6 1 Rockwell Automation and Infinitum Announce Agreement to Make High-Efficiency Low Voltage Drives and Motors Available for Energy-Intensive Industrial Applications

Perkongsian akan menyampaikan pemacu bersepadu dan motor berprestasi tinggi yang membolehkan pengilang menyampaikan hasil mampan dengan kurang tenaga, bahan mentah, dan sisa yang digunakan

BRUSSELS, 18 Sept. 2023 – Rockwell Automation, Inc. (NYSE: ROK), syarikat terbesar di dunia yang memberi tumpuan kepada automasi perindustrian dan transformasi digital, dan Infinitum, pencipta motor teras udara mampan, hari ini mengumumkan perjanjian eksklusif untuk membangunkan dan mengedarkan secara bersama teknologi pemacu voltan rendah dan motor bersepadu kelas baharu yang sangat cekap tenaga. Penyelesaian ini akan menjimatkan tenaga dan memotong kos dengan ketara untuk pelanggan perindustrian di seluruh dunia, sambil membantu mereka mengurangkan jejak karbon dan menjadi lebih mampan.

Rockwell Automation Logo

Apabila syarikat semakin peka terhadap tenaga dan berusaha untuk mengurangkan pelepasan gas rumah hijau, pemacu frekuensi boleh ubah (VFD) dengan motor berkecekapan tinggi semakin menjadi tumpuan. Menurut Agensi Tenaga Antarabangsa (IEA), motor elektrik menggunakan kira-kira 40% daripada elektrik yang digunakan di seluruh dunia, dengan peratusan meningkat ke hampir 70% bagi syarikat perindustrian.

Di bawah perjanjian ini, teknologi pemacu PowerFlex® kelas terkemuka Rockwell akan digabungkan dengan sistem motor EC teras udara berkecekapan tinggi Infinitum. Pakej berkuasa ini akan membantu syarikat mengurangkan jejak karbon dengan sistem motor yang 50% lebih kecil dan ringan, menggunakan 66% kurang tembaga, dan menggunakan 10% kurang tenaga berbanding motor teras besi tradisional.

“Kami sudah lama mengiktiraf manfaat sistem motor dan pemacu bersepadu Infinitum kerana kecekapan tenaga, kemampanan, dan kemudahan operasinya yang terkemuka dalam kelasnya,” kata Barry Elliott, naib presiden dan pengurus umum Kawalan Kuasa, Rockwell Automation. “Kami teruja dengan impak berkuasa yang akan diberikan oleh penyelesaian bersama baharu kami terhadap peningkatan kemampanan, kecekapan tenaga, dan produktiviti bagi pelanggan kami di seluruh dunia.”

Rockwell dan Infinitum telah bekerjasama sejak 2021, apabila Rockwell membuat pelaburan awal dalam Infinitum sebagai sebahagian daripada pendanaan Siri C syarikat itu.

“Kami gembira dapat memperluas perkongsian yang berjaya dengan Rockwell Automation. Perjanjian ini membuka saluran pelanggan baharu untuk motor mampan kami yang boleh memberi kuasa kepada dunia dengan kurang tenaga, bahan, dan sisa,” kata Ben Schuler, pengasas dan CEO Infinitum. “Bekerja dengan Rockwell akan membolehkan kesan langsung dan meluas kepada syarikat perindustrian, mengurangkan penggunaan elektrik dan meningkatkan kemampanan bagi sektor yang memerlukan banyak tenaga ini.”

VFD dan motor bersepadu akan tersedia pada akhir 2024 secara eksklusif melalui Rockwell dan rakan kongsi mereka.

Mengenai Rockwell Automation

Rockwell Automation, Inc. (NYSE: ROK), adalah pemimpin global dalam automasi perindustrian dan transformasi digital. Kami menghubungkan imaginasi manusia dengan potensi teknologi untuk memperluas apa yang mungkin secara manusia, menjadikan dunia lebih produktif dan lebih mampan. Beribu pejabat di Milwaukee, Wisconsin, Rockwell Automation menggaji kira-kira 28,000 penyelesai masalah yang berdedikasi kepada pelanggan kami di lebih daripada 100 negara. Untuk ketahui lebih lanjut tentang bagaimana kami membawa Perusahaan Terhubung® ke kehidupan di seluruh perusahaan perindustrian, lawati www.rockwellautomation.com.

Logo – https://www.klweek.com/wp-content/uploads/2023/09/ecbd41a2-rockwell_automation_logo.jpg