(SeaPRwire) –   Taipei, Taiwan, 22 Feb. 2024 — Semilux International Ltd. (“Semilux” atau “Syarikat”) (NASDAQ: SELX), pembekal komponen dan penyelesaian litar bersepadu khusus aplikasi (“ASIC”), LiDAR dan ADB, hari ini mengumumkan bahawa ia telah menandatangani perjanjian pembelian saham biasa ( “Perjanjian”) dengan White Lion Capital, LLC (“White Lion Capital”), sebuah syarikat Liabiliti Terhad Nevada. Perjanjian itu mengawal kemudahan ekuiti komited yang memberikan Syarikat hak, tanpa kewajipan, untuk menjual White Lion Capital sehingga $50 juta saham biasa, tertakluk pada batasan dan syarat tertentu. Syarikat bertujuan menggunakan hasil bersih daripada transaksi tersebut untuk modal kerja bagi memajukan teknologi ASIC, LiDAR dan ADB Syarikat untuk memenuhi permintaan industri yang semakin meningkat untuk piawaian keselamatan.

Menurut Perjanjian, White Lion Capital telah berkomitmen untuk membeli sehingga $50.0 juta saham biasa Syarikat pada permintaan Semilux dari semasa ke semasa semasa tempoh bermula pada tarikh efektif penyata pendaftaran yang berkaitan dengan transaksi dan pada harga berdasarkan harga pasaran pada masa setiap penjualan.

Dr. Yung-Peng Chang, Pengerusi Lembaga Pengarah, Pengarah dan Ketua Pegawai Eksekutif Semilux, berkata, “Kami dengan sukacitanya mengumumkan penutupan Perjanjian dengan White Lion Capital. Perjanjian itu menandakan undi keyakinan yang kukuh yang kami peroleh daripada pelabur dan menyediakan Semilux dengan akses yang cekap dan oportunistik ke pasaran modal A.S. ketika kami terus meningkatkan jenama global kami dan mengembangkan pangkalan pelanggan A.S. kami. Kami bercadang untuk memanfaatkan sumber untuk membangun teknologi teras kami dan memajukan daya saing pasaran kami di pasaran kenderaan autonomi untuk memberikan nilai-nilai mampan bagi pemegang saham kami. Infusi ekuiti dijangka dapat memperkuat investasi kami dalam program-program yang sudah ada dan memfasilitasi pengembangan portofolio kami secara strategis.”

Siaran akhbar ini tidak akan menjadi tawaran untuk menjual atau permintaan tawaran untuk membeli sebarang sekuriti mahupun tidak akan ada penjualan sekuriti-sekuriti ini di mana-mana negeri atau bidang kuasa lain yang tawaran, permintaan atau penjualan tersebut akan menyalahi undang-undang sebelum pendaftaran atau pengesahan di bawah undang-undang sekuriti negeri atau bidang kuasa tersebut.

Mengenai Semilux International Ltd.

Semilux berdomisili di Kepulauan Cayman dan beroperasi melalui anak-anak syarikatnya, Taiwan Color Optics, Inc. (“TCO”) dan Semilux Ltd. TCO adalah syarikat teknologi penginderaan optik dan 3D yang terutama terlibat dalam penyesuaian, reka bentuk dan pembekalan komponen optik dan cip bersepadu untuk pelbagai industri termasuk pemanduan autonomi, pencahayaan pintar, serta kenderaan udara tanpa pemandu. Dengan kerjasama kliennya, TCO mengkonseptualisasikan dan menghasilkan optik ketepatan tinggi dan modul penginderaan yang disesuaikan khusus dengan keperluan klien untuk kemudahan integrasi dalam reka bentuk dan pengeluaran keseluruhan. Aplikasi untuk produk TCO termasuk sistem lampu hadapan laser automotif, pancaran pemanduan adaptif (ADB) serta sistem pengesanan cahaya dan pemanduan autonomi (LiDAR). Butiran lanjut boleh didapati di: .

Penyataan-penyataan Jangkaan

Siaran akhbar ini mengandungi, dan kenyataan lisan tertentu yang dibuat oleh Semilux dan sekutunya masing-masing, dari semasa ke semasa mungkin mengandungi, “penyataan-penyataan jangkaan” dalam makna klausa “perlindungan” Akta Pembaharuan Litigasi Sekuriti Swasta 1995. Hasil sebenar Semilux mungkin berbeza dengan jangkaan, anggaran dan unjurannya dan akibatnya, anda tidak boleh bergantung pada penyataan-penyataan jangkaan sebagai ramalan peristiwa pada masa hadapan. Perkataan seperti “menjangkakan,” “menganggarkan,” “memproyeksikan,” “membuat anggaran,” “meramalkan,” “meramalkan,” “menganggap,” “bercadang,” “merancang” , “mungkin,” “akan,” “bisa,” “harus,” “percaya,” “meramal,” “potensial,” “mungkin” dan “terus,” dan ungkapan yang sama dimaksudkan untuk mengidentifikasi penyataan-penyataan berwawasan ke depan tersebut. Penyataan-penyataan jangkaan ini termasuk, tanpa batasan, kegagalan untuk merealisasikan manfaat yang diantisipasi dari Kombinasi Bisnis, penggunaan hasil yang diharapkan, pertumbuhan dan perluasan Semilux yang berkelanjutan dan kemampuannya untuk memberikan nilai kepada pelanggan dan investor, bersama dengan risiko-risiko lain yang dijelaskan di bawah judul “Faktor-faktor Risiko” dalam pernyataan proksi/prospektus definitif yang diajukan oleh Semilux kepada Securities and Exchange Commission (“SEC”) pada 12 Januari 2024, dan yang termasuk dalam salah satu pengajuan Semilux di masa mendatang dengan SEC. Penyataan-penyataan jangkaan ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang signifikan yang dapat menyebabkan hasil yang aktual berbeda secara material dari hasil yang diharapkan. Sebagian besar faktor ini berada di luar kendali Semilux dan sulit diprediksi. Jika satu atau lebih dari risiko atau ketidakpastian ini terwujud, atau jika asumsi-asumsi yang mendasarinya terbukti tidak benar, hasil aktual mungkin berbeda secara material dari yang ditunjukkan atau diantisipasi oleh pernyataan-pernyataan berwawasan ke depan tersebut. Pembaca diingatkan untuk tidak terlalu bergantung pada pernyataan-pernyataan berwawasan ke depan, yang hanya berbicara sejak tanggal dibuat. Semilux tidak berkewajiban untuk memperbarui pernyataan-pernyataan berwawasan ke depan untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan setelah tanggal dibuat kecuali sebagaimana diwajibkan oleh hukum atau peraturan yang berlaku.

Untuk pertanyaan pelabur dan media, sila hubungi:

Semilux International Ltd.

Jabatan Hubungan Pelabur

E-mel:

Ascent Investor Relations LLC

Tina Xiao

Telefon: +1-646-932-7242

E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.