Music Streaming Market size to grow at a CAGR of 15.67% from 2022 to 2027, The increasing introduction of differentiated music streaming services - Technavio

(SeaPRwire) –   NEW YORK, Nov. 13, 2023 — Nilai pasaran penstriman muzik dianggarkan berkembang dengan USD 31,101.37 juta dari 2022 hingga 2027. Walau bagaimanapun, momentum pertumbuhan akan bergerak pada kadar CAGR 15.67% semasa tempoh ramalan. Peningkatan pengenalan perkhidmatan penstriman muzik yang berbeza adalah trend muncul yang mempengaruhi pertumbuhan pasaran penstriman muzik. Pembekal semakin memperkenalkan perkhidmatan penstriman muzik yang berbeza dalam pasaran penstriman muzik. Pembekal termasuk YouTube Music, Pandora, Spotify, Deezer, dan Tidal menyediakan pelbagai ciri seperti akses mudah rentas platform, penyesuaian senarai main otomatik, dan kualiti bunyi yang tinggi. Oleh itu, peningkatan penggunaan perkhidmatan penstriman muzik yang berbeza adalah salah satu trend utama yang menggerakkan pertumbuhan pasaran semasa tempoh ramalan.

Technavio has announced its latest market research report titled Global Music Streaming Market 2023-2027

Muzik Penstriman Pasaran Insights –

 • Pembekal: 15+, Termasuk Alphabet Inc., Amazon.com Inc., Apple Inc., Bharti Airtel Ltd., Curb Records Inc., Deezer SA, Gamma Gaana Ltd., iHeartMedia Inc., KKBOX, Meredith Corp., Mixcloud Ltd., RealNetworks Inc., Reliance Industries Ltd., Sirius XM Holdings Inc., SoundCloud Global Ltd. and Co. KG, SOUNDMACHINE, Soundtrack Your Brand Sweden AB, Spotify Technology SA, Tencent Holdings Ltd., dan TuneIn Inc., antara lain
 • Liputan: Analisis pasaran induk; pemacu utama, trend utama, dan cabaran; lanskap pelanggan dan pembekal; wawasan produk dan pembangunan terkini pembekal utama; pembekal utama; dan kedudukan pasaran pembekal
 • Segmen: Jenis (Percuma dan Berbayar), Pengguna Akhir (Pengguna individu dan Pengguna komersial), dan Geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika)

Untuk memahami lebih lanjut tentang pasaran perkhidmatan maklumat,

Muzik penstriman pasaran – Pengkategorian

Pasaran dikategorikan mengikut jenis (percuma dan berbayar), pengguna akhir (pengguna individu dan pengguna komersial), dan geografi (Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika). Bahagian pasaran pertumbuhan segmen percuma akan menjadi signifikan untuk pertumbuhan pasaran keseluruhan semasa tempoh ramalan. Segmen dijangka berkembang sederhana semasa tempoh ramalan. Ia adalah perkhidmatan berasaskan iklan yang pembekal gunakan untuk menjana pendapatan dengan menyajikan iklan semasa penstriman muzik atau apabila pengguna membuat pembelian dalam aplikasi berbayar.

Muzik penstriman pasaran – Pembekal Insights

Persaingan yang semakin meningkat dalam pasaran memaksa pembekal untuk menggunakan pelbagai strategi pertumbuhan seperti aktiviti promosi dan perbelanjaan iklan untuk meningkatkan kesedaran perkhidmatan mereka. Laporan Technavio menganalisis landskap persaingan pasaran dan menawarkan maklumat mengenai beberapa pembekal pasaran termasuk Alphabet Inc., Amazon.com Inc., Apple Inc., Bharti Airtel Ltd., Curb Records Inc., Deezer SA, Gamma Gaana Ltd., iHeartMedia Inc., KKBOX, Meredith Corp., Mixcloud Ltd., RealNetworks Inc., Reliance Industries Ltd., Sirius XM Holdings Inc., SoundCloud Global Ltd. and Co. KG, SOUNDMACHINE, Soundtrack Your Brand Sweden AB, Spotify Technology SA, Tencent Holdings Ltd., dan TuneIn Inc.

Muzik Penstriman Pasaran – Dinamik Pasaran

Pemacu Utama –

 • Kepentingan yang semakin meningkat terhadap perkhidmatan penstriman muzik memacu pertumbuhan pasaran penstriman muzik. Pengguna muda dalam kumpulan umur 18-40 lebih suka muzik percuma melalui platform. Pandora menawarkan langganan berbayar. Walau bagaimanapun, salurannya percuma untuk diakses dan mempunyai besar asas pelanggan kerana ia menyokong hampir kesemua sistem pengendalian, seperti Android, IOS, dan Windows. Oleh itu, faktor sebegini memacu pertumbuhan pasaran semasa tempoh ramalan.

Cabaran Utama –

 • Kekurangan pemilikan dalam penstriman muzik adalah cabaran utama yang menghalang pertumbuhan pasaran penstriman muzik.
 • Penerbitan muzik secara digital adalah sebahagian penting daripada penerbitan muzik dan pasaran penstriman muzik adalah pasaran berproprietari.
 • Dinamik pasaran penstriman muzik ditakrifkan oleh lesen langganan berasaskan, yang memberi pengguna akses kepada koleksi lagu yang besar.
 • Salah satu kekurangan utama perkhidmatan penstriman muzik ialah pelanggan tidak dapat memiliki muzik mereka.
 • Selain itu, bukan semua pembekal perkhidmatan penstriman muzik membenarkan muat turun muzik, meminta pengguna untuk terhubung ke internet untuk menstrimkan muzik.
 • Oleh itu, cabaran sebegini menghalang pertumbuhan pasaran semasa tempoh ramalan.

Pemacu & Cabaran memberi kesan kepada dinamik pasaran dan boleh memberi kesan kepada perniagaan. Dapatkan beberapa wawasan daripada

Laporan pasaran penstriman muzik memberikan maklumat penting dan fakta, dengan kajian kualitatif dan kuantitatif pasaran berdasarkan pemacu dan had pasaran serta prospek masa depan.

Mengapa Membeli?

 • Tambah keyakinan kepada strategi
 • Menganalisis tawaran pesaing
 • Mendapat gambaran menyeluruh pasaran

Jangan sia-siakan masa mencari jawapan –

Apakah data utama yang diliputi dalam laporan pasaran penstriman muzik ini?

 • CAGR pasaran semasa tempoh ramalan
 • Maklumat terperinci mengenai faktor-faktor yang akan memacu pertumbuhan pasaran penstriman muzik antara 2023 dan 2027
 • Anggaran tepat saiz pasaran penstriman muzik dan sumbangannya kepada pasaran dengan fokus kepada pasaran induk
 • Ramalan tepat mengenai trend dan perubahan tingkah laku pengguna yang akan datang
 • Pertumbuhan pasaran penstriman muzik di Amerika Utara, Eropah, APAC, Amerika Selatan, dan Timur Tengah dan Afrika
 • Analisis menyeluruh landskap persaingan pasaran dan maklumat terperinci mengenai pembekal
 • Analisis faktor-faktor yang akan mencabar pertumbuhan pembekal pasaran penstriman muzik

Dapatkan akses serta-merta kepada 17,000+ laporan kajian pasaran.

Laporan Berkaitan:

Saiz pasaran dianggarkan meningkat kepada USD 137.94 bilion dari 2021 hingga 2026, dan momentum pertumbuhan pasaran akan dipercepatkan pada CAGR 12.53%.

Saiz pasaran diramalkan akan berkembang pada CAGR 13.47% antara 2022 dan 2027. Saiz pasaran dijangka meningkat sebanyak USD 29,057.07 juta.

Kandungan

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow) 

1 Ringkasan Eksekutif
2 Landskap Pasaran
3 Ukuran Pasaran
4 Saiz Pasaran Sejarah
5 Lima Daya
6 Pengkategorian Pasaran oleh Jenis
7 Pengkategorian Pasaran oleh Pengguna Akhir
8 Lanskap Pelanggan
9 Geografi
10 Pemacu, Cabaran, dan Trend
11 Lanskap Syarikat
12 Analisis Syarikat
13 Lampiran