuk di . Syarikat tidak berkewajipan untuk secara awam menyemak semula kenyataan prospektif ini untuk menggambarkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh ini.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Pengendali
Revere Securities LLC
560 Lexington Ave, 16th Floor,
New York, NY10022
(212) 688-2350

R.F. Lafferty & Co., Inc.
40 Wall Street, 29th Floor
New York, NY 10005
(212) 293-9090

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain. 

Hubungan Pelabur
WFS Investor Relations Inc.
Janice Wang, Managing Partner
E-mel:
Telefon: +86 13811768599
+1 628 283 9214