(SeaPRwire) –   Menampilkan Perniagaan Aset Virtualnya

HONG KONG, 1 Februari 2024 – SOLOWIN HOLDINGS (Nasdaq: SWIN) (“SOLOWIN” atau “Syarikat”), salah satu syarikat broker sekuriti pelaburan berfokus Cina dan pelbagai berpusat di Hong Kong, membuat penampilan sulung di dua persidangan pelaburan utama dengan menyampaikan pembentangan yang meyakinkan dan mengadakan perbincangan satu lawan satu dengan pelabur di Sequire Investor Summit, di San Juan, Puerto Rico, dari 23 hingga 25 Januari 2024, dan Persidangan Microcap, di Atlantic City, New Jersey dari 30 Januari hingga 1 Februari 2024.

Semasa persidangan tersebut, Syarikat menekankan perkembangan terkini perniagaan aset virtualnya. Anak syarikat milik penuh Syarikat, Solomon JFZ (Asia) Holdings Limited (“Solomon JFZ”), mendapat kelulusan dari Suruhanjaya Sekuriti dan Kewangan Hong Kong, menaiktaraf lesen Jenis 1nya untuk menyediakan perkhidmatan perdagangan aset digital kepada pelanggannya. Pemindahan lesen ini membolehkan Syarikat meluaskan skop perniagaannya untuk menyediakan perkhidmatan perdagangan sekuriti tradisional dan perdagangan aset digital.

Encik Thomas Tam, Ketua Pegawai Eksekutif Syarikat, berkata: “Kami menawarkan spektrum produk dan perkhidmatan yang luas merentasi aset tradisional hingga aset digital. Melalui pengaturan akaun gabungan kami, pelanggan kami kini boleh berdagang aset digital dengan lancar. Kami percaya prospek masa depan kami cerah memandangkan pasaran global termasuk rantau seperti Hong Kong, Amerika Syarikat dan Singapura semakin terbuka kepada perdagangan aset digital. Walaupun mata wang kripto membuktikan dirinya sebagai kelas aset yang menjanjikan, ia penting untuk menjamin keselamatan bagi semua peserta dalam proses perdagangan. Kami akan berdedikasi untuk menyediakan perkhidmatan aset digital yang selamat dan teratur kepada pelanggan berharga kami.”

Mengenai SOLOWIN HOLDINGS

Berpusat di Hong Kong, SOLOWIN HOLDINGS ialah syarikat broker sekuriti pelbagai berfokus secara strategik kepada pelabur berpendapatan tinggi di seluruh dunia. Ia menawarkan spektrum produk dan perkhidmatan yang luas, merangkumi aset tradisional hingga aset digital melalui platform elektronik satu penghujung yang canggih dan selamatnya, Solomon Win.

Mengalami pertumbuhan yang mantap sejak 2021, SOLOWIN HOLDINGS membezakan dirinya melalui anak syarikatnya, Solomon JFZ (Asia) Holdings Limited (“Solomon JFZ”), diluluskan oleh Suruhanjaya Sekuriti dan Kewangan Hong Kong. Solomon JFZ membolehkan syarikat ini menyediakan penyelesaian kewangan satu penghujung tanpa songgah kepada pelabur individu dan pelanggan korporat. Penawaran pelbagai merangkumi Broker Sekuriti, Perbankan Pelaburan, Pengurusan Aset, Aset Digital, dan Perkhidmatan FinTech terkini.

Kenyataan Prospektif

Beberapa kenyataan dalam pengumuman ini adalah kenyataan prospektif. Kenyataan prospektif ini melibatkan risiko dan ketidakpastian diketahui dan tidak diketahui serta berdasarkan jangkaan dan ramalan Syarikat mengenai peristiwa masa depan yang Syarikat percaya boleh mempengaruhi keadaan kewangannya, keputusan operasinya, strategi perniagaannya dan keperluan kewangannya. Pelabur boleh mengenal pasti kenyataan prospektif ini melalui perkataan atau ungkapan seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “menganggarkan”, “berniat”, “merancang”, “percaya”, “mungkin” atau “berpotensi” atau ungkapan serupa. Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak semula secara awam mana-mana kenyataan prospektif untuk memperakui sebarang peristiwa atau keadaan selepas tarikh ini yang berlaku atau perubahan dalam jangkaan Syarikat kecuali diperlukan oleh undang-undang. Kenyataan ini tertakluk kepada ketidakpastian dan risiko termasuk tetapi tidak terhad kepada ketidakpastian berkaitan pasaran dan faktor-faktor lain yang dibincangkan dalam bahagian “Faktor Risiko” penyata pendaftaran yang difailkan dengan SEC. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangka dan menggalakkan pelabur melihat faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depan Syarikat dalam penyata dan failan lain Syarikat dengan SEC.

Untuk pertanyaan pelabur dan media sila hubungi:

SOLOWIN HOLDINGS
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

Ascent Investor Relations LLC
Tina Xiao
Telefon: +1-646-932-7242
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.