(SeaPRwire) –   HONG KONG, 14 Mac 2024 — SOLOWIN HOLDINGS (Nasdaq: SWIN) (“SOLOWIN” atau “Syarikat”), syarikat broker saham yang menawarkan perkhidmatan kewangan yang menyeluruh terutamanya kepada pelabur Cina, hari ini mengumumkan peluasan strategiknya ke perniagaan Pengurusan Harta Peribadi di bawah anak syarikat barunya di Hong Kong, Solomon Private Wealth Limited. Syarikat menjangkakan untuk melayani pelbagai individu berharta tinggi, pejabat keluarga, dan amanah, dengan menawarkan perkhidmatan dan penyelesaian pengurusan harta yang merangkumi kelas aset tradisional dan maya.

Thomas Tam, Ketua Pegawai Eksekutif SOLOWIN, berkata: “Kami komited untuk memberdayakan pelanggan dan pelabur kami dengan suatu pakej perkhidmatan yang direka untuk mengurus, mempelbagaikan, melindungi, dan meningkatkan harta dengan keyakinan. Kami memahami pentingnya pemeliharaan modal untuk pelanggan berharta tinggi kami, jadi kami sedang meluaskan pelaburan kami ke perniagaan pengurusan harta peribadi kami untuk memberikan perkhidmatan berkualiti tinggi kepada permintaan yang semakin meningkat daripada pelabur kami.”

Untuk menyokong peluasan baharu ini, Syarikat telah membuka pejabat baharu di Pusat Perdagangan Antarabangsa di Hong Kong untuk menampung pasukan profesionalnya yang berkembang dan untuk mempercepatkan pelbagaiannya ke perniagaan ini yang berkembang pesat. Pejabat ini juga menunjukkan komitmen SOLOWIN untuk membina infrastruktur perkhidmatan kewangan bersepadu untuk pelabur generasi akan datang.

Tentang SOLOWIN HOLDINGS

Berpangkalan di Hong Kong, SOLOWIN HOLDINGS ialah syarikat broker saham pelbagai yang memberi tumpuan strategik kepada pelabur berharta tinggi di seluruh dunia. Ia menawarkan spektrum produk dan perkhidmatan yang luas, meliputi kelas aset tradisional hingga maya melalui platform elektronik canggih dan selamatnya, Solomon Win.

Mengalami pertumbuhan yang mantap sejak 2021, SOLOWIN HOLDINGS membezakan dirinya melalui anak syarikat utamanya, Solomon JFZ (Asia) Holdings Limited (“Solomon JFZ”), berlesen oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Kewangan Hong Kong. Solomon JFZ membolehkan syarikat untuk menyampaikan penyelesaian kewangan serba boleh yang tiada tandingan kepada pelabur individu dan pelanggan korporat. Penawaran yang pelbagai termasuk Broker Saham, Perbankan Pelaburan, Pengurusan Aset, Aset Maya, dan perkhidmatan FinTech terkini. Untuk maklumat lanjut, lawati laman web syarikat di .

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian yang diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan semasa Syarikat tentang peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangannya, keputusan operasinya, strategi perniagaannya dan keperluan kewangannya. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “menganggarkan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “kemungkinan” atau ungkapan lain yang serupa. Syarikat tidak berkewajipan untuk mengemaskini atau menyemak kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan selepas tarikh ini, kecuali diperlukan oleh undang-undang. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk tetapi tidak terhad kepada ketidakpastian yang berkaitan dengan keadaan pasaran dan faktor-faktor lain yang dibincangkan dalam bahagian “Faktor Risiko” penyata berdaftar dengan SEC. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak dapat menjamin bahawa jangkaan sedemikian akan menjadi tepat, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur untuk mempertimbangkan faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam penyata dan laporan lain kepada SEC, yang boleh diperiksa di www.sec.gov.

Untuk pertanyaan pelabur dan media sila hubungi:

SOLOWIN HOLDINGS
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Telefon: +1-646-932-7242
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.