46 2 STL starts to 'Make in America' with its next-gen Lugoff OFC facility
  • Dilancarkan oleh Yang Mulia Henry McMaster, Gabenor, South Carolina
  • Pelaburan $56 juta USD
  • Komitmen untuk memacu pembinaan jalur lebar luar bandar AS dan memungkinkan visi BEAD

COLUMBIA, S.C. dan LONDON dan MUMBAI, India, 15 Sept. 2023 — STL (NSE: STLTECH), sebuah syarikat penyelesaian optik dan digital terkemuka di peringkat global, hari ini secara rasmi mengumumkan pelancaran kemudahan pembuatan kelas dunia di Lugoff, South CarolinaThe Palmetto Plant. Dinamakan sempena pokok negeri South Carolina, kemudahan ini, yang juga ditetapkan sebagai Ibu Pejabat STL Amerika Utara, melambangkan komitmen STL kepada pasaran AS.

The Palmetto Plant telah dilancarkan oleh Yang Mulia Henry McMaster, Gabenor South Carolina, di hadapan para tetamu kehormat kerajaan, pelanggan utama, dan wakil-wakil dari Dewan Perdagangan tempatan.

Pelaburan dan usaha perluasan strategik di AS ini seterusnya mengukuhkan komitmen STL kepada visi Buat di Amerika. Menangani permintaan pasaran untuk 5G, FTTx, dan desakan untuk jalur lebar luar bandar, The Palmetto Plant, yang merangkumi lebih dari 168,000 kaki persegi akan mengkhusus dalam penyelesaian optik yang bersedia untuk masa depan, termasuk kabel berbilang gentian dengan diameter yang lebih kecil. Penekanan juga akan meliputi reka bentuk perintis, terutamanya kabel pita berkapasiti tinggi dan reka bentuk lasak untuk penempatan luar bandar. Untuk membantu operator menangani kekurangan kemahiran industri, kemudahan Lugoff yang baru ini juga memberi keutamaan kepada produk konektiviti optik yang mudah dipasang, dipantau, dan dikekalkan. Di samping itu, ujian menyeluruh di tapak selaras dengan garis panduan industri standard GR20 memastikan kualiti dan kebolehpercayaan produk yang tinggi.

Pelancaran STL Palmetto Plant di South Carolina, AS

STL telah berkomitmen untuk menjadi sifar bersih menjelang 2030. Mengikut jejak langkah unit pembuatan global STL yang lain, kemudahan Lugoff juga bertujuan untuk mencapai sifar sisa dan mengurangkan penggunaan tenaga secara progresif.

The Palmetto Plant mengambil lebih daripada 150 orang pekerja, termasuk pekerja pembuatan mahir dan pakar industri berpengalaman yang memimpin operasi STL di Amerika Utara.

“Pelancaran kemudahan pembuatan STL menandakan satu langkah maju yang signifikan bagi usaha jalur lebar negeri kami dan akan memberikan peluang baru kepada rakyat kami di Kershaw County,” kata Gabenor Henry McMaster.South Carolina telah membina reputasi kebangsaan sebagai pemimpin dalam pengembangan jalur lebar, dan dengan STL menubuhkan operasi di South Carolina, reputasi itu hanya akan berkembang.”

Teruja dengan peristiwa penting ini, Paul Atkinson, CEO, Perniagaan Rangkaian Optik di STL, berkata: “Kilang kabel baru kami di Lugoff, South Carolina, adalah bukti komitmen kami kepada pasaran AS dan pelanggan kami di Amerika Utara. Kemudahan ini mencerminkan etos dan tujuan STL yang lebih besar – untuk Mentransformasikan Bilion Kehidupan dengan Menyambungkan Dunia. Saya bersemangat untuk melihat kesannya terhadap konektiviti luar bandar dan lanskap digital Amerika.”

Dari kaca hingga gentian, pengkabelan, dan konektiviti optik, STL adalah salah satu daripada hanya 6 pemain di seluruh dunia[1] dengan keupayaan hujung ke hujung dalam bidang ini. Syarikat ini bekerja rapat dengan pemain serantau dan kebangsaan serta dengan persatuan industri seperti FBA dan Persatuan Kontraktor Kuasa dan Komunikasi (PCCA) untuk mewujudkan impak bermakna pada skala yang besar.

Mengenai STL – Sterlite Technologies Ltd:

STL ialah syarikat penyelesaian optik dan digital terkemuka di peringkat global yang menyediakan tawaran termaju untuk membina rangkaian 5G, Luar Bandar, FTTx, Enterprise dan Pusat Data. Baca lebih lanjut, Hubungi kami, stl.tech | Twitter |

[1] Luar China

Foto – https://www.klweek.com/wp-content/uploads/2023/09/7597c05e-stl_palmetto_plant.jpg
Logo – https://www.klweek.com/wp-content/uploads/2023/09/7597c05e-sterlite_technologies_stl_new_logo.jpg

Identiti jenama baharu Sterlite Technologies Ltd (STL)