31 4 The Cordish Companies and Power & Light District Celebrate Grand Opening of Iconic Three Light Luxury Apartments in Kansas City, MO

Berdasarkan kejayaan One Light dan Two Light, fasa ketiga kehidupan mewah di Power & Light District terus meneruskan pembaharuan pusat bandar dan komitmen Cordish kepada Kansas City

Three Light menawarkan lebih daripada 30,000 kaki persegi ruang kemudahan gaya resort dan perkhidmatan koncierge yang dirangka dengan teliti untuk mewujudkan pengalaman hidup pusat bandar yang unik

Perayaan warisan muzik yang meriah di Kansas City dan dinamik masa kini, Three Light menghormati legasi muzik jazz yang kaya di bandar ini dengan penghormatan visual kepada legenda jazz Kansas City

KANSAS CITY, Mo., 15 Sept. 2023 — The Cordish Companies dan Power & Light District berbangga untuk mengumumkan pembukaan rasmi Three Light Luxury Apartments di Kansas City, MO. Ahli pasukan dari The Cordish Companies dan Power & Light District bergabung dengan Datuk Bandar Quinton Lucas, Pengurus Bandar Brian Platt, pegawai-pegawai bandar dan tetamu istimewa dari Bandar Raya Kansas City, MO untuk meraikan pembukaan tambahan baru kepada garis langit Kansas City. Klik di sini untuk memuat turun fail video dan imej.


The Cordish Companies and Power & Light District are proud to announce the grand opening of Three Light Luxury Apartments in Kansas City, MO. A landmark tower of gleaming glass, Three Light joins its sister properties, One Light and Two Light – both 97% occupied, as the next phase of luxury living in the Power & Light District. Three Light offers residents over 30,000 square feet of resort-style amenity space and expertly curated concierge services on par with any apartment or condo building in

Sebuah menara bersejarah dari kaca berkilauan, Three Light bergabung dengan hartanah saudaranya, One Light dan Two Light – kedua-duanya 97% diduduki, sebagai fasa seterusnya kehidupan mewah di Power & Light District. Dengan pendekatan tersendiri terhadap gaya hidup pusat bandar Kansas City yang menyeluruh yang menawarkan kemudahan dan kebolehcapaian berjalan kaki, Three Light terletak beberapa langkah dari Midland Theatre yang legendaris, Cosentino’s Downtown Market, Kansas City Live !, Pusat T-Mobile, Genesis Health Clubs, laluan kereta api jalanan KC, puluhan restoran, kedai dan tempat hiburan, destinasi budaya seperti Kauffman Center for the Performing Arts, dan taman South Loop Link yang akan datang di atas I-670.

“Bagi pihak keluarga saya dan seluruh pasukan kami di The Cordish Companies, kami gembira dapat meraikan pembukaan rasmi Three Light Luxury Apartments dan merasa terhormat dapat terus memainkan peranan dalam momentum ke hadapan pusat bandar Kansas City,” kata Blake Cordish, Pengarah Urusan The Cordish Companies. “Seperti hartanah saudaranya One Light dan Two Light, Three Light setanding dengan mana-mana komuniti kediaman di negara ini. Kami amat berbangga dengan apa yang telah kami sampaikan dengan Three Light dan tahu bahawa ia akan menjadi tambahan yang meriah kepada Power & Light District dan garis langit Kansas City untuk beberapa dekad akan datang.”

Sejak pembukaan sembilan blok bandar Power & Light District, yang meraikan ulang tahun ke-15 tahun ini, pusat bandar Kansas City telah menarik perhatian negara atas pembaharuan bandaraya. Transformasi tersebut telah merangkumi lebih daripada $9.7 bilion pelaburan awam dan swasta dalam 15 tahun lalu, dengan lebih 12,111 unit pangsapuri baru dan 5,326 bilik hotel baru atau diubah suai, serta laluan kereta api jalanan KC. Power & Light District, yang dibangunkan oleh The Cordish Companies, adalah destinasi yang paling banyak dilawati di negeri Missouri dengan mengalu-alukan lebih 10 juta pengunjung setahun.

“Apabila saya memikirkan semua pembangunan yang sedang berlaku di sekitar Power & Light District, Three Light, dan seterusnya, ia membawa pekerjaan, ia membawa kegembiraan,” kata Datuk Bandar Quinton Lucas, Kansas City, MO. “Kepada rakan-rakan saya di The Cordish Companies, saya ingin mengucapkan terima kasih kerana tidak hanya mengambil peluang Three Light, tetapi juga Power & Light District pada awal tahun 2000-an. Setiap cabaran yang muncul sepanjang perjalanan, daripada kemelesetan, wabak, dan sebagainya, anda terus membina dan melabur serta menunjukkan bahawa walaupun anda bukan berasal dari sini, anda adalah rakyat Kansas City sejati.”

Selama hampir dua dekad, The Cordish Companies telah melabur di pusat bandar Kansas City, kedua-dua projek pembinaan baru dan pemulihan bangunan bersejarah termasuk B&B Theatre dan pengubahsuaian dua tahun bernilai berjuta-juta dolar untuk Midland Theatre, yang pertama kali dibuka pada tahun 1927. Awal musim panas ini, Cordish memulakan pembinaan Midland Lofts, transformasi bangunan pejabat Midland bersejarah – permata yang kurang digunakan yang telah kosong selama lebih 20 tahun – ke 135 loft pangsapuri. Setelah siap pada Mei 2024, Cordish akan menambah lebih 1,000 kediaman baru di pusat bandar KC sejak pembukaan One Light pada tahun 2015.

“HUD berbangga menjadi rakan kongsi Three Light sejak permulaannya,” kata Ken Cooper, Pengarah Bahagian Pengeluaran, Jabatan Perumahan dan Pembangunan Bandar Amerika Syarikat. “Perkongsian awam-swasta ini menggabungkan kekuatan dan kepakaran kedua-dua sektor awam dan swasta dengan menyatukan sumber daya, pengetahuan dan inovasi mereka. Pasukan Cordish telah meningkatkan tahap kehidupan pangsapuri di Kansas City dan pembaharuan pusat bandarnya berterusan dengan pasukan pembangunan yang komited dengan penuh semangat terhadap projek mereka.”

Pengalaman Hidup Mewah Istimewa

Terletak di sudut Jalan Truman dan Jalan Main, bangunan baru 25 tingkat, 288 unit itu termasuk tempat letak kereta bertingkat tujuh dengan 472 petak, serta 7,600 kaki persegi ruang runcit aras bawah. Dengan unit bermula dari $1,350/bulan, terdapat pelbagai saiz unit dan pelan lantai termasuk studio luas, unit satu dan dua bilik tidur, serta pangsapuri penthouse pereka. Unit-unit ini dilengkapi dengan tingkap dari lantai ke siling dengan pemandangan bandar yang menakjubkan, dapur canggih, perkakas stainless steel premium, konter kuarsa mewah, mesin basuh dan pengering saiz penuh, dan balkoni peribadi dalam kediaman terpilih.

“Kami sangat berbangga dapat membuka Three Light sebagai komuniti kediaman pusat bandar terbaru Kansas City,” kata Emelyna Aurich, Pengarah Pengurusan Harta Cordish Living. “Momentum pra-penyewaan untuk Three Light telah luar biasa dan melampaui setiap jangkaan kami. Ketika kami membuka pintu kami, banyak jenis unit kami sudah 90% disewa dan kami sangat gembira untuk menyambut penghuni baru kami.”