13

LIAOCHENG, China, Nov. 11, 2023 — Ini adalah laporan dari Pejabat Shandong Hong Kong Business Daily. Upacara perasmian acara “Friendly Shandong Remarkable Shandong” 2023 Beijing Presenting Event berlangsung pada pagi 11 November di Beijing Exhibition Center. Lebih 500 tetamu dari pelbagai bidang dan hampir 200 wartawan Cina dan asing berkumpul di Beijing untuk menjelajahi pesona “Friendly Shandong” dan keunggulan “Remarkable Shandong”.

Dalam beberapa tahun kebelakangan ini, Shandong terus meningkatkan imej serantau melalui penumpuan pada peningkatan kualiti perkhidmatan dan produk. “Friendly Shandong Remarkable Shandong” telah muncul sebagai kad perniagaan yang menonjol bagi pembangunan berkualiti tinggi Shandong. Kad perniagaan ini berakar umbi dalam warisan budaya kaya wilayah Qilu. Ia mewakili daya dinamik inovasi dan kreativiti, menggambarkan pengejaran yang tidak mengenal penat terhadap keunggulan.

Semasa ucapan mereka, Caroline Elizabeth Wilson, Duta Besar United Kingdom ke China, dan Deng Xiaogang, timbal menteri Pertanian dan Hal Ehwal Luar Bandar menyatakan penghargaan mereka terhadap acara persembahan ini, yang mempamerkan kemesraan dan produk cemerlang Shandong. Mereka menggalakkan semua peserta untuk memanfaatkan platform ini untuk meningkatkan komunikasi, mempromosikan kerjasama, dan meningkatkan populariti dan pengaruh “Friendly Shandong Remarkable Shandong” di peringkat negara dan global.

Acara persembahan ini menerima sambutan yang baik daripada tetamu dan syarikat penyertaan. Beberapa tetamu asing menyatakan bahawa Shandong adalah tempat yang indah dan dinamik. Mereka percaya acara hari ini telah mempamerkan banyak kejutan dan peluang kerjasama, membenarkan mereka benar-benar mengalami kepraktisan dan kemesraan Shandong. “Slogan ‘Friendly Shandong Remarkable Shandong’ telah membawa kami semakin rapat dalam kerjasama kami.” Selain itu, beberapa syarikat penyertaan telah menyatakan bahawa, di bawah tekanan kemerosotan ekonomi semasa, Shandong telah mengambil langkah perintis untuk menganjurkan pelbagai pihak untuk datang ke Beijing bagi promosi dan jualan. Langkah ini dapat meningkatkan keyakinan dan semangat, dan pasti akan memainkan peranan positif dalam mempromosikan penggunaan dan merangsang ekonomi.

Acara ini dihoskan oleh Kerajaan Rakyat Wilayah Shandong. Ia termasuk upacara perasmian, acara promosi khas, pameran pencapaian, jualan, dan persembahan drama. Melalui acara promosi yang menyerap, pameran dan jualan, ia bertujuan untuk mempamerkan pencapaian pembinaan jenama “Friendly Shandong Remarkable Shandong”, membenarkan tetamu domestik dan asing untuk mengalami kemesraan dan keunggulan Shandong secara dekat.