10 Real estate market size to grow by USD 1,031.81 billion from 2022 to 2027|Boston Commercial Properties Inc., Brigade Enterprises, Brookfield Business Partners LP and more among the key companies - Technavio

NEW YORK, Nov. 8, 2023 — Saiz pasaran hartanah global dianggarkan akan meningkat sebanyak USD 1,031.81 bilion daripada 2022 hingga 2027. Momentum pertumbuhan pasaran akan berterusan pada kadar CAGR 5.04% semasa tempoh ramalan. Pasaran hartanah global bersifat terpecah-pecah, dengan kehadiran beberapa vendor serantau dan global. Antara vendor terkemuka yang menawarkan hartanah di pasaran ini termasuklah Boston Commercial Properties Inc., Brigade Enterprises, Brookfield Business Partners LP, CBRE Group Inc., Christies International Real Estate, Dalian Wanda Group, DLF Ltd., Keller Williams Realty Inc., Lee and Associates Licensing and Administration Co. LP, Link Asset Management Ltd., MARCUS and MILLICHAP Inc., MaxWell Realty Canada, NAI Global, Nakheel PJSC, Prologis Inc., RAK Properties PJSC, Segro Plc, Shannon Waltchack, TCN Worldwide, dan WeWork Inc. dan lain-lain. Temui maklumat mengenai saiz pasaran (2017 hingga 2021), dan Ramalan (2023 hingga 2027) sebelum membeli laporan penuh –Mintalah sampel laporan


Technavio has announced its latest market research report titled Global Real Estate Market 2023-2027

Apa yang Baru? –

  • Liputan khas mengenai peperangan RusiaUkraine; inflasi global; analisis pemulihan daripada COVID-19; gangguan rantaian bekalan, ketegangan perdagangan global; dan risiko resesi
  • Daya saing global dan kedudukan pesaing utama
  • Kehadiran pasaran di pelbagai tapak geografi – Kuat/Aktif/Nisbi/Ringan – Beli laporan ini!

Penawaran Pembekal –

  • Boston Commercial Properties Inc. – Syarikat menawarkan penyelesaian hartanah seperti perkhidmatan penyewa, perkhidmatan pemindahan, perundingan hartanah korporat.
  • Brigade Enterprises – Syarikat menawarkan penyelesaian hartanah seperti hartanah perumahan, komersial, dan runcit.
  • CBRE Group Inc. – Syarikat menawarkan penyelesaian hartanah seperti pejabat, perindustrian, hospital.
  • Untuk butiran pembekal dan penawaran mereka – Mintalah sampel laporan

Pasaran hartanah – Penilaian segmen
Gambaran Segmen
Laporan ini meneliti pasaran secara meluas mengikut segmen perniagaan (sewa dan jualan), jenis (perumahan, komersial, dan perindustrian), dan geografi (APAC, Amerika Utara, Eropah, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika).

  • Segmen sewa akan menjadi penting semasa tempoh ramalan. Segmen ini merangkumi hartanah yang digunakan sebagai tempat kediaman atau disewa kepada penyewa secara sementara oleh pemilik hartanah. Selain itu, terdapat peningkatan yang signifikan dalam pasaran hartanah global kerana ejen hartanah sewa semakin menggunakan teknologi baharu seperti senarai dalam talian dan realiti maya untuk menawarkan perkhidmatan yang lebih baik kepada pelanggan serta membina hubungan pembelian-ejen yang kukuh. Oleh itu, faktor-faktor ini menggalakkan segmen sewa dalam pasaran hartanah semasa tempoh ramalan.

Gambaran Geografi
Dari segi geografi, pasaran hartanah global dibahagikan kepada APAC, Amerika Utara, Eropah, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika. Laporan ini memberikan maklumat tindakan dan anggaran sumbangan semua rantau kepada pertumbuhan pasaran hartanah global.

  • APAC dianggarkan akan menyumbang 59% kepada pertumbuhan pasaran global. Terdapat peningkatan yang pesat dalam projek perumahan dan komersial di beberapa negara APAC. Pertumbuhan pasaran serantau boleh dikaitkan dengan faktor-faktor seperti undang-undang dan kadar faedah yang boleh mempengaruhi pasaran hartanah secara signifikan seperti kadar faedah yang lebih rendah. Selain itu, faktor-faktor seperti peningkatan pertumbuhan dalam persekitaran korporat dan permintaan pejabat dan penginapan separa bandar yang semakin meningkat telah menyumbang secara besar kepada pertumbuhan pasaran. Oleh itu, faktor-faktor ini menggalakkan pertumbuhan pasaran serantau semasa tempoh ramalan.

Untuk maklumat mengenai parameter global, serantau dan negara dengan peluang pertumbuhan dari 2017 hingga 2027 – Muat turun Sampel Laporan

Pasaran hartanahDinamika Pasaran
Pemacu Utama –

Penyertaan swasta agregat global yang meningkat menjadi pemacu pertumbuhan pasaran hartanah. Jenis pelaburan ini termasuk pelaburan oleh individu atau perniagaan dalam aset fizikal seperti tanah, bangunan komersial, dan pejabat komersial. Kenaikan pelaburan ini membantu mereka merancang dan menyusun pelaburan.

Selain itu, kelebihan termasuk ia membimbing pelabur untuk memahami aspek perniagaan mana yang paling menguntungkan dan di mana pelaburan harus difokuskan. Oleh itu, faktor-faktor ini menggalakkan pertumbuhan pasaran hartanah semasa tempoh ramalan.

Trend Utama –

Inisiatif pemasaran yang meningkat merupakan trend yang muncul dalam pasaran hartanah. Pelbagai pembekal skala pasaran dengan melaksanakan strategi komunikasi pemasaran bersepadu dengan memanfaatkan saluran komunikasi seperti akhbar, majalah, dan media sosial untuk menjual produk dan perkhidmatan mereka.

Pembekal juga menggalakkan inisiatif pemasaran seperti menghasilkan kempen iklan TV, diikuti dengan kempen pemasaran yang merangkumi pra-roll Internet, program blog dan media sosial yang meluas, dan laman web yang interaktif. Oleh itu, trend ini menggalakkan pertumbuhan pasaran hartanah semasa tempoh ramalan.

Cabaran Utama –

Ketidakpastian peraturan dalam pasaran hartanah mencabar pertumbuhan pasaran hartanah. Cabaran termasuk perubahan peraturan yang sering berlaku dalam industri hartanah dan ketidakpastian dasar kerajaan.