(SeaPRwire) –   Taipei, Taiwan, Mei 15, 2024 — Semilux International Ltd. (“Semilux” atau “Syarikat”) (NASDAQ: SELX), hari ini mengumumkan bahawa ia telah memfailkan laporan tahunan Borang 20-F (“Borang 20-F”) bagi tahun berakhir 31 Disember 2023 dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Borang 20-F boleh diakses dengan melawat laman web SEC di www.sec.gov atau laman web Syarikat di .

Selain itu, pemegang saham Syarikat boleh menerima salinan cetak Borang 20-F, yang merangkumi penyata kewangan tahunan lengkap Syarikat yang diaudit, secara percuma dengan meminta salinan daripada jabatan Hubungan Pelabur Syarikat di: .

Mengenai Semilux International Ltd.

Semilux berpusat di Kepulauan Cayman dan beroperasi melalui anak syarikatnya, Taiwan Color Optics, Inc. (“TCO”) dan Semilux Ltd. TCO adalah syarikat teknologi optik dan pengesanan 3D yang terutamanya terlibat dalam pengubahsuaian, reka bentuk dan bekalan komponen optik dan cip bersepadu untuk pelbagai industri termasuk pemanduan autonomi, pencahayaan pintar, serta kenderaan udara tanpa pemandu. Berkolaborasi dengan pelanggannya, TCO merangka dan menghasilkan modul optik dan pengesanan yang sangat tepat yang secara khusus disesuaikan dengan keperluan pelanggan untuk memudahkan pengintegrasian dalam reka bentuk dan pengeluaran keseluruhan. Aplikasi untuk produk TCO termasuk sistem lampu kepala laser automotif, sinar pemanduan adaptif (ADB) serta sistem pengesanan cahaya dan pemanduan autonomi (LiDAR). Maklumat lanjut boleh didapati di: .

Kenyataan Prospektif

Kenyataan pers ini mengandungi, dan sesetengah pernyataan lisan yang dibuat oleh Semilux dan rakan sekutunya dari semasa ke semasa mungkin mengandungi, “kenyataan prospektif” dalam erti kata “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Persendirian 1995. Keputusan sebenar Semilux mungkin berbeza daripada jangkaan, anggaran dan ramalannya dan oleh itu, anda tidak harus bergantung kepada kenyataan prospektif ini sebagai ramalan peristiwa akan datang. Perkataan seperti “menjangka”, “anggar”, “projek”, “belanjawan”, “ramal”, “menjangkakan”, “berniat”, “mungkin”, “akan”, “boleh”, “perlu”, “percaya”, “meramal”, “berkemungkinan” dan ungkapan serupa bertujuan untuk mengenal pasti kenyataan prospektif tersebut. Kenyataan prospektif ini termasuk tanpa had, kegagalan untuk merealisasikan manfaat yang dijangkakan daripada Pergabungan Perniagaan, penggunaan hasil yang dijangkakan, pertumbuhan dan pengembangan Semilux yang berterusan serta keupayaannya untuk memberikan nilai kepada pelanggan dan pelabur, bersama-sama dengan risiko-risiko lain yang diterangkan di bawah tajuk “Faktor Risiko” dalam penyata proksi/prospektus muktamad yang difailkan oleh Semilux dengan Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa (SEC) pada 12 Januari 2024, Laporan Tahunan Borang 20-F yang difailkan oleh Semilux dengan SEC pada 15 Mei 2024 dan apa-apa penyemakan Semilux pada masa hadapan dengan SEC. Terdapat risiko-risiko besar dan ketidakpastian dalam kenyataan prospektif ini yang boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada keputusan yang ditunjukkan atau dijangka oleh kenyataan prospektif tersebut. Pembaca dinasihatkan untuk tidak bergantung kepada kenyataan prospektif ini sepenuhnya kecuali dikehendaki oleh undang-undang atau peraturan yang berkenaan.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Semilux International Ltd.
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel: IR@semilux.com

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.