(SeaPRwire) –   MACAU, 22 Februari 2024 — Studio City International Holdings Limited (NYSE: MSC), sebuah resor terpadu kelas dunia yang terletak di Cotai, Macau, hari ini mengumumkan bahawa ia akan mengeluarkan keputusan kewangan suku tahunan dan tahunan yang tidak diaudit untuk suku keempat dan tahun berakhir 31 Disember 2023 pada Khamis, 29 Februari 2024.

Kenyataan Selamat

Kenyataan ini mengandungi pernyataan masa depan. Pernyataan-pernyataan ini dibuat di bawah “perlindungan selamat” di bawah Akta Pembaikan Litigasi Sekuriti Swasta Amerika Syarikat tahun 1995. Studio City International Holdings Limited (“Syarikat”) juga mungkin membuat pernyataan masa depan dalam laporan berkala kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat (SEC), dalam laporan tahunan kepada pemegang saham, dalam rilis akhbar dan bahan-bahan bertulis lain dan dalam kenyataan lisan oleh pegawai, pengarah atau pekerjanya kepada pihak ketiga. Pernyataan-pernyataan yang tidak berfakta, termasuk pernyataan mengenai kepercayaan dan jangkaan Syarikat, adalah pernyataan masa depan. Pernyataan masa depan melibatkan risiko dan ketidakpastian yang terdapat, dan beberapa faktor boleh menyebabkan keputusan sebenar berbeza secara material daripada apa-apa pernyataan masa depan. Faktor-faktor ini termasuk tetapi tidak terhad kepada (i) wabak COVID-19, dan kesannya terhadap perniagaan kami, industri kami dan ekonomi global, (ii) risiko yang berkaitan dengan undang-undang perjudian baru yang diluluskan di Macau dan pelaksanaannya oleh kerajaan Macau, (iii) perubahan dalam pasaran perjudian dan pelawat di Macau, (iv) ketidaktentuan pasaran modal dan kredit, (v) keadaan ekonomi tempatan dan global, (vi) strategi pertumbuhan yang dijangka, (vii) kelulusan dan peraturan pihak berkuasa perjudian dan kerajaan yang lain, dan (viii) pembangunan perniagaan masa depan, keputusan operasi dan keadaan kewangan kami.

Mengenai Studio City International Holdings Limited

Syarikat, dengan saham depositari Amerika Syarikat tersenarai di Bursa Saham New York (NYSE: MSC), adalah sebuah resor bersepadu kelas dunia yang terletak di Cotai, Macau. Untuk maklumat lanjut mengenai Syarikat, sila lawati www.studiocity-macau.com.

Syarikat dimiliki majoriti oleh Melco Resorts & Entertainment Limited, sebuah syarikat dengan saham depositari Amerika Syarikat tersenarai di Pasaran Saham Global Terpilih Nasdaq (Nasdaq: MLCO).

Untuk komuniti pelaburan, sila hubungi:
Jeanny Kim
Wakil Presiden Kanan, Kumpulan Ketua Kewangan
Tel: +852 2598 3698
E-mel:

Untuk pertanyaan media, sila hubungi:
Chimmy Leung
Pengarah Eksekutif, Komunikasi Korporat
Tel: +852 3151 3765
E-mel:

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.