2 1 SCAT Airlines Announces Order for Seven Boeing 737 MAX Jets to Connect New Markets

(SeaPRwire) –   DUBAI, United Arab Emirates, Nov. 14, 2023 – Boeing [NYSE: BA] dan SCAT Airlines mengumumkan hari ini pesanan untuk tujuh pesawat 737-8 untuk memperluas armada 737 MAX mereka. Pesanan terbaru ini hampir akan menggandakan armada 737 SCAT ketika syarikat penerbangan itu meninjau membuka laluan baru ke destinasi Eropah.

Boeing dan SCAT Airlines mengumumkan hari ini pesanan untuk tujuh pesawat 737-8 untuk memperluas armada 737 MAX mereka. Pesanan terbaru ini hampir akan menggandakan armada 737 SCAT ketika syarikat penerbangan itu meninjau membuka laluan baru ke destinasi Eropah. (PRNewsfoto/Boeing)

“Hari ini, SCAT Airlines adalah syarikat penerbangan paling dinamik di Kazakhstan, dan ia mempunyai armada kapal terbang terbesar di negara itu,” kata Vladimir Denissov, presiden JSC SCAT Airlines.
“Mengisi semula armada dengan tujuh pesawat Boeing 737-8 lagi akan meningkatkan kapasiti membawa SCAT. Ia juga akan memberi kesan positif kepada pelaksanaan jadual penerbangan tepat masa. Syarikat akan mendapat peluang untuk meluaskan rangkaian laluannya dan menawarkan penumpang lebih banyak destinasi perjalanan.”

Berpangkalan di Şhymkent, Kazakhstan, SCAT menyediakan rangkaian domestik dan antarabangsa yang luas ke destinasi di Negara-Negara Komanwel Merdeka dan Asia Tengah. SCAT merupakan syarikat penerbangan pertama di Asia Tengah untuk terbang menggunakan 737 MAX dan kini mengendalikan tiga 737-8 dan lima 737-9 pesawat. Pesanan ini sebelumnya tidak dikenal pasti di laman Sesawat dan Penghantaran Boeing.

“Pesanan ulangan ini merupakan kesaksian kepercayaan SCAT terhadap nilai, prestasi dan kebolehpercayaan keluarga 737 MAX,” kata Brad McMullen, naib presiden kanan jualan dan pemasaran komersial Boeing. “Kami berharap untuk menyokong perluasan rangkaian mereka dan terus memainkan peranan penting dalam kejayaan jangka panjang mereka.”

Keluarga 737 MAX direka untuk menawarkan prestasi luar biasa kepada pelanggan, dengan kos pengendalian lebih rendah dan julat tambahan untuk membuka pasaran destinasi baru secara meluas dalam pasaran pesawat berbadan sederhana. 737-8 boleh membawa sehingga 210 penumpang bergantung kepada konfigurasi dan menawarkan julat sehingga 6,480 km (3,500 batu nautika). 737-9 boleh menampung sehingga 220 penumpang dan menawarkan julat sehingga 6,110 km (3,300 batu nautika).

Mengenai Boeing

Sebagai syarikat penerbangan global terkemuka, Boeing membangunkan, mengeluarkan dan memberikan perkhidmatan kepada pesawat komersial, produk pertahanan dan sistem angkasa untuk pelanggan di lebih 150 negara. Sebagai eksport utama AS, syarikat itu memanfaatkan bakat asas pembekal global untuk maju peluang ekonomi, kelestarian dan kesan masyarakat. Pasukan Boeing yang pelbagai komited untuk berinovasi untuk masa depan, memimpin dengan kelestarian, dan membudayakan budaya berdasarkan nilai-nilai inti syarikat iaitu keselamatan, kualiti dan integriti. Sertai pasukan kami dan temui tujuan anda di

Hubungi:

Elena Alexandrova, Komunikasi Boeing

Hubungan Media Boeing

Victoria Starozhilova, SCAT Airlines

SUMBER Boeing

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyediakan perkhidmatan pengedaran siaran akhbar kepada pelanggan global dalam pelbagai bahasa(Hong Kong: AsiaExcite, TIHongKong; Singapore: SingdaoTimes, SingaporeEra, AsiaEase; Thailand: THNewson, THNewswire; Indonesia: IDNewsZone, LiveBerita; Philippines: PHTune, PHHit, PHBizNews; Malaysia: DataDurian, PressMalaysia; Vietnam: VNWindow, PressVN; Arab: DubaiLite, HunaTimes; Taiwan: EAStory, TaiwanPR; Germany: NachMedia, dePresseNow)