(SeaPRwire) –   ZIBO, China, 12 Januari 2024 — Sunrise New Energy Co., Ltd. (“Sunrise”, “Syarikat”, “kami” atau “kami”) (NASDAQ: EPOW), mengumumkan hari ini anak syarikatnya, Sunrise (Guizhou) New Energy Materials Co., Ltd. telah mengumumkan permohonannya untuk anugerah paten China yang terkemuka, yang dianggap sebagai pengiktirafan tertinggi dalam bidang hak harta intelek di China.

Sunrise telah menghantar ciptaan patennya bertajuk “Kaedah Penyediaan Bahan Elektrod Negatif untuk Bateri Litium-ion” (ZL202210400775.2). Paten itu mendedahkan teknik di mana litium titanat berpori diperoleh dengan melapisi teras dua kali dengan atom nitrogen dan fluorin, yang kemudiannya dilapisi pada permukaan teras. Kaedah ini secara signifikan meningkatkan kecekapan awal dan prestasi kuasa campuran grafit. Perlu dicatat, teknologi ini menggunakan penggunaan tenaga sebanyak hanya 30% berbanding piawaian industri semasa, melampaui prestasi produk antarabangsa serupa sebanyak lebih 50%. Secara keseluruhannya, inovasi ini telah mencapai kedudukan terkemuka di pentas global. Paten ini telah diluluskan di China dan Jepun.

Sebagai satu-satunya syarikat dari wilayah Guizhou untuk memohon Anugerah Paten China, paten Sunrise telah menerima syor daripada tiga akademik Akademi Kejuruteraan China, yang seterusnya menggarisbawahi nilai dan kepentingannya yang luar biasa.

“Kami berbesar hati untuk disyorkan oleh beberapa akademik dan menyertai penilaian paten tertinggi peringkat di China. Sunrise ialah syarikat teknologi tinggi yang dipacu penyelidikan di garis hadapan industri bahan anoda grafit global. Kami telah memohon paten domestik dan antarabangsa untuk teknologi terobosan dalam grafit, silikon-karbon, dan karbon keras,” kata Encik Hu Haiping, Pengerusi Syarikat. “Keunggulan teknologi kami membolehkan kami menubuhkan perkongsian eksklusif dengan syarikat-syarikat terkemuka di dunia dalam pengeluaran bateri kenderaan listrik dan penyimpanan tenaga.”

Pembetulan Kepada Kenyataan Media Sebelumnya: “Ketua Eksekutif EPOW Membeli 245,000 Saham Biasa Syarikat”

Dalam pembetulan kepada kenyataan media sebelum ini bertarikh 8 Januari 2024 melalui GlobeNewswire, bertajuk “Ketua Eksekutif EPOW Membeli 245,000 Saham Biasa Syarikat”, ia perlu diperhatikan bahawa “Encik Hu kini mempunyai kepentingan benefisial keseluruhan sebanyak 8,075,533 saham biasa Syarikat,” berbanding 7,107,933 saham biasa yang disebut sebelumnya.

Tentang Sunrise New Energy Co., Ltd

Beribu pejabat di Zibo, Wilayah Shandong, China, Sunrise New Energy Co., Ltd., melalui usahasama, terlibat dalam pengeluaran dan jualan bahan anoda grafit untuk bateri litium-ion. Usahasama Syarikat sedang membina loji pengeluaran seluas 260,543 m2 di Wilayah Guizhou, China. Loji ini beroperasi dengan tenaga murah daripada sumber boleh diperbaharui, yang membantu menjadikan Sunrise New Energy sebagai pengeluar bahan anoda grafit berkos rendah dan berimpak rendah terhadap alam sekitar. Encik Haiping Hu, pengasas dan Ketua Eksekutif Syarikat, merupakan perintis industri bahan anoda grafit di China sejak 1999. Pasukan pengurusan Syarikat terdiri daripada pakar-pakar berpengalaman dan mempunyai rekod kejayaan yang kukuh dalam industri bahan anoda grafit. Selain itu, Syarikat mengendalikan platform perkongsian pengetahuan di China. Untuk maklumat lanjut, sila lawati laman web Syarikat di . Syarikat juga mengekalkan akaun Twitter (@sunrisenewener1) untuk mengemaskini pelabur tentang perkembangan terkini dalam Syarikat.

Kenyataan prospektif

Beberapa kenyataan dalam kenyataan akhbar ini mengenai jangkaan, rancangan dan prospek masa depan Syarikat merupakan kenyataan prospektif seperti yang ditakrifkan oleh Akta Pembaharuan Tanggungjawab Sivil untuk Keadaan Saham Persendirian 1995. Kenyataan prospektif termasuk kenyataan mengenai rancangan, matlamat, strategi, peristiwa masa depan, keputusan dan sebarang kenyataan faktual lain yang belum berlaku. Mana-mana perkataan yang merujuk kepada “mungkin”, “akan”, “hendak”, “harus”, “percaya”, “anggaran”, “anggaran” atau mana-mana perkataan bukan faktual yang serupa, harus dianggap sebagai kenyataan prospektif. Disebabkan pelbagai faktor, keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada hasil sejarah atau kandungan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini. Faktor-faktor ini termasuk tetapi tidak terhad kepada objektif strategik syarikat, rancangan masa depan syarikat, permintaan pasaran dan penerimaan pengguna terhadap produk atau perkhidmatan syarikat, kemaskini teknologi, reputasi dan jenama syarikat, impak persaingan industri dan tawaran, dasar dan peraturan berkaitan, naik turun ekonomi makro China, keadaan pasaran antarabangsa yang berkaitan, dan risiko dan anggapan berkaitan yang lain. Walaupun Syarikat percaya bahawa jangkaan yang dinyatakan dalam kenyataan prospektif ini adalah munasabah, ia tidak menjamin bahawa jangkaan tersebut akan menjadi benar, dan Syarikat memberi amaran kepada pelabur bahawa keputusan sebenar mungkin berbeza secara material daripada yang dijangkakan dan menggalakkan pelabur melihat faktor-faktor lain yang mungkin mempengaruhi keputusan masa depannya dalam laporan tahunan dan penyata lain Syarikat kepada Suruhanjaya Sekuriti dan Bursa Amerika Syarikat. Syarikat tidak menanggung kewajipan untuk mengemaskini atau menyemak kenyataan prospektif untuk mencerminkan peristiwa atau keadaan seterusnya atau perubahan dalam jangkaannya, kecuali yang diperlukan oleh undang-undang.

Untuk maklumat lanjut, sila hubungi:

Syarikat:
Jabatan Hubungan Pelabur
E-mel:

Telefon: +86 4009919228

Artikel ini disediakan oleh pembekal kandungan pihak ketiga. SeaPRwire (https://www.seaprwire.com/) tidak memberi sebarang waranti atau perwakilan berkaitan dengannya.

Sektor: Top Story, Berita Harian

SeaPRwire menyampaikan edaran siaran akhbar secara masa nyata untuk syarikat dan institusi, mencapai lebih daripada 6,500 kedai media, 86,000 penyunting dan wartawan, dan 3.5 juta desktop profesional di seluruh 90 negara. SeaPRwire menyokong pengedaran siaran akhbar dalam bahasa Inggeris, Korea, Jepun, Arab, Cina Ringkas, Cina Tradisional, Vietnam, Thai, Indonesia, Melayu, Jerman, Rusia, Perancis, Sepanyol, Portugis dan bahasa-bahasa lain.