(SeaPRwire) –   MACAU, 22 Mac 2024 — Studio City International Holdings Limited (NYSE: MSC) (“Studio City” atau “Syarikat”) iaitu resort bersepadu kelas dunia yang terletak di Cotai, Macau hari ini mengumumkan bahawa ia telah memfailkan laporan tahunan dalam Borang 20-F bagi tahun kewangan berakhir 31 Disember 2023. Laporan tahunan boleh diakses di bawah bahagian Laporan Tahunan di laman hubungan pelabur Syarikat di .

Syarikat akan menyediakan salinan cetak laporan tahunannya yang mengandungi penyata kewangan disatukan yang diaudit, secara percuma, kepada pemegang saham dan pemegang ADSnya atas permintaan. Permintaan boleh dibuat melalui bahagian Permintaan Maklumat di laman hubungan pelabur Syarikat di .

Kenyataan Selamat

Kenyataan berita ini mengandungi kenyataan masa depan. Kenyataan-kenyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” peruntukan Akta Pembaharuan Pelaburan Swasta Litigasi AS 1995. Studio City International Holdings Limited (“Syarikat”) juga mungkin membuat kenyataan masa depan dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa AS (SEC), dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan tertulis lain dan dalam pernyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Kenyataan-kenyataan yang bukan merupakan fakta sejarah termasuk kenyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat adalah kenyataan masa depan. Kenyataan masa depan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang melekat, dan beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa kenyataan masa depan. Faktor-faktor ini termasuk tetapi tidak terhad kepada (i) wabak COVID-19, dan impak akibatnya terhadap perniagaan kami, industri kami dan ekonomi global, (ii) risiko berkaitan dengan undang-undang perjudian Macau yang dipinda pada 2022 dan pelaksiaannya oleh kerajaan Macau, (iii) perubahan dalam pasaran perjudian dan lawatan ke Macau, (iv) keadaan pasaran modal dan kredit, (v) keadaan ekonomi tempatan dan global, (vi) strategi pertumbuhan yang dijangka kami, (vii) kelulusan dan peraturan pihawan perjudian dan kerajaan yang lain, dan (viii) pembangunan perniagaan, keputusan operasi dan keadaan kewangan masa depan kami. Dalam beberapa kes, kenyataan masa depan boleh dikenal pasti dengan perkataan atau ungkapan seperti “mungkin”, “akan”, “dijangka”, “sasaran”, “menganggarkan”, “berniat”, “merancang”, “mempercayai”, “berpotensi”, “terus”, “kemungkinan” atau ungkapan lain yang serupa. Maklumat lanjut mengenai risiko, ketidakpastian atau faktor ini termasuk dalam penyata Syarikat kepada SEC. Semua maklumat yang diberikan dalam kenyataan berita ini adalah pada tarikh kenyataan berita ini, dan Syarikat tidak menanggung sebarang kewajipan untuk mengemaskini maklumat tersebut, kecuali yang diperlukan di bawah undang-undang yang berkenaan.

Mengenai Studio City International Holdings Limited

Syarikat, dengan saham depositari Amerikanya disenaraikan di Bursa Saham New York (NYSE: MSC), ialah resort bersepadu kelas dunia yang terletak di Cotai, Macau. Untuk maklumat lanjut mengenai Syarikat, sila lawati .

Syarikat dimiliki majoriti oleh Melco Resorts & Entertainment Limited, syarikat dengan saham depositari Amerikanya disenaraikan di Pasaran Global Terpilih Nasdaq (Nasdaq: MLCO).

Untuk komuniti pelaburan, sila hubungi:
Jeanny Kim
Naib Presiden Kanan, Ketua Kumpulan, Ketua Pegawai Kewangan
Tel: +852 2598 3698
E-mel:

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:
Chimmy Leung
Pengarah Eksekutif, Komunikasi Korporat
Tel: +852 3151 3765
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.