Mining 03 artfotoss Smart Buildings Market size to grow by USD 46.12 billion from 2022 to 2027 | An emerging trend in the smart buildings market is the growing concept of BIoT - Technavio

NEW YORK, Nov. 5, 2023 — Saiz pasaran bangunan pintar dianggarkan akan meningkat sebanyak USD 46.12 bilion dari 2022 hingga 2027. Momentum pertumbuhan pasaran ini akan berterusan pada kadar purata tahunan (CAGR) sebanyak 9.73% semasa tempoh ramalan. Pasaran ini terpecah-pecah disebabkan kehadiran pelbagai vendor antarabangsa dan serantau. Satu trend yang muncul dalam pasaran bangunan pintar ialah konsep BIoT yang semakin berkembang. Bangunan pintar merupakan pengintegrasian semua sistem automatik berasingan dengan ciri-ciri tambahan seperti penyepaduan awan. BIoT merupakan visi baharu untuk membuat bangunan menjadi pintar dengan mengambil maklumat daripada maklumat dan bertindak secara automatik. Infrastruktur awan menghubungkan sensor dan penggerak untuk menukar maklumat di antara satu sama lain dan meningkatkan keadaan kerja. Selain itu, BIoT membolehkan pengintegrasian peranti mudah alih seperti telefon pintar dan tablet dengan kawalan bangunan untuk mengurus proses secara jarak jauh. Di samping itu, laporan analisis membantu pengurus untuk mengoptimumkan kecekapan tenaga dan alam kerja. Pembekal juga terus berusaha untuk mengintegrasikan bangunan pintar dengan teknologi keselamatan siber dan bangunan terhubung. Oleh itu, peningkatan penggunaan BIoT dalam penyelesaian bangunan pintar akan memegang peranan penting dalam memacu pertumbuhan pasaran ini semasa tempoh ramalan. Laporan ini menawarkan analisis terkini mengenai situasi pasaran semasa, trend terbaru dan pemacu utama, serta analisis industri secara menyeluruh. Mintalah sampel laporan


Technavio has announced its latest market research report titled Global Smart Buildings Market

Smart Buildings Market 2023-2027: Skop

Technavio menyajikan gambaran pasaran yang terperinci melalui kajian, sintesis dan penggabungan data dari pelbagai sumber. Laporan pasaran latihan kemahiran lembut ini meliputi:

 • Saiz Pasaran Smart Buildings 2023-2027
 • Trend Pasaran Smart Buildings 2023-2027
 • Analisis Industri Smart Buildings 2023-2027

Smart Buildings Market 2023-2027: Analisis Pembekal

Pasaran terpecah-belah dan tahap pecahannya akan meningkat semasa tempoh ramalan. Peserta pasaran perlu memberi tumpuan kepada penawaran produk yang berbeza dengan proposisi nilai unik untuk mengukuhkan kedudukan mereka di pasaran. Pembekal pasaran juga perlu memanfaatkan peluang pertumbuhan yang pesat dalam segmen berkembang pesat, seraya mengekalkan kedudukan mereka dalam segmen berkembangan perlahan. ABB Ltd., Advantech Co. Ltd., BuildingIQ Inc., BuildingLogiX, Cisco Systems Inc., Delta Electronics Inc., Emerson Electric Co., Honeywell International Inc., Johnson Controls International Plc, L and T Technology Services Ltd., Legrand North America LLC, Robert Bosch GmbH, Schneider Electric SE, Siemens AG, Snap One LLC, Softdel System Pte. Ltd., Verdigris Technologies Inc., Panasonic Holdings Corp., dan International Business Machines Corp. merupakan antara peserta pasaran utama.

Penawaran Pembekal

 • ABB Ltd. – Syarikat ini menawarkan penyelesaian bangunan pintar yang meningkatkan kesejahteraan, kecekapan, ketelusan kos, kelestarian, sambungan dan sebagainya.
 • Advantech Co. Ltd. – Syarikat ini menawarkan produk bangunan pintar seperti Wzzard, WISE-6610, WISE-DeviceOn, WP/EnSaaS, dan Helicon.
 • BuildingIQ Inc – Syarikat ini menawarkan penyelesaian bangunan pintar melalui platform 5i Intelligent Energy.

Apa Yang Baru Untuk 2023?

 • Liputan khas mengenai peperangan Rusia-Ukraine; inflasi global; analisis pemulihan daripada COVID-19; gangguan rantaian bekalan, ketegangan perdagangan global; dan risiko recession
 • Daya saing global dan kedudukan pesaing utama
 • Kehadiran pasaran di pelbagai kawasan geografi – Kuat/Aktif/Nisah/Trivial
 • Pilihan penyesuaian mengikut keperluan perniagaan anda
 • Akses kepada langganan laporan penyelidikan 17000+ – Beli Laporan!

Smart Buildings Market 2023-2027 – Dinamika Pasaran

Pemacu Pasaran

Keperluan yang semakin meningkat terhadap pengautomasian bangunan untuk meningkatkan hasil perniagaan merupakan faktor utama yang memegang peranan penting dalam pertumbuhan pasaran bangunan pintar. Terdapat pelbagai manfaat daripada perisian pengautomasian bangunan. Sebagai contoh, perisian ini berfungsi sebagai sistem kawalan untuk mengawalselia dan mengawal selia sistem kemudahan bangunan secara automatik dengan mengekalkan parameter yang telah ditetapkan untuk pelbagai sistem dalam sebuah bangunan. Walau bagaimanapun, perisian ini membolehkan bangunan perindustrian, kediaman dan komersial mengurus, mengawal dan mengendalikan fungsi bangunan mereka dengan lebih mudah dan cekap. Pengautomasian bangunan telah menjadi aspek penting perniagaan pada hari ini dan penggunaan perisian pengautomasian bangunan dapat meningkatkan penjimatan kos organisasi secara signifikan dengan membolehkan pengurusan tenaga yang lebih cekap. Sebagai contoh, semua bahagian sistem HVAC, termasuk komponen yang berbeza, disambungkan kepada sistem pengurusan bangunan, dan amaran akan dihasilkan jika nilai mana-mana sistem sub melebihi had yang telah ditetapkan. Faktor sebegini memainkan peranan penting dalam memacu pertumbuhan pasaran yang difokuskan.

Cabaran Utama –

 • Salah satu cabaran utama yang menghalang pertumbuhan pasaran bangunan pintar ialah kos pemasangan dan pertukaran yang tinggi.
 • Pengautomasian bangunan memberikan penglihatan yang lebih baik terhadap penggunaan tenaga dalam sebuah bangunan pada tahap sub meter