37 BLUETTI's Latest ESS Helps California Homeowners Combat NEM3.0's Costly Revenue Losses

LAS VEGAS, Nov. 2, 2023 — Efektif pada April 14, 2023, NEM 3.0 telah mengubah landskap solar di California. Ia telah berpindah daripada menawarkan kredit setara dengan kadar elektrik runcit untuk pengeluaran solar dieksport ke struktur kadar masa guna. Ini bermakna bahawa tenaga solar yang dijual kepada grid semasa waktu rendah akan memperoleh pulangan yang lebih rendah, manakala tenaga yang dijual semasa waktu puncak akan menerima harga yang lebih tinggi.

BLUETTI, syarikat penyimpanan tenaga terkemuka, telah mengumumkan penyelesaian menyeluruh untuk menavigasi tarif pembayaran bersih baharu California, juga dikenali sebagai “NEM 3.0”. Penyelesaian inovatif ini, berpusat di sekitar sistem penyimpanan tenaga BLUETTI EP900 dan EP800, berjanji untuk memaksimumkan pulangan pelaburan (ROI) dan meningkatkan kemerdekaan tenaga pemilik rumah.

Sistem penyimpanan tenaga on/off-grid EP900 , dengan penyuluh hibridnya EP900 dan pakej bateri boleh konfigurasi (2 hingga 4 B500), boleh menyimpan sehingga 19.8kWh tenaga elektrik dan mengeluarkan sehingga 9,000W kuasa. Bersesuaian dengan pelbagai panel suria, sistem ini membolehkan pemilik rumah menyimpan lebihan tenaga suria yang dijana semasa siang dan beralih ke kuasa bateri secara automatik semasa waktu puncak dengan konfigurasi mudah di aplikasi BLUETTI. Ini sangat mengurangkan bergantung kepada kuasa puncak mahal dan memaksimumkan penjimatan. Pengguna juga boleh mengkonfigurasi sistem EP900 untuk menjual lebihan kuasa kembali ke grid semasa tempoh pampasan tinggi, memaksimumkan kredit dan meningkatkan pulangan kewangan lebih lanjut.

bluetti product photos 06 1 BLUETTI's Latest ESS Helps California Homeowners Combat NEM3.0's Costly Revenue Losses

Bagi pemilik rumah dengan sistem suria kecil yang tidak mempunyai banyak lebihan tenaga untuk dijual kembali ke grid, sistem penyimpanan tenaga BLUETTI EP800 adalah pendekatan yang sempurna dengan harga lebih menarik dan penggunaan lebih mudah. Berkongsi bateri B500 yang sama dengan EP900, sistem bateri EP800 boleh ditambah baik sehingga maksimum 19.8kWh. Ia membolehkan pengguna menyimpan lebihan tenaga suria yang dijana semasa siang dalam bateri untuk digunakan semasa waktu puncak, mengurangkan kos elektrik secara signifikan. Tambahan pula, EP800 boleh berfungsi sebagai bekalan kuasa darurat. Sekiranya berlaku gangguan kuasa, EP800 akan menyala dalam masa 20 milisaat, terlalu cepat bagi pemilik rumah untuk sedar bahawa gangguan kuasa baru berlaku (Fungsi UPS EP900 adalah lebih cepat lagi pada 10ms), memastikan bekalan kuasa berterusan. Dengan keluaran kuasa tinggi sebanyak 7,600W dan voltan ganda (120V dan 240V), sistem EP800 ini boleh menyokong semua peralatan rumah tangga, daripada peti sejuk ke pemanas air, daripada pengering ke kenderaan elektrik. Pemilik rumah dilindungi daripada gangguan kuasa dan memiliki kehidupan yang aman dan tidak terganggu. Bagi mereka yang tinggal di kawasan terpencil, sistem EP800, apabila digabungkan dengan sistem suria, juga berfungsi sebagai pengganti sempurna grid utiliti, memberdayakan pemilik rumah untuk mencapai kemerdekaan tenaga.

Mudah dipasang dan dioperasi, sistem penyimpanan tenaga inovatif EP800 dan EP900 BLUETTI menyediakan pemilik rumah di California dengan cara mudah untuk menyesuaikan diri dengan peraturan NEM 3.0. Sistem penyimpanan tenaga ini menyediakan fleksibiliti untuk memaksimumkan pulangan dan memastikan bekalan kuasa tidak terganggu semasa gangguan.

Untuk maklumat lanjut, lawati https://www.bluettipower.com/

Mengenai BLUETTI

BLUETTI telah komited kepada menggalakkan kelestarian dan penyelesaian tenaga hijau sejak penubuhannya. Dengan menawarkan penyelesaian ramah alam penyimpanan tenaga untuk kegunaan dalam dan luar, BLUETTI bertujuan untuk menyediakan pengalaman cemerlang untuk rumah kami sambil juga menyumbang ke arah masa depan mampan untuk planet kita. Komitmen ini terhadap tenaga mampan telah membantu BLUETTI meluaskan jangkauan ke lebih 100 negara dan memperoleh kepercayaan jutaan pelanggan di seluruh dunia.


(PRNewsfoto/BLUETTI POWER INC)

SUMBER BLUETTI POWER INC